Voormalig Trump-assistent waarschuwde voor ‘existentiële’ Hezbollah-bedreiging voor Israël

Plaatje hierboven: Teheran, Iran: reguliere ochtendparade van de Iraanse Revolutionaire Gardes: op de vlag van Israël trappen, eens goed boeren en een sch**t laten vliegen. Duidelijke een ziekelijke obsessie van de Libanezen en de Iraanse Gardes om Israël ooit van de kaart van het Midden-Oosten hopen te vegen [beeldbron: J-Post]

Een voormalig naaste adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump omtrent het beleid in het Midden-Oosten  was gepreoccupeerd door de groei van Hezbollah en de dreiging die het vormt voor Israël, volgens Bob Woodward, een veteraanjournalist wiens boek Fear: Trump in het Witte Huis op 11 september werd vrijgegeven.

De ambtenaar, Derek Harvey, bracht naar verluidt zijn bezorgdheid over aan Jared Kushner, de schoonzoon van de president en de senior adviseur die tot taak heeft het vredesproces in het Midden-Oosten te versnellen.

“Harvey’s grootste zorg in het Midden-Oosten was Hezbollah,” aldus Woodward, die nota nam van Hezbollah’s gigantische voorraad aan Iraanse precisiegeleide raketten die was ontstaan ​​sinds de oorlog van 2006 met Israël. Mocht de oorlog uitbreken, waarschuwde Harvey dat de Israëlische vliegvelden het doelwit zouden zijn en dat “de verdediging van Israël met Iron Dome, Davids Sling en Arrow-raketten ontoereikend zou zijn.”

Israëlische functionarissen en defensie-aannemers, die batterijen leveren voor de raketverdedigingssystemen, erkennen privé dat een oorlog met Hezbollah waarschijnlijk zou leiden tot een overweldigend en onverdedigbaar spervuur ​​van raketvuur tot diep in het land. Zo’n oorlog zou snel escaleren, zeggen ze, terwijl Israël de raketvoorraad van Hezbollah probeerde te vernietigen.

Harvey was ervan overtuigd dat het niveau van geweld en vernietiging in een dergelijk conflict op een existentiële manier Israël zou uitdagen en mogelijk de Amerikaanse troepen zou dwingen om in te grijpen. “Een Iraans-Israëlisch conflict zou in de Verenigde Staten erin betrekken en de inspanningen om regionale stabiliteit te brengen ongedaan maken,” schrijft Woodward. Harvey verliet het Witte Huis in de zomer van 2017.

Hassan Nasrallah, de labiele Nar van Libanon
Wat de leider van Hezbollah Hassan Nasrallah betreft was de Syrische burgeroorlog een mislukte Amerikaans-Saoedisch-Zionistische samenzwering. Volgens Nasrallah zijn de driehoek van het kwaad Trump, Netanyahu en Mohammed bin Salman, de Saoedische kroonprins – corrupte en hebzuchtige mensen die het Midden-Oosten willen besturen en de Palestijnse kwestie willen elimineren.

“Hezbollah is een stabiliserende factor in de regio. Het verdedigt Libanon en versloeg Israël en de rebellen inclusief ISIS,” zei Nasrallah onlangs in een op televisie uitgezonden persconferentie. Nasrallah was natuurlijk voorzichtig om zijn beveiligde bunker niet te verlaten, blijkbaar in Dahiya, de zuidelijke buitenwijk van Beiroet. Het lijkt erop dat hij nog meer bang is voor de nieuwe vijanden die hij in de burgeroorlog heeft verzameld dan dat hij bang is voor Israël.

Volgens Nasrallah is de situatie in Israël het tegenovergestelde: er is “een crisis van dienstneming voor gevechtseenheden vanwege een slechte motivatie en het ontbreken van een verlangen om offers te brengen voor het thuisland en tienduizenden soldaten zoeken verlof om redenen van geestelijke gezondheid.”

Hij citeerde Israëlische experts die zeggen dat Israël niet voorbereid is op de volgende oorlog, ondanks dat de IDF zich bewapent met de beste militaire technologie. Op een gegeven moment verhief Nasrallah zijn stem en beweerde dat na de ‘Israëlische nederlaag’ in de Tweede oorlog in Libanon, Hezbollah afschrikking had bereikt en dat Israël sindsdien Libanon niet meer heeft aangevallen.

Hij voegde eraan toe dat de Amerikaanse sancties de organisatie helemaal niet hebben beïnvloed en dat de sjiieten in Libanon goed leefden en niet materialistisch waren. Het zorgwekkende fenomeen is het succes van Hezbollah op propaganda-niveau. Veel van de Arabieren in Libanon, Syrië en zelfs Israël geloven in de woorden van Nasrallah.

Wat hen betreft is de oorlog in Syrië niet uitgebroken als gevolg van langdurige en zware repressie, maar eerder vanwege een Israëlisch-Amerikaans-Saoedische samenzwering om Assad omver te werpen. Wat hen betreft is Hezbollah geen kanker die zich door het hele lichaam van Libanon verspreidt, maar eerder het land dat Libanon redde van de Jihad-organisaties.

Ze geloven dat Israël niet neutraal was in de oorlog in Syrië, maar eerder de rebellen steunden tegen het regime terwijl ze hun banden met al-Qaeda negeerden. Volgens hen werken Israël en Saoedi-Arabië samen om de Palestijnse kwestie terzijde te schuiven en de ‘deal van de eeuw’ van Trump te promoten.

Vooraleer u in lachen uitbarst om zoveel onzin, zou u de Arabisch sprekende Israëliërs moeten vragen hoeveel van hen de theorie geloven; u zou versteld staan door de reacties.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Michael Wilner “Former Trump aide warned of ‘existential’ Hezbollah threat to Israel” van 12 september 2018 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Dr. Yaron Friedman “The parallel universe of Hassan Nasrallah” van 30 augustus 2018 op de site van Ynet News (Yedioth Ahronot)

Een gedachte over “Voormalig Trump-assistent waarschuwde voor ‘existentiële’ Hezbollah-bedreiging voor Israël

  1. grappig; prins nasrallah rekent zich rijk : terwijl hij verlekkerd kijkt naar Israel zijn achter zijn rug de christen-en druzenmilities zich aan het opmaken om hem en zijn sjietenbendes een kopje kleiner te maken !!

    Like

Reacties zijn gesloten.