Video: Wat is Hamas? Het gezicht van repressie en geweld tegen eigen volk in Gaza

Daniel Pomerantz van Honest Reporting op 5 september 2018:

“Het kan moeilijk zijn om over het conflict in Gaza te praten, tenzij mensen weten waar Hamas echt om draait. In deze video onderzoeken we enkele van de problemen die onze reguliere media in het Westen meestal onderdrukken of weglaten.”

Video: What is Hamas? The Face of Oppression in Gaza

5 gedachtes over “Video: Wat is Hamas? Het gezicht van repressie en geweld tegen eigen volk in Gaza

 1. De reacties bij het filmpje laten goed zien hoever de meningen verdeeld zijn? Althans, meningen…
  Het moment van de-escalatie is blijkbaar nog niet aangebroken.

  Like

 2. Feit is dat we het niet weten. Er is daar een kliek die profiteert van de situatie. Dat wil niet zeggen dat iedereen het ermee eens is. In de Arabische wereld is er vaak een tweedeling. Zolang de onmachtigen en armen zich rustig houden verandert er niks. De tijden zijn sinds Marx nogal veranderd en hij voorspelde ook een revolutie in landen als Engeland, Duitsland en Frankrijk en voorzag geen EU en VN.

  Like

 3. De echte bevolking komt niet in beeld, daar zorgt de HAMAS zelf wel voor door ze te onderdrukken, pressie uitoefenen, op angsten inspelen, hersenspoelen en zorgen dat er meer vrijwilligers als vrouwen en nu ook kinderen naar het front gaan. Alle andere problemen als energie voor ziekenhuizen, water of medicijnen is van minder belang dan wapens en raketten kunnen blijven kopen. Vandaar dat de Israëli onlangs nog een Iraans vrachtvliegtuig bij vliegveld Damascus uitschakelden en ook een Iraanse wapenopslagplaats ging er aan.

  Like

Reacties zijn gesloten.