Ontruiming Khan al-Ahmar begonnen; Frans-Amerikaanse ‘vredesactivist’ in de cel

Plaatje hierboven: Illegale Arabische buitenpost Khan Al-Ahmar, 14 september 2018. Israëlische soldaten en veiligheidsdiensten trachten Bedoeïenen en hun Europese ‘vredesactivisten’ te verwijderen uit het C-Gebied in Samaria [beeldbron: Maan News]

President Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit, zei zaterdag dat hij zich zal wenden tot het Internationaal Strafhof in Den Haag (ICC) omtrent de geplande ontruiming van het illegaal gebouwde Bedoeïenendorpje Khan al-Ahmar in Samaria (aka de Westelijke Jordaanoever).

Abbas zei dat hij ook een beroep zou doen op de internationale rechtbank van de VN met betrekking tot het besluit van Washington om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël, de besnoeiingen van de VS op het VN-vluchtelingenagentschap en wat hij beweerde dat de Israëlische plannen waren om Joods gebed op de Tempelberg toe te staan, waar het verboden is als onderdeel van een status-quo gericht op het verlagen van spanningen op de site van de Tempelberg.

“Er zijn twee belangrijke kwesties: de kwestie van Khan Al-Ahmar, wiens bevolking het risico van ontheemding loopt … Deze kwestie is, naast de toename van de bouw van Israëlische nederzettingen, van het allergrootste belang en gevaar,” vertelde Abbas een vergadering van de PLO Executive Comité zaterdagavond, volgens het officiële Palestijnse persbureau Wafa.

Palestijnen en de internationale gemeenschap hebben hardop geprotesteerd tegen de plannen van Israël om het dorp Khan al-Ahmar ten oosten van Jeruzalem te slopen en de bewoners naar een andere locatie te verhuizen. De staat zegt dat de structuren, meestal geïmproviseerde hutten en tenten, zonder vergunning zijn gebouwd en een bedreiging vormen voor de dorpsbewoners vanwege hun nabijheid tot een snelweg.

Plaatje hierboven: Het sloppendorpje Khan Al-Ahmar in Samaria in het C-Gebied dat met de steun van de Europese Unie illegaal werd opgetrokken voor een Bedoeïen clan, wordt met afbraak bedreigd [beeldbron: Ahmad Gharabli/AFP ]

Ontruiming begonnen
Intussen lijkt het erop dat Israël eindelijk een aanvang maakt om het illegale sloppendorpje op te ruimen en de bewoners naar elders over te brengen. De Israëlische autoriteiten, begeleid door grote aantallen Israëlische troepen, omringden en verzegelden op vrijdag verschillende wegen die leidden naar het bedoeïenendorp Khan al-Ahmar, berichtte het Palestijnse persbureau Maan News Agency.

De lokale bevolking zei dat Israëlische troepen verspreid over het dorp zijn ingezet, terwijl militaire bulldozers het gebied binnenkwamen en de wegen afsloten, in een poging te voorkomen dat activisten Khan al-Ahmar bereikten om solidariteitsacties met de bewoners op te zetten. Bronnen voegden eraan toe dat bulldozers ook de hoofdweg afsloot die naar het dorp leidt en gronden begon te egaliseren.

Gewelddadige schermutselingen braken uit tussen demonstranten en Israëlische troepen buiten het dorp, wat resulteerde in een aantal gewonden onder bewoners en demonstranten. Bronnen bevestigden ook dat Israëlische troepen drie Palestijnen en één buitenlandse activist vasthielden; ze werden geïdentificeerd als Ibrahim Hussein Abu Dahouk, Suleiman Eid Hathalin, Omar Abdullah al-Hajj en de Frans-Amerikaanse activist Frank Romano (zie verder).

Ondanks de blokkering van de wegen slaagden honderden demonstranten erin om Khan al-Ahmar te bereiken om solidariteit te tonen met de bewoners van het dorp, die in totaal 35 Palestijnse families vormen en die worden bedreigd door ontheemding nadat het Israëlische Hoge Gerechtshof de sloop beval van Khan al-Ahmar.

‘Vredesactivist’ in de cel
Een Frans-Amerikaanse universiteitsprofessor, die vrijdag werd gearresteerd tijdens een protest bij een Bedoeïenen dorp op de Westoever, gepland voor sloop door Israël, wordt tot maandag vastgehouden, zei zijn advocaat. Gaby Lasky zei zaterdag dat haar cliënt, Frank Romano, werd vastgehouden in een gevangenis in Jeruzalem en dat de politie zei dat hij maandag voor een Israëlische militaire rechtbank zou verschijnen.

Frank Romano werd gearresteerd samen met twee Palestijnen, op beschuldiging van het belemmeren van de rechtsgang en van de actie van Israëlische politie en soldaten terwijl hij protesteerde tegen de aanstaande sloop van het Bedoeïenen dorp Khan al-Ahmar, zegt de politie. De IDF mag Romano 96 uur opsluiten zonder hem voor de rechtbank te brengen.

Volgens B’Tselem, een linkse Israëlische ngo die op de Westelijke Jordaanoever werkt, is Romano begonnen aan een hongerstaking totdat de sloop van het Bedoeïenendorpje wordt stilgelegd. Romano was een van de tientallen activisten in Khan al-Ahmar om te proberen de verwachte sloop van het kampement te blokkeren. De verwachte actie van Israël heeft geleid tot een zoveelste internationale veroordeling.

Plaatje hierboven: Illegale Arabische buitenpost Al-Ahmar, 14 september 2018. Israëlische soldaten en veiligheidsdiensten trachten Bedoeïenen en hun Europese ‘vredesactivisten’ te verwijderen uit het C-Gebied in Samaria [beeldbron: Maan News]


Bronnen:

♦ naar een artikelAbbas says he will go to International Court of Justice over Khan al-Ahmar” van 16 september 2018 en een artikelLawyer says Israel holding French-US prof under military law after W. Bank clash” van 15 september 2018 en een artikelEU slams Israel over expected demolition of Bedouin village” op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelIsrael seals off Khan al-Ahmar, detentions reported” van 15 september 2018 op de site van Maan News Agency

18 gedachtes over “Ontruiming Khan al-Ahmar begonnen; Frans-Amerikaanse ‘vredesactivist’ in de cel

 1. Als u in NL een bestaande woning wilt verbouwen en
  en heeft uiteindelijk uw dure vergunning en een dakkapel
  1 dakpannetje groter uitvalt als op de tekening staat….
  Dan kunt u de zaak àfbreken. Punt uit. Regels zijn heilig.

  Maar als uw belastinggeld door de Staat, via de EU wordt
  uitgegeven aan het bouwen van een illegale sloppenwijk
  voor Arabieren in de door Israel bestuurde gebieden,
  dan is er internationale ” veroordeling ” en ” ophef “.

  ONGEHOORD!!!

  Geliked door 1 persoon

 2. Naar het ICC voor het neerhalen van illegale sloppen hutjes….klinkt logisch!

  Europa is het hier natuurlijk mee eens omdat het tenslotte hun geld, of beter dat van hun burgers is….ongevraagd gebruikt voor zaken die in de eigen achtertuin strikt verboden zijn.

  Dit pathetische gedoe van “de palestijnen” en hun anti semitische EU financiers zal eens moeten ophouden.

  Ze zullen één lijn met Amerika moeten trekken om een beter leven voor Palestijnse Arabieren te bewerkstelligen ….door een einde te maken aan het parasiteren van de leiders.

  Maar de Jodenhaat van onze EU vrienden is groter dan hun Pallie liefde, dus zo snel gaat dit niet gebeuren.

  Geliked door 1 persoon

 3. IDF heeft gelijk :: waar waren al die ophefmakers,prottesteerders,veroordeelaars toen de franse oproerpolitie de ‘jungle’ in Calais ontruimde ?? zijn die ook gaan klagen bij ICC?

  Geliked door 1 persoon

  1. IDF heeft geen gelijk. Deze bevolking die daar al eeuwen woont, wonen op hun eigen grondgebied. Daar denkt de wereld binnen internationaal recht ook zo over. Caliai is Frans grondgebied. Het is goed recht dat de Fransen daar de boel ontruimen.

   Like

    1. Ik heb veel onnozele fabels gezien, dez kan in de top 10. Oftewel toen de grote influx van Joden na 1945 plaatsvondt, was de Levent gelijk de maan leeg.

     Like

   1. eeuwen woont ? dit zijn beduinen uit jordanie ! die maken handel van “in de weg zitten” ;na veel getreiter,bedreigingen verdwijnen zij weer na een flinke afkoopsom !! de reden waarom zij weigerden te verhuizen naar Abu Dis is omdat zij met “palestijnen” niets te maken willen hebben ! kijk eens op googlemaps-fotos om te zien wat ze weigeren !! Bedu=bedrog !

    Like

 4. Voorgaande reageerders weten niet waar zij over praten. Deze Bedoeinen leven niet in Israel, maar binnen bezet gebied. Men leefde reeds zo, nog voor de staat Israel bestond. Zij bevinden zich binnen een gebied waar zij reeds honderd jaren leefden. De bezettende macht, eist dat Palestijnen een bouwvergunning aanvragen, welke nooit wordt verleend. De Bedoeinen moet weg, omdat men op hun grondgebied nieuwe Joodse settlements wil bouwen en heb naar een vuilnis belt wil dwingen!

  Like

   1. Aan het begin van vorige eeuw, was het percentage Joden in de Levant 15%. Doorgaans in redelijke harmonie met de Palestijnen. Gedurende de 2 wereloorlog, beloofde het Verenigd Koninkrijk aan de Palestijnen, indien zij de strijd tegen de Turken steunden, oafhankelijkheid. In de descenia hier op volgende, gaven zij de Briiteen aan, geen meer Joden in hun gebied toe te laten. Feitelijk percentage gewijs inherent aan een vorm van democratie. Exact hetzelfde als dat de meerderheid hier geen meer Islam influx wensen. Maar Palestijnen verzochten zulks tevergeefs.

    Like

    1. Aan begin van vorige eeuw? was het aantal inwoners van huidig Israel +-600.000 !
     de britten en fransen zijn de belofte aan arabieren ( palestijnen waren nog niet uitgevonden) wel zeker nagekomen ! cis-jordanie,syria,libanon irak zijn zo onstaan ! de bedu waar hierboven over gaat zijn uit principe statenloos en trekken met hun vee,gezin,bezit van kampement naar kampement ; te vergelijken met europese zigeuners !! ook afpersing en chantage is hun niet vreemd !! net als in Europa krabben zij liever hun Kaltoer want dat brengt meer op dan een baantje zoeken !

     Like

     1. Allereerst, mijn moedervolk de Britten hadden in feite daar niets te zoeken. U kent het Sykes Picot geheime verdag blijkbaar niet. De Britten spreken van Palestina in al hun documeten, zelfs voor dat het een mandaat gebied werd. Daarnaast is het zo dat T.E. Lawrence ( Lawrence of Arabia), te Parijs des duivels rondliep ten tijde van het Sykes Picot verdrag, omreden dat de toezegging van de Britten aan de Arabieren, t.w. onafhankelheid, met handen en voeten werd getreden!En van de funderingen van een diepe haat jegens het westen. U, heeft de klok horen luiden, voor de rest raaskalt U

      Like

      1. Tja; spraakverwarring ; met Palestina werd een landstreek bedoeld , NIET een bepaald volk !! de namen Jordanie en Israel kwamen later pas in gebruik : Jodenhaat is door Siriac-Christenen (ad300) onstaan in arabia en weerzin tegen westerlingen door kruisvaarders ! fransen en britten werden pas aktief tijdens WW1 om ottomanen te verdrijven !! er zijn TWEE verachterlijke dingen op deze planeet : politiek en politici !!

       Like

   1. Om U gelijk te geven, oorsponkelijk kwamen de Joden uit Irak, bewezen! Later in de Levant terecht gekomen, beestje mot een naam hebben. Vandaar dat al deze mensen Semieten zijn, later ook wel Arabieren genoemd. Tot hen, behoor je Joden dus ook te rekenen (dat er nimmer tussen die stammen geen vermenging heeft plaatsgevonden, is te ridicuul om aan te nemen). Volkenkundig uiteraard. Echter, die Joden, die uit oost europa kwamen, daarvan is bekend, dat zij stammen van bekeerlingen en vrijwel geheel geen Joods DNA bezitten. Frappant met mijn medische staat van dienst, weliswaar ment pensioen, lees ik maandelijk elk nationaal en internationaal medisch hoogstaand medische publicatie. Blijkt dat het Cypriotische DNA, het meest overeenkomt met het Joodse DNA. Zo blijkt uit uitgebreid onderzoek! Logisch, eiland ligt zo wat voor de kust, dus ’t zijn geen Grieken, maar Joden!

    Like

    1. WHOEAAH ; de wetenschap staat voor niemand stil : die gasten kunnen met een simpel DNA proefje zien of je katholiek,islamiet,hindoe of jood bent? verbazend !dus een gemiddelde stadspark-terrorist is ook met een wangslijmproefje te ontdekken? dus het verschil tussen Ranzige Tokki en Weldenkend Mens zit gewoon in de genen ! nooit geweten !! maar hoe zit dat dan met muzelmanen ; dat zijn toch allemaal bekeerden ? of genetische kop-hakkers ?pijpbomknutselaars ?vliegtuigkapers allerlanden: waakt voor den DNAtest !! Mijnheer Vermaas : koopt u weleens rare boekjes bij bol.com ??

     Like

Reacties zijn gesloten.