Volgens Syrië heeft Israël een luchtaanval uitgevoerd nabij luchthaven van Damascus

Israëlische gevechtsvliegtuigen vielen zaterdagnacht op Damascus International Airport aan, volgens het Syrische Arabische Persagentschap (SANA). De luchtafweersystemen van de Syrische regering werden geactiveerd, met een aantal luchtafweerraketten gelanceerd in reactie op de aanval, volgens SANA. Een woordvoerder van de Israel Defense Forces zei dat Israël geen commentaar geeft op buitenlandse rapporten.

“Onze luchtverdediging reageerde op een Israëlische raketaanval op Damascus International Airport en schoot een aantal vijandige raketten neer,” zei een bron van het Syrisch-Arabische leger geciteerd door SANA. Een verklaring van het Syrische Arabische leger die op Facebook is gepost, verklaarde: “We hebben berichten dat er een grote brand werd gezien nadat deze was neergeschoten, maar we kunnen nog niet bevestigen of een jet is neergeschoten of niet.”

Volgens internationale militaire analist Eva J. Koulouriotis waren er twee afzonderlijke invallen door de Israëlische luchtmacht op twee Iraanse locaties bij de luchthaven. “Voorlopige informatie geeft aan dat een van de sites waar Israëlische gevechtsvliegtuigen zich op richten een opslagplaats is van Iraanse wapens die een paar dagen geleden naar Syrië zijn overgebracht …”, schreef Koulouriotis aan het begin van een reeks tweets.

“Informatie bevestigt dat het tweede doelwit een militair vrachtvliegtuig is dat toebehoorde aan de Iraanse Revolutionaire Gardes binnen de Damascus International Airport dat uren geleden was geland … Een bron bevestigde dat de verzending van geavanceerde wapens gericht was bedoeld om te worden overgedragen aan de Libanese militie Hezbollah binnen Libanon,” twitterde zij.

Lokale bronnen berichtten dat de aanval gericht was op Iraanse militaire doelwitten nabij de luchthaven, en zei dat ten minste vier explosies werden gehoord, er aan toevoegend dat er een aanval leek te zijn op een ondergrondse compound vlak bij de luchthaven.


Bronnen:

♦ naar een artikelSyria says Israeli missiles attack close to Damascus airport” van 15 september 2018 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Report: Israel Attacks Damascus International Airport ” van 15 september 2018 op de site van The Jewish Press

2 gedachtes over “Volgens Syrië heeft Israël een luchtaanval uitgevoerd nabij luchthaven van Damascus

Reacties zijn gesloten.