Europese en VN gezanten namen deel aan door PA gesponsorde antisemitische tentoonstelling

Begin augustus lanceerde de Palestijnse Autoriteit een tentoonstelling van antisemitische cartoons in de bedoeïenen sloppenwijk Khan al-Ahmar, een door de Europese Unie gesponsorde Arabische illegale buitenpost tussen Ma’aleh Adumim en Jeruzalem, die gepland staat voor sloop op advies van Israël’s Hooggerechtshof.

Volgens Makor Rishon werd de tentoonstelling bijgewoond door PA-ministers, vertegenwoordigers van Europese landen en VN-agentschappen, waaronder Sonia Azzam, de vertegenwoordiger van UNESCO in Ramallah, en Genevieve Poetin, de UNICEF-vertegenwoordiger in Ramallah, AY Suliman, de Zuid-Afrikaanse ambassadeur bij de Palestijnse Autoriteit, vertegenwoordigers van Noorwegen, het VK, Nederland en Duitsland.

De tentoonstelling presenteerde Israël als een slechte en vervaarlijke octopus wiens armen de kerken en de al-Aqsa-moskee uit de grond rukken, een Arabisch kind wurgen en scholen vernietigen. Andere schilderijen beeldden IDF-soldaten af ​​die hun wapens richten op Arabische meisjes; een tank met een Amerikaanse hoed waaronder het blonde haar van president Donald Trump te zien is – met een Israëlische soldaat die de tank naar een doelgerichte Arabische jongen leidt e.a.

De antisemitische tentoonstelling werd geplaatst in de school die werd opgericht in het illegale dorp, zodat de bezoekende buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders dit artistieke aanbod niet hadden kunnen missen.

UNICEF reageerde op het verhaal van Makor Rishon en zei dat hun vertegenwoordiger Genevieve Putin de indruk had “dat de kunsttentoonstelling schokkend en zeer ongepast was, te meer omdat deze tentoonstelling in de nabijheid van een school werd gepresenteerd. Kinderen moeten worden beschermd tegen geweld en mogen niet worden blootgesteld aan gewelddadige voorstellingen of berichten die haat en intolerantie bevorderen.”

“We zien opnieuw dat de vermeende humanitaire Europese betrokkenheid in Judea en Samaria slechts een dekmantel is”, zei Yishai Hamo, de coördinator van de operaties van de Regavim-beweging in Judea en Samaria. “Dit is een nieuw gezicht van hetzelfde oude antisemitisme. In dergelijke gevallen wordt de waarheid [over de PA] onthuld en we verwelkomen het,” zei Hamo.


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Israel “Senior European Officials Participated in PA Sponsored Anti-Semitic Exhibition” van 7 september 2018 op de site van The Jewish Press

5 gedachtes over “Europese en VN gezanten namen deel aan door PA gesponsorde antisemitische tentoonstelling

 1. Uncle Donald laat de PLO precies zien hoe het werkt en hoeveel deze terreur organisatie zich nog kan ontwikkelen zonder $$$.

  Ze kunnen geen kant meer op….ondanks hun grote mond en “EU hulp”.

  Over Nederlandse, Duitse, Britse, Noorse e.a. aanwezigen kunnen we kort zijn……Ze hebben niets geleerd van hun eigen geschiedenis.

  Palestijnse leiders kunnen nog honderden tentoonstellingen organiseren, protesten houden, petities/resoluties winnen etc.etc…….het gaat allemaal niet helpen totdat ze samen met Jordanie & Israel rond de tafel gaan zitten om een échte resolutie te vinden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Valt onder vrijheid van meningsuiting. Beter dan bommen. Hoop dat de heren en dames meer tijd besteden en genieten van prestaties van de tegenpartij.
  Geeft de prestaties van de Palestijnse Arabieren weer. Ze zouden ook iets nuttigs kunnen tekenen. Ik lees altijd dat Arabieren houden van de dood. Waarom dat is weet ik niet. Ze zouden hun visie eens kunnen herzien.

  Like

Reacties zijn gesloten.