Compensatiefonds voor verloren eigendommen van Palestijnse Arabieren en MENA-Joden

Aangezien de VS hopelijk plannen initiëren om het VN-hulp- en werkagentschap voor Palestijnen in het Nabije Oosten (UNRWA) te ontmantelen, is het een geschikt moment voor Israël om de hoeveelheid geld te beoordelen dat de Palestijnen nodig hebben voor hun verloren bezit.

Alle Palestijnen
Een deel van het lokaas die de Verenigde Naties voor de neus hielden van de Staatloze Arabieren uit Palestina (SAP’s) om zich als vluchteling in het VN-agentschap te registreren, was dat de mensen die in de directe omgeving bleven (Libanon, Syrië, Jordanië, Westelijke Jordaanoever en Gaza) niet alleen recht hebben op gratis scholing en gezondheidszorg, gesubsidieerde huisvesting en zakelijke leningen, maar OOK de kans krijgen om naar Israël te verhuizen of de huizen te compenseren die lang geleden door de ouders, grootouders en overgrootouders waren achtergelaten.

Dit staat in schril contrast met hun familieleden die de regio verlieten om carrière te maken, huizen en burgerschap te verwerven in de naaste buurlanden van Israël, die het recht om naar Israël te verhuizen opgaven en / of gecompenseerd werden voor het verloren eigendom volgens de VN.

Dat is uiteraard absurd. Verloren eigendom is verloren eigendom.

Het is tijd voor Israël om een ​​volledige boekhouding te voeren van het bezit dat Arabieren in 1948 verlieten toen vijf Arabische legers de heropgerichte Joodse staat Israël kwamen vernietigen. Die Arabische afstammelingen die eigendommen verloren, moeten niet worden beperkt tot degenen die zich bij de UNRWA hebben geregistreerd als de gardes van de wereld. Er zijn Arabieren die in Chili, het Verenigd Koninkrijk en elders wonen, die ook recht op compensatie voor een verloren huis zouden moeten hebben.

De compensatie zou rechtstreeks moeten worden betaald aan de Arabieren van 1948 die vandaag nog in leven zijn. In gevallen waarin er geen overlevende is, moet de compensatie gelijkelijk worden verdeeld onder alle nakomelingen, ongeacht waar ze nu wonen en of ze al dan niet geregistreerd zijn als ‘vluchteling’ door de Verenigde Naties.

Een dergelijke aanpak strookt met de oprichtingsresolutie van UNRWA en Resolutie 194 van de UNGA (Algemene Vergadering van de Verenigde Naties) waarin staat:

“[..] dat de vluchtelingen die naar hun huizen willen terugkeren en in vrede met hun buren willen leven, dit op de vroegst mogelijke datum mogen doen, en dat compensatie betaald moet worden voor het eigendom van degenen die ervoor kiezen om niet terug te keren en voor verlies of beschadiging aan goederen die krachtens de beginselen van het internationale recht of het eigen vermogen door de regeringen of de bevoegde autoriteiten moeten worden goedgemaakt;”

Al 70 jaar is het duidelijk door oorlogen, intifada’s, aanslagen met car-rammings en aanvallen met messen en bijlen en een leiderschap dat blijft weigeren om de ‘Joodsheid van Israël’ te erkennen en heeft wetten voor de doodstraf voor elke Arabier die land aan een Jood verkoopt, dat de Palestijnse Arabieren duidelijk niet bereid zijn “om in vrede te leven met hun buren”. Het hoofdstuk van terugkeer is gesloten. Het is tijd om de kwestie volledig te regelen via compensatie.

850.000 Joden uit Arabische landen
Het is evenzo tijd voor de Arabische landen die hun inheemse Joden dwongen om hun huizen te ontvluchten, om hen schadevergoeding te betalen voor verloren huizen, gronden en bezettingen.

Deze Joden werden uit hun huizen weggestuurd uit puur antisemitisme, in tegenstelling tot de Arabieren uit Palestina die een burgeroorlog over het land hadden gelanceerd. Elk land zou een soortgelijk programma moeten volgen om de directe partij die gedwongen werd om hun huis te verlaten of hun directe nazaten te compenseren.

Algerije 140.000 Joden
Egypte 75.000
Irak 135.000
Libanon 5.000
Libië 38.000
Marokko 265.000
Syrië 30.000
Tunesië 105.000
Jemen 55.000
Dit totaal van 850.000 Joden omvat niet de Joden die Iran en Afghanistan ontvluchtten.

Al 70 jaar hebben de Joden en Arabieren uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA) met elkaar gevochten en hen uit hun huizen verdreven. Het is tijd dat er voor alle partijen een vergoeding wordt betaald om een ​​weg te banen naar een duurzame vrede in de regio.


Plaatje hierboven: Joden die generaties lang in Judea & Samaria woonden (aka de Westelijke Jordaanoever) werden in 1948-1949 door het Jordaanse leger gedwongen verdreven en vonden onderdak en een nieuw leven in de kersverse Joodse natiestaat Israël. Na de herovering op de Arabische legers van het gebied in 1967 zullen velen terugkeren naar hun huizen van vroeger en tienduizenden andere Israëlische Joden zullen volgen en zich vestigen in het C-Gebied in Judea & Samaria om het nooit meer af te geven. 


Bronnen:

♦ naar een artikel van “Compensation Fund for Palestinian Arabs’ and MENA Jews’ Lost Property” van 8 september 2018 op de site van FirstOneThrough

Een gedachte over “Compensatiefonds voor verloren eigendommen van Palestijnse Arabieren en MENA-Joden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.