Neonazi ’s in Duitsland belaagden Joods restaurant tijdens rellen in Chemnitz

Plaatje hierboven: Eigenaar van het ‘Schalom’ restaurant Uwe Dziuballa nog altijd in shock na de incidenten in Chemnitz [beeldbron: J-Press]

Neo-nazi’s vielen vorige maand een Joods restaurant in Chemnitz, Duitsland aan, tijdens extreemrechtse rellen die volgden na het neersteken van een Duitse man door islamitische vluchtelingen, meldde Die Welt am Sonntag op zaterdag 8 september. De krant meldde dat de politie een incident onderzoekt toen een dozijn gemaskerde personen op 27 augustus het koosjer restaurant Schalom bestormden en schreeuwden: ‘Ga weg uit Duitsland, jij Joods varken.’

Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken vertelde aan Die Welt dat het incident “op dit ogenblik een politiek gemotiveerde misdaad suggereert met een antisemitische achtergrond.” Volgens de politie gooiden de neo-nazi’s stenen en flessen naar het restaurant en verbrijzelden een raam. Ze veroorzaakten ook schade aan de gevel van het gebouw. De eigenaar van het restaurant, Uwe Dziuballa, raakte gewond nadat hij een steen zijn schouder raakte.

Duitse commissaris voor antisemitisme Felix Klein riep wetshandhavingsinstanties op om de aanvallers voor het gerecht te brengen, om aan te tonen dat “antisemitische misdrijven snel worden bestraft”, en voegde eraan toe: “Als de rapporten waar zijn, hebben we te maken met een nieuwe niveau van antisemitische misdaad. Het doet denken aan de slechtste herinneringen van de jaren dertig.”

nazi-groetB

Plaatje hierboven: Chemnitz, Duitsland, 26 augustus 2018. Op de rechtse anti-vreemdelingen manifestatie in Chemnitz die enkele dagen voortduurden brachten neonazi’s de Hitlergroet uit [beeldbron: T Online]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Juliane Helmhold “Neo-nazis attacked jewish restaurant in Chemnitz amid right-wing protests – Geerman authorities are investigating the incident” en een artikelPressure grows on German Spy Chief over Chemnitz protests” van 8 september 2018

♦ naar een artikel van David Rising “German Jewish leader slams deep-rooted extremism after kosher restaurant attack” van 9 september 2018 en een artikel “‘Get out, Jewish pig’: Schalom restaurant in Germany attacked by far-right thugs” van 8 september 2018 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Exclusive: A Personal Essay from the Streets of Eastern Germany” van 9 september 2018 en een artikel van JNi.Media “Neo-Nazis in Germany Attack Jewish Restaurant During Riots” van 8 september 2018 op de site van The Jewish Press

2 gedachtes over “Neonazi ’s in Duitsland belaagden Joods restaurant tijdens rellen in Chemnitz

  1. Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
    Kijk ‘ns wie er hier het woord “varken” in de mond neemt. Je wordt ook altijd overreden door een strontkar, nooit door een luxe wagen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.