Hezbollahleider Hamza: ‘Net als insecten zullen Joden niet veranderen; goud stelen zit in hun genen’

De Libanese sjiitische sjeik Tamer Hamza, een Hezbollah-functionaris in de Beqaa-regio, zei dat de Joden altijd aan de basis liggen van om het even welk conflict, waar ze zich ook mogen bevinden en dat de Koran hen beschrijft als “overtreders van verdragen”, aan wie “vernedering en ellende” wordt aangedaan.

Bewerend dat de Joden goud stelen en “dol zijn op geld, vooral goud en zilver”, zei sjeik Hamza: “het zit in hun genen, in hun aard” en dat ze “moeten worden aangepakt zoals ze verdienen”.

De goorste eeuwenoude stereotiepen over Joden komen bij deze notoire antisemiet aan bod. De lijn tussen klassieke Jodenhaat en hedendaagse Israëlhaat wordt hier wel erg dunnetjes …

Het interview werd uitgezonden op de Bahreinse Al-Maaref tv-zender en is op 18 juli  2018 geüpload naar het internet.

De bloedige terroristische alliantie van Hamas en Hezbollah tegen Israël. Hamas-leider Sinwar op 22 mei 2018: “We coördineren op bijna dagelijkse basis met Hezbollah en Iran” [beeldbron: MEMRI]

Sjeik Tamer Hamza:

“Waar ze ook wonen, welk gebied ze ook bezetten en waar ze ook zijn – we moeten in gedachten houden dat de Joden de oorzaak zijn van elk conflict. Wat we moeten doen – en dit vereist een aparte studie – is praten over de Joden en hun kenmerken in de Koran. Zoals we hebben vermeld, is een van hun belangrijkste kenmerken dat zij [voortdurend] verdragen en overeenkomsten schenden.

Een van de kenmerken die aan hen blijven kleven, is vernedering en ellende. Een van hun belangrijkste kenmerken is dat ze niet van de dood houden. Een Jood leeft liever duizend jaar zonder zich te onttrekken aan deze materiële wereld. Ze houden van…

Ze houden van geld, vooral goud en zilver. Het is bekend dat toen ze van land naar land verhuisden … Een van de vreemde paradoxen over Joden, zowel mannen als vrouwen, is dat als ze meesters waren, ze anderen van hun goud zouden beroven, en als ze dienstmeisjes of slaven waren, zij het goud van hun meesters stelen. Dit is een kwestie van geschiedenis. Het zit in hun genen, in hun aard.

Er is nog een paradox. We ontdekken dat alle naties en alle menselijke samenlevingen … Iedereen die over de geschiedenis van de mensheid leest, weet dat als zij afstammelingen en opeenvolgende generaties hadden tot op de dag van vandaag … We merken dat het hele menselijke ras zich heeft ontwikkeld, met uitzondering van de Joden.

Er is helemaal geen ontwikkeling geweest wat betreft hun kenmerken. Neem mieren of andere insecten, bijvoorbeeld. Allah heeft elk insect met bepaalde instincten geschapen en vanaf de dag dat Allah het tot nu toe heeft geschapen, zijn zij hetzelfde gebleven en blijven zij hetzelfde tot de Dag des Oordeels. Hetzelfde geldt voor de Joden.

De kenmerken [van de Joden] in de dagen van de profeet Mohammed, zoals beschreven door de Koran, zijn in de moderne tijd niet veranderd. Deze samenleving is vreemd, en ze moeten behandeld worden zoals ze verdienen, en in overeenstemming met hun bestaan, hun aard en de genen, om zo te zeggen, waaruit ze zijn samengesteld.”


Bronnen:

♦ naar een artikel en videobeeldenHizbullah Official Tamer Hamza: Like Insects, the Jews Will Not Change, Stealing Gold Is in Their Genes” van 18 juli 2018 op de site van MEMRI

♦ naar een artikelTamer Hamza, officiel du Hezbollah : Voler de l’or est dans les gènes des juifs – Ils n’aiment pas la mort, le juif préférerait vivre mille ans” van 2 september 2018 op de site van MEMRi.fr

4 gedachtes over “Hezbollahleider Hamza: ‘Net als insecten zullen Joden niet veranderen; goud stelen zit in hun genen’

  1. Ja het Joodse volk blijft de oogappel van de GOD van Israël ,zelfs “meer als goud” dat kan die door de duivel bezeten Hezbollah leider Hamza spijtig genoeg niet zeggen, deze islamitische boeven kunnen hun einde tegemoet zien!!

    Like

  2. Het is duidelijk dat de leiders van Hezbollah geestelijk niet in orde zijn er zijn daar goede instellingen voor zoals bij de ” Broeders van Liefde ” !!

    Like

  3. Als jullie je van zo’n sukkel nog wat aantrekken? Jullie voelen je toch niet aangesproken? Helaas lopen er nogal wat lui rond met rare meningen. Jullie weten toch wel dat het allemaal grote onzin is? Deze generatie verandert toch niet van mening.

    Like

Reacties zijn gesloten.