Jeremy Corbyn en zijn Palestijnse ‘vrienden’ herdenken 46 jaar aanslag O.S. in München

Op 5 september 1972, op de Olympische Spelen in München, werd het Israëlische team aangevallen door een Palestijns commando. Elf atleten waren omgekomen en een Duitse politieagent. Onder een met gras begroeid platform, niet ver van het Olympisch stadion, volgt een foto- en videotentoonstelling de gebeurtenissen en tekent een portret van de slachtoffers. En dan zijn er nog de anderen. Degenen die in het verleden dit bloedbad hebben verheerlijkt en hun kont hebben gedraaid om het vandaag te veroordelen.

Plenel daagt (zwakjes) Plenel uit
We kunnen deze dag niet herdenken zonder te denken aan de snor van de grootste humanist van het PAF, Edwy Plenel, wiens man naar ik mij herinner, een van de weinigen was die na het bloedbad onder de Israëlische atleten, de moed hebben gehad  om erover te schrijven:

“De actie van Zwarte September heeft de Olympische maskerade verbrijzeld en verstoorde de minnelijke schikkingen die Arabische reactionairen aan het voorbereiden waren om zich met Israël te verzoenen […] Geen enkele revolutionair kan zich distantiëren van Zwarte september. We moeten de militanten van deze organisatie onvoorwaardelijk verdedigen tegen de repressie” een  verklaring die hij betreurde door bijna een halve eeuw later te zeggen dat hij deze “krachtig verwierp” …

En dan is er  Jeremy Corbyn , de leider van de Britse Labour Party, een groot bewonderaar van de slachters.

Corbyn, het bewijs door het beeld
Foto’s van Corbyn werden genomen in 2014 (een jaar voor zijn verkiezing als hoofd van zijn partij) toen hij in de buurt van het graf van terroristen stond die 11 Israëlische atleten massaal afslachtte op de Olympische Spelen van München in 1972, met een lijkkroon.

The Sun schreef dat de Labour-leider een dienst bijwoonde om de Palestijnse ‘martelaren’ op een begraafplaats in Tunesië te herdenken.

Corbyn weigerde aanvankelijk daarover veel te vertellen en zei aan het dagblad de Morning Star“Ik woonde in Tunesië een Palestijnse conferentie bij. Ik heb een krans gelegd voor iedereen die is omgekomen bij de luchtaanval in Tunis op het hoofdkantoor van Palestijnse organisaties. En ik werd vergezeld door vele anderen die een vredesconferentie bijwoonden.” 

Overigens was de luchtaanval” waar hij naar verwees een Israëlische luchtaanval op het hoofdkwartier van de PLO in 1985, als vergelding voor de kaping van een Israëlisch jacht en het vermoorden van drie Israëlische passagiers.

– Ja, maar … foto’s laten hem een krans zien aan het graf van de leden van Zwarte September die de gruweldaden van München hebben gepleegd.

– Ja, maar … De Daily Mail zegt dat het monument ter nagedachtenis aan de “slachtoffers van de luchtaanval” op een ander deel van de begraafplaats ligt dan het monument waar Corbyn werd gefotografeerd. Voor de afbeeldingen, geplaatst op de Facebook-pagina van de Palestijnse ambassade in Tunesië, laat het zien onder een rode luifel met een dak van plaatstaal. En volgens de Mail bevindt deze structuur zich naast de graven van leden van Zwarte September en een plaquette ter ere van hun stichter Salah Khalaf, zijn belangrijkste medewerker, Fakhri al-Omari en Hayel Abdel-Hamid , hoofd van de veiligheid van de PLO.

– Ja maar … in een artikel dat werd gepubliceerd na deze reis naar de Morning Star-website in oktober 2014 leek Corbyn, leider van de oppositie, eigenlijk eer te betuigen aan het graf van een van de leiders van het bloedbad in München.

“Nadat er kransen waren gelegd op de graven van diegenen die stierven die dag en op de graven van de anderen gedood door de Mossad-agenten in Parijs in 1991 [dat wil zeggen, zij zijn verantwoordelijk voor het bloedbad van München, gedood op de dag van het bloedbad en vervolgens in 1991 in Parijs voor degenen die door de kloven waren gegaan, waarschijnlijk door de Mossad], gingen we op weg naar het aangrijpende standbeeld van de hoofdstraat van de kustplaats Ben Arous, die versierd was met Tunesische en Palestijnse vlaggen [Dit is eigenlijk waar het monument voor de “slachtoffers” van 1985 staat], schreef hij.

Bovendien gaf Corbyn ondanks de aanhoudende veroordeling van zijn leugens ten slotte toe dat hij aanwezig was op het moment waar de krans werd gelegd: “Ik was er, maar ik denk niet dat ik erbij betrokken was.”  Dus impliceerde hij dat hij het niet was die de krans neerlegt! Hij kwam zelfs toevallig langs en wilde gewoon helpen. Service verlenen …

Het eerbetoon … aan de terroristen
“Ik was daar omdat ik een ceremonie wilde zien ter nagedachtenis aan allen die zijn gestorven bij elke terroristische aanslag, overal, want we moeten er een eind aan maken,”zei hij. “We kunnen de vrede niet willen door een cyclus van geweld te handhaven. De enige manier om vrede te sluiten en een cyclus van dialoog te onderhouden. “

Dus na te hebben gezegd dat hij er niet was, gaf hij eindelijk toe dat hij daar wél was … Foto’s bewijzen het, zijn geschriften bewijzen het en “betuigt hulde” zonder onderscheid “aan degenen die zijn gestorven bij elke terroristische aanslag”, hij legde een krans … op het monument gewijd aan Zwarte September. Ah ja, Engelse humor wellicht? …

De elf vermoorde Israëlische atleten in München 1972


Bronnen:

♦ naar een artikel van Jean-Paul Lilienfeld “Il y a 46 ans, « Septembre noir » ensanglantait les J.O. de Munich – Personne n’a oublié… surtout pas Jeremy Corbyn” van 5 september 2018 op de site van Causeur.fr