Illegale Arabische buitenpost Khan Al-Ahmar in Samaria mag afgebroken worden

Het Israëlische Hooggerechtshof gaf op woensdag groen licht voor de sloop van een illegale Arabische buitenpost die werd gebouwd naast een Israëlische stad ten oosten van Jeruzalem. Het Hooggerechtshof oordeelde tevens dat de aangrenzende Rubber Tyre school, die gebouwd werd met Europese middelen, voornamelijk via een Italiaanse ngo genaamd Vento di Terra, eveneens mag afgebroken worden.

De buitenpost, Khan al-Ahmar, werd in de jaren negentig gebouwd op grond van de Israëlische stad Kfar Adumim ten oosten van Jeruzalem. Het kampement is de thuisbasis van ongeveer 170 bedoeïenen, die de afgelopen jaren de gemeenschap hebben uitgebreid met behulp van buitenlandse regeringen, voornamelijk EU-landen. Israëlische rechtbanken keurden de sloop van de buitenpost goed, maar in juli bevroor het Hooggerechtshof de plannen om Khan al-Ahmar te evacueren, in afwachting van een beroep van ingezetenen.

De Israëlische veiligheidstroepen hadden zich voorbereid op de geplande sloop, die pas enkele uren zou beginnen voordat de rechtbank tussenbeide zou komen. Maar op woensdag verwierp de Hoge Raad de eisen van de inwoners en maakte aldus de weg vrij voor de evacuatie van Khan al-Ahmar.

“Er wordt gevreesd voor nieuwe rellen en geweld tijdens de sloop, vooral door niet-ingezetenen, gezien de oproepen op sociale media om deel te nemen aan gewelddadige protesten,” zei rechter Yitzhak Amit. “Ik hoop dat de [sloopopdrachten] vreedzaam worden uitgevoerd. Het hoger beroep in deze saga is de vijfde ronde”, schreef het panel van drie rechters in hun beslissing.

“In het kader van eerdere oproepen bespraken we de humanitaire complexen die gepaard gaan met de volledige evacuatie van de Khan al-Ahmar-compound, maar tegelijkertijd is er geen manier om te voorkomen dat de sloopopdrachten worden uitgevoerd. Hoe moeilijk een evacuatie ook is, we kunnen de uitspraak niet omzeilen, een definitieve uitspraak die pas recent is gedaan.”

Na de beslissing kan de staat de slooporders uitvoeren na een wachtperiode van één week. Minister van Defensie Avigdor Liberman prees de beslissing van de rechtbank en zwoer de illegale gemeenschap te slopen. “Niemand staat boven de wet, niemand zal ons ervan weerhouden te handelen vanuit onze soevereiniteit en verantwoordelijkheid als een staat,” zei Liberman in een verklaring.

Palestijnen boos
Sjeik Muhammad Hussein, de Grootmoefti van Palestina en als dusdanig geestelijke leider van de Palestijnen, veroordeelde de uitspraak van het Hooggerechtshof die de sloop van de illegale bedoeïenenbuitenpost van Khan al-Ahmar ten oosten van Jeruzalem afrondde en noemde het een “racistische beslissing”.

Hussein riep het Arabische publiek op om op te treden tegen deze “onrechtvaardige” beslissing en om de standvastigheid van de inwoners van de Bedoeïenengemeenschap te helpen in het licht van de “etnische zuivering van de bezettingsautoriteiten” die bedoeld was om Ma’aleh Adumim met Jeruzalem te verbinden.

“Het Israëlische beleid is een flagrante schending van de internationale humanitaire wetgeving die gewelddadige uitzetting van omwonenden verbiedt”, zei Hussein, die benadrukte dat de Palestijnse Arabieren als reactie op het land zouden blijven om hun nationale principes te benadrukken.”

Sjeik Hussein gaf de Israëlische regering en de Trump-regering de schuld voor de ondersteuning van het “racistische expansionistische” beleid als volledig verantwoordelijk voor de escalatie van de situatie in de regio.

Plaatje hieronder: Khan Al-Ahmar, Samaria, 15 juli 2018. Linkse BDS-activisten afkomstig uit België, Frankrijk, Italië e.a. Europese landen gaven een inderhaast bijeengeroepen persconferentie in de illegale Arabische nederzetting van Khan al-Ahmar, Samaria [beeldbron: Maan News]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ido Ben Porat “Demolish Arab outpost east of Jerusalem” van 5 september 2018 en een artikelMufti: Defend the land” van 6 september 2018 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Illegale Arabische buitenpost Khan Al-Ahmar in Samaria mag afgebroken worden

  1. Dit is EXACT hetzelfde als het ontruimen van een zigeunerkamp of migrantenkamp zoals onlangs op diverse plaatsen in Europa gebeurde ! Calais ? Moerdijk? Vinkenslag? etcetc ! waar bemoeit EU zich mee als Israel illegale bouwsels opruimt ! selectieve verontwaardiging door anti-semieten als je het goed bekijjkt want voor beduines is dit gewoon een gebruikelijke afpersings-methode ; hinderlijk gedragen en voor een hoge afkoopsom weer vertrekken- dit spelletje spelen arabieren wereldwijd als ze kans zien !!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.