Hamasleider Sinwar: ‘Het beleg van Gaza zal ten koste van alles worden opgeheven’

Plaatje hierboven: Hamasleider Yahya Sinwar, zei op vrijdagavond 6 april 2018: “Demonstraties in Gaza blijven doorgaan. We zullen de grenzen afschaffen en we zullen hun harten uitrukken en hun levers opvreten.” Sinwar is duidelijk geen vegetariër …

Hamas-leider Yahya Sinwar beschuldigde dinsdag de Palestijnse Arabische functionarissen ervan samen te werken met de Israëlische inlichtingendiensten om het interne Palestijnse verzoeningsakkoord te dwarsbomen.

Sinwar, die werd geciteerd door het persagentschap Safa, zei tegen de jeugd in Gaza: “We slaagden er niet in om de verzoening [met Al Fatah/PLO/PA] te implementeren en tot een goed einde te brengen, en de verdelingstoestand blijft helaas voortduren.”

Hij merkte op dat er twee benaderingen zijn voor verzoening: het standpunt van Hamas dat verzoening zoekt op basis van echte eenheid en partnerschap, en het standpunt van de Palestijnse Autoriteit dat gebaseerd is op een winnende en een verslagen partij.

Sinwar voegde eraan toe dat de wekelijkse gewelddadige protesten van de ‘Grote Mars van de Terugkeer“, een propaganda campagne georganiseerd en geleid door Hamas, onverminderd blijven doorgaan, omdat dit de manier is waarop de Palestijnse organisaties en de Palestijnse bevolking verzet aantekenen tegen de ‘bezetting’ en haar plannen om de Palestijnse kwestie te elimineren.

Hij zei dat de Palestijnen het besluit hadden genomen om het “beleg” ten koste van alles en met alle mogelijke middelen op te heffen, en dat “degenen die het niet leuk vinden, het zeewater van Gaza kunnen gaan drinken. We willen geen oorlog, we willen het staakt-het-vuren van 2014 stabiliseren, maar dit betekent niet dat we niet bereid zijn om agressie te stoppen, maar dat we volledig voorbereid en alert zijn, samen met de verzetsorganisaties,” zei Sinwar.

Grenspost Erez gesloten
De IDF heeft de belangrijkste grensovergang tussen Israël en de Gazastrook gesloten, nadat het controlepunt werd beschadigd door Arabische relschoppers. Een woordvoerder van het leger zei woensdagochtend dat de Erez Crossing aan de grens van de noordelijke Gazastrook was gesloten en dat er bij Erez geen doortochten werden toegestaan ​​totdat de schade aan het controlepunt is hersteld.

Op dinsdag slingerden honderden Arabische relschoppers in de door Hamas geregeerde Gazastrook stene en halve rostblokken naar de overkant van de Gazastrook, waardoor het controlepunt werd beschadigd. “Gisteren werd een gewelddadige oproer opgestart in het gebied van de Erez Crossing, met de medewerking van honderden Palestijnse relschoppers. De relschoppers slingerden stenen en beschadigden de infrastructuur van de oversteek aan de Palestijnse zijde,” zei de woordvoerder van het IDF.

“Vervolgens werd besloten om de Erez Crossing te sluiten totdat de schade veroorzaakt door de relschoppers zal worden hersteld. Ondanks de sluiting,” aldus de woordvoerder, “zal Israël noodovergangen toestaan ​​op humanitaire gronden. Terwijl Israël andere grensovergangen met Gaza onderhoudt, is Erez het enige punt van binnenkomst of vertrek voor reizigers tussen Israël en Gaza. De overtochten van Kerem Shalom en Karni zijn beperkt tot de overdracht van goederen.”

Rellen aan Erez grenspost op 4 sep. 2018


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dalit Halevi “The siege on Gaza will be lifted at all costs – Hamas leader urges the use of “all means” to bring about the lifting of the siege on Gaza” en een artikelGaza rioters damage Erez crossing, forcing closure” van 5 september 2018 op de site van Arutz Sheva

4 gedachtes over “Hamasleider Sinwar: ‘Het beleg van Gaza zal ten koste van alles worden opgeheven’

  1. doen ze elkaar al Ruud !! de”kannibaal” stopt helemaal NIET ; niet voor overleg met p.a ,niet egypte , niets of niemand !! alle pally’s willen naar het paradijs !!

   Like

 1. We kennen toch zowel de handvesten van resp. Hamas en de PLO? Als we al het geklets opzij zetten dan is Hamas glashelder.
  Het handvest van de PLO erkent ook Balfour niet en vindt alles eigenlijk maar geklets. Israël kan bestaan als een provincie van Jordanië, vindt Abbas. Joden zijn uiteraard tweederangs burgers.
  Ondanks de Oslo-akkoorden worden die nauwelijks nageleefd. Echte tegenstanders zijn vaak toch niet te overtuigen.
  De wil om samen iets op te bouwen in welke vorm van staatsvorm dan ook ligt niet bij de PLO en Hamas en misschien is er dan voor Israël een nieuw type leider nodig die om kan gaan met de nieuwe kansen en bedreigingen. De wereld verandert snel.
  Ik keur geweld ten zeerste af . Israël mag en moet zich op alle manieren beschermen en elke vierkante cm veilig stellen. Tegelijk dient Israëliër zich juist verantwoordelijk te gedragen. Een zware last met zoveel vijanden in de buurt. Maar wat mij betreft geen gescheld en respect voor Arabieren die zich wel netjes gedragen en die helemaal geen problemen zoeken met Israël.
  We zijn allemaal mensen. Ik zit me echt vaak rot te ergeren aan mensen die ik op het web en op mijn werk tegenkom die zoveel vooroordelen hebben en zo verschrikkelijk discrimineren. Dan denk ik, daar wil ik niet bij horen.
  Feit is dat ik tussen een paar culturen tussen zit en daar ontsnap ik nooit aan.

  Like

Reacties zijn gesloten.