Friedman: We hebben $ 10 miljard aan de Palestijnen gegeven en vrede is geen millimeter dichterbij

De Verenigde Staten hebben meer dan $ 10 miljard aan hulp naar de Palestijnen gegooid, maar die uitgaven hebben de regio niet dichter bij vrede of stabiliteit gebracht, klaagde aldus de Amerikaanse ambassadeur in Israël David Friedman op dinsdag in een toespraak waarin wordt uitgelegd waarom de Amerikaanse president Donald Trump het belangrijk vond om de Amerikaanse financiering aan de UNRWA te stoppen , het hulpagentschap voor Palestijnse nep-vluchtelingen van de Verenigde Naties.

Friedman betreurde dat Amerikaanse belastingbetalerfondsen, in plaats van positief te worden gebruikt, deze fondsen door de Palestijnse Autoriteit werden gebruikt om terroristen te belonen voor hun misdaden in plaats deze gelden te bestenden aan onderwijs en opvoeding en een agentschap te financieren (de UNRWA) dat door de vluchtelingenstatus uit te breiden naar de nazaten van Palestijnse vluchtelingen het vluchtelingenprobleem bestendigt eerder dan het helpen oplossen.

“Sinds 1994 hebben de Verenigde Staten meer dan $ 10 miljard aan humanitaire hulp naar de Palestijnen gegooid”, zei Friedman in een toespraak van Rosj Hasjanah. “Zonder het belang van medische behandeling en kwaliteitsonderwijs voor kinderen te minimaliseren – en we minimaliseren dat niet, zelfs niet voor een minuut -, ontdekten we dat deze uitgaven de regio niet dichterbij vrede of stabiliteit brachten, zelfs niet één millimeter,” zei hij.

“Om de dollars van hard verdiende belastingbetalers ui te geven om stipendia te financieren aan terroristen en hun families, fondsen te besteden om de status van vluchteling te bestendigen in plaats van te verzachten en haat-gevulde handboeken te financieren – ik vraag u, hoe geeft dit waarde aan de Verenigde Staten of aan de regio?”

Friedman voegde eraan toe dat de VS andere manieren zou blijven zoeken om Palestijnen te ondersteunen. “Vergis u niet, de VS zijn een vrijgevige natie en we zouden echt graag willen investeren in deze regio voor de terugkeer van investeringen in vrede en stabiliteit in Israël en een betere levenskwaliteit voor de Palestijnen,” zei hij. “Inderdaad, we blijven financiering verstrekken, 40 procent van de financiering voor de Hoge VN-commissie voor vluchtelingen (UNHCR) wil, in tegenstelling tot UNRWA, de staatloosheid beëindigen en het niet langer als een politiek wapen inzetten.”


Plaatje hierboven: De Amerikaanse ambassadeur aan Israël David Friedman aan de Westelijke Muur (aka Kotel/Klaagmuur) in Jeruzalem op 15 mei 2017 [beeldbron: Rob Ghost/Flash90].


Bronnen:

♦ naar een artikel “Friedman: We’ve thrown $10b. at Palestinians; peace isn’t a millimeter closer” van 5 september é018 op de site van The Times of Israel

4 gedachtes over “Friedman: We hebben $ 10 miljard aan de Palestijnen gegeven en vrede is geen millimeter dichterbij

 1. Inderdaad : eigen gewin !! sint Arafat heeft ong een half miljard an familie nagelaten !! abbas en kinders zijn ook aan hat kluiven ; behalve 2 paleizen ook 2-300 miljoen hulpgeld achterover/onder tafel !! wanneer wordt Europa wakker ?

  Like

 2. 10 Miljard en dat alléén door Amerika!

  De miljardenhulp door Europa & de rest wordt niet meegerekent.

  Conclusie:
  Het gaat hen helemaal niet om de ‘situatie van de palestijnse vluchteling te verbeteren……….maar in stand te houden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.