BBC’s trailer ‘We are British Jews’ krijgt meteen karrevracht antisemitische troep over zich heen

De trailer voor een nieuw BBC-programma over Britse Joden is overspoeld met antisemitische opmerkingen op YouTube, waarbij mensen anoniem de deelnemers aan het programma beschuldigen deel uit te maken van de “Synagoge van Satan” en beweren dat “je niet echt tegelijkertijd zowel Brits als Joods kunt zijn.” Moslims daarentegen …

“We are British Jews” (Wij zijn Britse Joden) is een tweedelige presnetatie die zich richt op acht mensen, die een breed scala aan politieke meningen hebben en samen naar Israël reizen. De eerste aflevering wordt uitgezonden op dinsdagavond, terwijl het tweede deel op woensdag wordt uitgezonden.

Bronnen rondom de show vertelden aan The Jewish Chronicle dat naar aanleiding van de antisemitische tirade die de trailer uitlokte, de deelnemers aan het programma erom verzocht hadden om deze niet te verwijderen omdat het de felheid van de gevoelens aantoonde die bestaat tegenover Joden in Groot-Brittannië.

De BBC publiceerde afgelopen donderdag een trailer van 20 seconden voor de show. In de volgende dagen verschenen er talloze antisemitische opmerkingen onder de video.

“In het beste geval hebben deze mensen gedeelde loyaliteiten. In het slechtste geval zijn ze eerst loyaal aan Israël, of helemaal”, las een commentaar. Een ander citeerde een vers uit het Nieuwe Testament dat nauw verbonden is met christelijk antisemitisme: “Zie, Ik zal hen deel maken van de synagoge van Satan, die zegt dat zij Joden zijn, maar het niet zijn en ze liegen”.

Een andere commentator zei: “U kunt niet tegelijkertijd zowel Joods als Brits zijn. Het is het een of het ander, kies je stam.” Als reactie op een commentator met de vraag “Als je zoveel van Israël houdt, waarom ga je daar niet wonen?”, reageerde een andere persoon “omdat de ambassade hen betaalt om de Labourpartij [van Corbyn] te infiltreren en een pro-Israël lobby in het VK te creëren, en rond de wereld. Al-Jazeera maakte er een documentaire over.” Echter, een derde antisemiet beweerde daarop dat Al Jazeera zelf “een Zionistische psyop is zoals de RT”.

Het eerste deel van “We Are British Jews” wordt vanavond uitgezonden op BBC 2 en het tweede deel morgenavond.

“We Are British Jews” – officiële trailer van de BBC


Bronnen:

♦ naar een artikel van Daniel Sugarman “BBC’s ‘We are British Jews’ trailer prompts antisemitic comments on YouTube” van 3 september 2018 op de site van The Jewish Chronicle (JC)

4 gedachtes over “BBC’s trailer ‘We are British Jews’ krijgt meteen karrevracht antisemitische troep over zich heen

  1. je moet weten dat in de UK en in de steden de meerderheid moslim is, dus wat wil je dan ? En de transmigranten in Belgie die naar de UK willen of moeten zijn moslim, dus wat wil je dan?

    Like

Reacties zijn gesloten.