Illegale Arabische buitenpost gebouwd in IDF-schietzone met hulp van Europese Unie

Plaatje hierboven: Illegale nederzetting Sumud, opgezet door Palestijnse arabieren, linkse Israëlische activisten en Diaspora-Joden met de hulp van en gefinancierd door de Europese Unie [beeldbron: Sumud]

Een illegale Arabische buitenpost werd recentelijk in het zuiden van Judea in een schietzone van het IDF gebouwd. Het trainingsgebied, gelegen in de Judean-woestijn ten oosten van de gemeenschappen van Carmel en Ma’on, werd eind jaren zeventig uitgeroepen tot schietgebied en beslaat ongeveer 33.000 dunams (8.150 acres). Onder leiding van de Palestijnse Autoriteit en met massale Europese financiering zijn daar een aantal illegale Arabische buitenposten gevestigd.

Bij de ingang van de ‘dorpen’, waarvan sommige zijn gebouwd op staatsgrond binnen de schietzone, zijn er aanwijzingen dat ze deel uitmaken van de ‘Palestijnse staat’. Hulporganisaties, waaronder de Europese Unie, hielpen de infrastructuur voor te bereiden, wegen aan t eleggen en openbare gebouwen op te trekken voor deze illegale gemeenschappen. Het woestijngebied ‘918’ was begin 2000 volledig verlaten maar tegen het einde van 2017 waren er meer dan 500 illegale bouwwerken gebouwd.

Deze wildgroei aan illegale nederzettingen werd mogelijk gemaakt doordat het burgerlijk bestuur, dat belast is met de handhaving van de orde in het gebied, dat niet heeft gehandeld conform zijn plicht om de invallen in de vuurzones in real time te verwijderen en de wet tegen illegale bouwwerken af ​​te dwingen. Hierdoor konden de Palestijnse Autoriteit en haar organen een reeks verzoekschriften indienen bij het Israëlische Hooggerechtshof en de uitvoering van de sloopopdrachten bevriezen onder de langdurige juridische procedure.

Europese anarchistische activisten hebben onlangs een illegale buitenpost opgericht, Sumud genaamd, die ook dient als basis voor illegale en agressieve activiteiten tegen IDF-soldaten en Israëlische gemeenschappen in het gebied. Aan het einde van vorige week, plaatste de Regavim veldcoördinator een nieuwe weg die de Arabieren geplaveid hadden om twee illegale ‘dorpen’ met elkaar te verbinden. De weg, die honderden meters lang is, bevindt zich in een zeer rotsachtig gebied, en aanzienlijke bronnen erin zijn geïnvesteerd, waaruit de betrokkenheid van de PA in het proces blijkt.

Regavim merkte op dat, parallel met de uitbreiding van de Arabische invasie van het gebied, de IDF geleidelijk de hoeveelheid trainingen die daar worden gehouden, heeft verlaagt. “Het systematische gebrek aan actie door de burgerlijke overheid tegen de Arabische invasie wordt herhaald als een boemerang met een dubbele impact,” zei Yishai Hamo, de veldcoördinator van de Regavim-beweging. “Elke daad van zwakte wordt beantwoord door een nieuwe invasie, en de Palestijnse Autoriteit traint op de IDF-oefenterreinen. De Arabische overname duwt de IDF geleidelijk uit het gebied.”

Het hoofd van de Raad van de Hebronberg, Yochai Damari, beweert dat de situatie op de grond vordert naar het punt van geen terugkeer:

“Al jaren waarschuwen we voor de realiteit op het terrein die de ‘sluipende bezigheid’ van de Palestijnse Autoriteit is geworden met de de facto financiering van de EU, het vestigen van een realiteit aan de grond en het stellen van grenzen, een systematisch en gefundeerd plan dat iedereen kent. Helaas, ondanks al onze waarschuwingen en ontelbare onderzoeken en rondleidingen met beleidsmakers, is de behandeling minimaal en niet ernstig en in het gebied worden de tekenen van de Arabische staat al geplant in het licht van de dag, we naderen het punt van geen terugkeer. De alarmbellen moeten resoneren met iedereen die om het Land van Israël geeft.”


Bronnen:

♦ naar een artikelIllegal Arab outpost built inside IDF firing zone – Regavim watchdog group calls for demolition of illegal Arab town built inside Israeli army firing zone” van 2 september 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Tarek Hathaleen “Sumud: Freedom Camp of Palestinians, Israelis, and Diaspora Jews Resisting Occupation Enters Its Fifth Week” van 19 juni 2017 op de site van Sumud: Freedom Camp

♦ naar een artikel van Jacob Magid “IDF raids West Bank ‘freedom camp’ built by Diaspora Jewish activists” van 21 mei 2017 op de site van The Times of Israel

7 gedachtes over “Illegale Arabische buitenpost gebouwd in IDF-schietzone met hulp van Europese Unie

 1. Het punt van ‘no return’.

  Hele steden werden binnen een half uur met de grond gelijk gemaakt.

  Wanneer het Israel uitkomt kunnen deze door ‘Europa gefinancierde palestijnse dorpen’ prima als oefenterrein/schietschijf worden gebruikt door de IDF.

  Israel deinst er niet voor terug om eigen mensen te verplaatsen en zal dit ook doen met illegale palestijnen…..als de tijd rijp is.

  Like

 2. Dus eigenlijk faciliteert de EU mee aan het opzetten van menselijke schietschijven…. om het maar oneerbiedig te zeggen…

  Like

  1. Ja, en daarna kunnen ze Israel daarvan weer de schuld geven want beschaafd Europa schiet niet, maar ‘helpt’ alleen maar arme zielige mensen……wel illegaal en op land dat niet van hen is, maar dat komt toch niet in de krant.

   Europa speelt, zoals gewoonlijk, haar vieze achterbakse spelletjes….met andermans leven en vooral ver, ver weg!

   Like

Reacties zijn gesloten.