Aantal Palestijnse terreuraanslagen in juli ’18 met 15 procent toegenomen

Plaatje hierboven: Enkele militanten van de Al Quds Brigades, het doodseskader van de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) in Gaza, tonen hun argumenten aan de internationale media aan de vooravond van Rosj Hashana 2016 [beeldbron: The Yeshiva World]

Het aantal Israëlische terroristen dat zich op Israël richtte, steeg vorige maand met 15 procent ten opzichte van het totaal van 220 incidenten in juni. In juli documenteerden Israëlische veiligheidsdiensten 255 aanvallen, waaronder 11 in Jeruzalem, zei Shabak (Israel Security Agency) in zijn maandelijkse rapport dat deze week werd gepubliceerd.

Twee Israëliërs werden gedood bij aanslagen in juli, een van hen een soldaat die werd gedood door een sluipschutter uit Gaza. Het andere dodelijke ongeval was een burger die op de Westelijke Jordaanoever was doodgestoken, samen met twee andere slachtoffers die matige tot lichte verwondingen opliepen.

Ondanks de stijging lagen de cijfers in juli duidelijk onder die van mei, toen 365 incidenten werden gedocumenteerd – het hoogste aantal in meer dan twee jaar van terroristische aanvallen op Israëli’s. Bijna tweederde van de aanvallen die in juli werden geregistreerd betrof brandbommen. Incidenten met het slingeren van stenen naar Israëliërs en hun auto’s zijn niet inbegrepen, meldt Shabak.

De Israëlische veiligheidsdiensten documenteerden slechts zes terroristische aanslagen in Jeruzalem in juni – het laagste cijfer dat ooit is opgetekend voor een gegeven maand in ten minste drie jaar. De telling betekent een scherpe daling van de aanvallen in Jeruzalem vanaf mei, toen veiligheidstroepen 34 dergelijke incidenten in de hoofdstad documenteerden.

De daling was onderdeel van een totale daling van 40 procent in het aantal terroristische aanslagen gedocumenteerd in juni, toen 220 van dergelijke incidenten werden geregistreerd, zei Shabak (Israel Security Agency) in zijn maandelijkse rapport. Het cijfer voor mei was 365, het hoogste aantal terreuraanslagen op Israëli’s in meer dan 2 jaar.

De eerste helft van juni was Ramadan, een islamitische vakantie van een maand, waarin gelovigen vasten van zonsopgang tot zonsondergang. Ramadan vertoont meestal een piek, geen afname van terroristische activiteiten. Maar in juni verhoogde Israël zijn veiligheidsaanwezigheid massaal in Jeruzalem, in een succesvolle poging om verstoringen en terreuraanslagen te voorkomen. Vijf mensen raakten gewond bij de terroristische aanslagen in mei, een van de gematigden en de rest licht.

In mei en juni organiseerde de terroristische groep Hamas wekelijkse rellen langsheen de grens met Israël. Tienduizenden mensen kwamen aan bij enkele van de gewelddadige rellen, met brandende banden, het slingeren van rotsen en brandbommen naar de soldaten aan het veiligheidshekken, berokkenden schade aan de veiligheidsafrastering, brandgevaarlijke vliegers en ballonnen en pogingen om de grens massaal te doorbreken.

De brandende vliegers en ballonnen, gewapend met explosieven, hebben honderden hectares Israëlisch landbouwgrond en bossen en natuurreservaten verbrand. Sommigen zijn ook in bevolkte gebieden terechtgekomen, wat een gevaar voor de bewoners vormt.


Bronnen:

♦ naar een artikelNumber of terrorist attacks on Israelis rose by 15% in July” van 31 augustus 2018 en een artikelTerrorist attacks on Israelis reach 2 1/2-year high” van 22 juni 2018 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

3 gedachtes over “Aantal Palestijnse terreuraanslagen in juli ’18 met 15 procent toegenomen

 1. Shalom;
  Waar de islamisten de macht hebben verkregen (altijd met messteken etc.) zeggen zij dat dit de “bodem van” hun god is.
  Die macht wordt immer en altijd door terreur verkregen.
  De vermoordden die op deze wijze zijn veroorzaakt hebben een aantal.
  Het zijn er (in 1400 jaar) nu al over de 400 miljoen!
  Shavuah Tov.

  Like

 2. Alle anti Israel terroristen verenigingen in de wereld…..wat hebben ze bereikt? Nada!

  Palestijnen, El Qaida, IS, Hezbollah, Iran en al die andere duizenden ‘activisten & terroristen…..wat is het resultaat? Nada!

  Israel groeit & bloeit en zij zaten in de shit, zitten in de shit en blijven in de shit!

  Like

Reacties zijn gesloten.