The Donald heeft de 5,9 miljoen nepvluchtelingen van de PLO van de tafel geveegd

President Trump heeft deze week meer dan $ 200 miljoen aan hulp aan de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) geannuleerd – na zijn eerdere beslissingen: 1. Vermindering van de Amerikaanse bijdrage aan het VN-hulp- en werkagentschap (UNRWA) met ongeveer $ 300 miljoen en 2. Het erkennen van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël en de verhuizing van de Amerikaanse ambassade naar daar.

Een woedende PLO heeft gereageerd door de volgende valse beweringen te doen over Jeruzalem en hulp aan vluchtelingen in de ‘Westelijke Jordaanoever’ en Gaza – die onkritisch en onbetwistbaar als nieuws zijn gerapporteerd.

Ahmed Tamimi, lid van het Uitvoerend Comité van de PLO, riep uit: “Jeruzalem is het hart van de Palestijnse, Arabische en Islamitische volkeren”. Deze claim is in strijd met artikel 1 van het Palestijnse Nationale Handvest – waarin wordt verklaard: “Palestina is het thuisland van het Arabische Palestijnse volk; het is een ondeelbaar deel van het Arabische thuisland, en het Palestijnse volk is een integraal onderdeel van de Arabische natie … ” De bewering dat het “Palestijnse volk ‘een afzonderlijk en apart volk is van het ‘Arabische volk’ – is bedrieglijk en misleidend.

Ondertussen verklaarde Husam Zomlot – hoofd van de Palestijnse Algemene Delegatie aan de Verenigde Staten: “Na Jeruzalem en UNRWA is dit (verlaging van de hulp aan de PLO) een andere bevestiging van het opgeven van de tweestatenoplossing en het volledig omarmen van de anti-vrede agenda van Netanyahu.”

Onderhandelingen om tot een ‘twee-statenoplossing’ te komen – met name de oprichting van een 22ste Arabische staat met Jeruzalem als hoofdstad – in aanvulling op de Arabische staat Jordanië die in 1946 werd gevormd in 78% van het grondgebied van het voormalige Palestina – eindigde in april 2014 na mislukte onderhandelingen die 20 jaren overspant.

Er moeten nu andere oplossingen worden onderzocht die Jordanië en mogelijk Egypte in onderhandelingen met Israël zouden moeten betrekken om terug te keren naar deze twee bestaande gebieden van de Arabische staten, toen Judea en Samaria (ook bekend als de Westelijke Jordaanoever), Oost-Jeruzalem en het Gaza-district door hen werdenbezet tussen 1948 en 1967.

Hanan Ashrawi, lid van het Uitvoerend Comité van de PLO, verklaarde: “De rechten van het Palestijnse volk zijn niet te koop. Er is geen glorie in het constant pesten en straffen van mensen die onder de bezetting leven. De Amerikaanse overheid heeft al gemeenheid van geest getoond in haar samenspanning met de Israëlische bezetting en de diefstal van land en hulpbronnen; nu oefent het economische gemeenheid uit door de Palestijnse slachtoffers van deze bezetting te straffen.”

Ashrawi negeerde de volgende feiten:

♦ De ‘Westelijke Jordaanoever’ heeft momenteel 775.000 geregistreerde ‘vluchtelingen’ (tot vier generaties van eeuwigdurende vluchtelingen) – ongeveer een kwart van hen woont in 19 vluchtelingenkampen – die allemaal sinds de Oslo Akkoorden van 1993 volledig onder PLO-bestuur staan.

♦ Gaza heeft 1,3 miljoen geregistreerde ‘vluchtelingen’ – van wie er momenteel 500.000 in 8 vluchtelingenkampen leven – die sinds 2007 allemaal onder het bestuur van Hamas vallen.

♦ Veel van deze kampen en hun inwoners dateren uit 1949. Ernstige overbevolking, hoge werkloosheid, persoonlijke veiligheid en slechte infrastructuur zijn gemeenschappelijk voor allen.

De PLO en Hamas hebben de afgelopen tien jaar dit discriminerende tweevoudige scheidingssysteem voor vluchtelingen in zowel Gaza als de ‘Westelijke Jordaanoever’ gehandhaafd. Het falen om deze kampen te sluiten en hun inwoners te integreren in de algemene lokale Arabische bevolking is een vernietigende aanklacht tegen Hamas en de PLO.

Verwachtend dat Trump de tab oppikt, terwijl de PLO deze onmenselijke praktijken voortzet voor grof politieke doeleinden – en financiële doeleinden – is arrogant en ongegrond. Trump heeft duidelijk gemaakt dat deze fondsen zullen gaan naar het verlichten van echte vluchtelingenkwalen in andere delen van de wereld.

De regelrechte weigering van de PLO om met Israël te onderhandelen over het langverwachte vredesplan van Trump – ontzenuwd door deze nieuwste valse claims – zorgt er alleen maar voor dat de steeds snellere weg van de PLO naar politieke irrelevantie verdwijnt.


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Singer “Trump includes Fake Refugees in list of Fake News – Trump turns screws as PLO creates fake news on Jerusalem and refugees” van 31 augustus 2018 op de site van Arutz Sheva

4 gedachtes over “The Donald heeft de 5,9 miljoen nepvluchtelingen van de PLO van de tafel geveegd

  1. vele “vluchtelingen” uit 1948 zijn reeds lang overleden : ook “vluchtelingen” die al sinds geboorte gesetteld zijn in derde landen ( EU-US-ETC) staan nog steeds op de loonlijst van UNWRA ; groot gelijk van Trump dat hij bedrog aan de kaak stelt en niet langer hamas en fatah sponsort via deze omweg !! WELDONE DON !

    Like

Reacties zijn gesloten.