Het verraad van de Europese Unie jegens de vrouwen van Iran

Plaatje hierboven: Teheran, zomer 2018. Iraanse vrouwen demonstreren zonder hoofddoek tegen het regime in Teheran [beeldbron: Hamed Saber/Flickr]

De Europese Unie heeft onlangs besloten om 18 miljoen euro ($ 20,7 miljoen) aan hulp aan Iran te geven om de impact van Amerikaanse sancties te compenseren in navolging van de terugtrekking van de Verenigde Staten uit het nucleaire akkoord met Iran. Europa wil graag de overeenkomst van 2015 redden, waardoor Europese staten miljardendeals met het Iraanse regime kunnen aangaan – extreem lucratieve deals die nu gevaar lopen.

Europa doet altijd alsof het de mensenrechten hoog in het vaandel heeft en veroordeelt stelselmatig Israël, waarvan het ten onrechte beweert dat het die mensenrechten schendt. Het is daarom relevant om te kijken naar de aard van het Iraanse regime dat Europa zoveel verlangt om zaken mee te blijven doen – voldoet Iran op welke manier dan ook aan de verheven mensenrechtenidealen die Europeanen beweren te willen beschermen?

Iran is een door de VS aangewezen staatssponsor van terrorisme, die niet alleen een belangrijke bedreiging vormt voor Israël – dat het heeft gezworen om het te vernietigen – via zijn terroristen proxies Hamas en Hezbollah, maar naar het Westen en grote delen van de wereld als geheel. Iran heeft zelfs recentelijk toegegeven dat het al-Qaeda-terroristen – waaronder enkele van de 9/11-aanvallers – bewust heeft geholpen om voor 9/11 in het geheim door het Midden-Oosten te reizen. In juni heeft de Israëlische Mossad een Iraans terreurcomplot verhinderd om een ​​Iraanse dissidentconferentie in een buitenwijk van Parijs te bombarderen. Een Iraanse diplomaat bij de Iraanse ambassade in Wenen leidde het terrorisme.

Vrouwen in Iran
Iran is een fascistische staat in een ijzeren greep onder de sharia (islamitische) wet, waar steniging, ophanging en executies legaal zijn. Iran leidt de wereldstatistieken in het aantal executies, vooral executies van minderjarigen, en het ontbreken van een eerlijk proces. Mensenrechten worden elke dag brutaal verpletterd, in het bijzonder de mensenrechten van vrouwen, die een speciale plaats van afkeuring hebben onder het regime van de mullah (met name, niemand heeft het over ‘giftige mannelijkheid’ als het gaat om de vrouwenhaatregel van de Iraanse theocratische regering).

Een vrouw in Iran is de facto eerst haar vaders bezit, dan na het huwelijk, het bezit van haar man. De wettelijke leeftijd van het huwelijk voor meisjes is 13 jaar, maar meisjes vanaf negen jaar mogen met toestemming van een rechtbank worden gehuwd. Jonge vrouwen worden gearresteerd omdat ze durfden te dansen of hun hijabs te verwijderen. Wanneer ze worden gearresteerd, lijden ze onuitsprekelijke martelingen in de gevangenis. Verkrachting wordt vaak gebruikt als marteling (tegen zowel vrouwen als mannen) en gedwongen ‘maagdelijkheidstest’ wordt ook vaak gebruikt in de gevangenis, een ernstige schending van het internationaal recht.

Het Iraanse regime staat echter niet enkel diep vijandig tegenover vrouwen, maar is ook inherent discriminerend voor iedereen die niet voldoet aan zijn islamo-fascistische ideologie. Onlangs veroordeelde een Iraanse rechtbank twaalf christenen tot een jaar gevangenisstraf wegens het houden van erediensten en evangelisatie – misdaden die in Iran beschouwd worden als ‘Zionistische propaganda-activiteiten.’ Homo’s worden opgehangen om te sterven aan kranen en politieke gevangenen worden routinematig opgesloten en geëxecuteerd.

Dit alles is zonder zelfs te vermelden dat Iran, in plaats van te zorgen voor de meest elementaire materiële behoeften van zijn eigen bevolking, zijn geld uitgeeft aan zijn regionale en wereldwijde ambities om de islamitische revolutie te verspreiden.

Deze zomer voelden Iraniers zich eindelijk aangemoedigd om nieuwe protesten tegen het onderdrukkende regime te beginnen. De Amerikaanse sancties helpen de demonstranten, omdat ze de internationale druk op het mullah-regime vergroten. “Buitenlandse hulp van Europese belastingbetalers bestendigt het vermogen van het regime om de behoeften van zijn bevolking te negeren en verstoort betekenisvolle beleidswijzigingen”, zei Brian Hook, de speciale vertegenwoordiger van de VS voor Iran, in een verklaring over het besluit van de EU om Iran financiële hulp te geven.

De hulp van de EU is een ondubbelzinnig signaal dat de EU heeft gekozen om de islamo-fascistische mullahs te steunen tegen het Iraanse volk en alle anderen die het regime als doelwit heeft. Ironisch genoeg zou dat ook Europa zelf zijn, dat het Iraanse regime met zijn intercontinentale ballistische raketten kan bereiken. Voor Europa gaan koud cash geld en miljarden deals duidelijk en ondubbelzinnig boven mensenrechten en mensenlevens. Wat een schande.

door Judith Bergman

Iraanse vrouwen vóór (boven) en nà (onder) de Sjiitische Revolutie van 1978


Bronnen:

♦ naar een artikel van Judith Bergman “The European Betrayal of the Iranian People” van 28 augustus 2018 op de site van MIDA

5 gedachtes over “Het verraad van de Europese Unie jegens de vrouwen van Iran

 1. het kan de gemiddelde europese patjepee geen donder schelen wat die perzen doen; maar als een jood een windje laat zijn de rapen gaar !! mensenrechten ? tja ,daar moeten alleen die verderfelijke jidden zich aan houden ; salami’s hoeven dat niet !!

  Like

 2. Europa wordt stilaan een plaats waar ik niet wil leven. Er zijn al verschillende plaatsen in Europa waar ik zelfs nu niet wil leven of zelfs maar op bezoek gaan. Met dank aan onze corrupte politici.

  Like

 3. De EU is een herleving van normen en waarden, die vroeger gelden in het Romeins Rijk, en de zogenaamde Griekse beschaving, hun normen zijn geen Bijbelse normen!!

  Like

 4. Linkse en rechtse politici inclusief het naamchristendom( met de klemtoon op dom) laten deze financiële steun aan deze terroristische islamitische boevenbende gebeuren !!!Er komt een dag dat al die naïeve zelfgekozen leiders vanwege hun wandaden gewoon jarenlang de gevangenis in worden gegooid wegens (“willens wetens” ) hoogverraad !!!Europa gaat op deze wijze haar eigen (islamitische) ondergang tegemoet !

  Like

 5. Europa doet wat ze altijd heeft gedaan…..het zorgen voor haar eigen interessen, steunen van foute doelen & valse keizers.

  Kijk naar de honderden jaren EUropeese geschiedenis door de verschillende landen en je zult zien dat er behalve colonisatie, uitbuiting, slavenhandel, racisme, antisemitisme, oorlogen & miljoenen slachtoffers er niet veel over de onterechte claims over EU normen, waarden & moraal te vermelden valt.

  Terug naar het heden…..veel hebben ze niet geleerd uit hun eigen geschiedenis…….behalve het beter te verdoezelen.

  Like

Reacties zijn gesloten.