Satellietbeelden bewijzen nieuwe Iraanse raketinstallaties in Syrië gericht op Israël

Nieuwe satellietbeelden lijken aan te geven dat Iran een nieuwe raketfabriek bouwt in Syrië bestemd voor de productie van grond-naar-grond missiles, dat in Israël nieuwe kopzorgen baart ​​over de omvang van de militaire samenwerking tussen de twee landen (Syrië en Iran) aan de noordgrens van Israël, berichtte Channel 10 News op donderdag 30 augustus.

De beelden, gemaakt door ImageSat International, tonen het bewijs van constructie buiten Wadi Jahannam, in het noordwesten van Syrië. Volgens het rapport vertoont de Syrische faciliteit een opvallende overeenkomst met het Iraanse militaire complex in Parchin, ten zuidoosten van Teheran, en verondersteld wordt dat Parchin voorzieningen huisvest die de ballistische raketten en nucleaire programma’s van Teheran dienen.

ImageSat International zei dat een analyse van de beelden suggereerde dat het werk aan de Wadi Jahannam-faciliteit in de komende paar maanden zal worden voltooid. In het recente verleden heeft Israël verschillende luchtaanvallen uitgevoerd tegen Iraanse installaties in Syrië in een poging de pogingen van Iran om zich militair te verschansen in het door oorlog verscheurde Syrië af te wenden.

Iran heeft samen met Rusland een belangrijke rol gespeeld bij het stutten het regime van de Syrische president Bashar Assad tijdens een zevenjarige burgeroorlog in Syrië. Volgens Channel 10 News heeft Israël tot nu toe het bombarderen van de Wadi Jahannam vermeden vanwege de nabijheid van een S-400 raketverdedigingsbatterij.

Het Russische raketafweersysteem wordt beschouwd als een van de meest geavanceerde in zijn soort ter wereld. Ondertussen heeft de speciale afgezant van de VN voor Syrië, de Italiaanse diplomaat Staffan de Mistura, aangeboden om te reizen naar de noordelijke provincie Idlib, het land van laatste rebellenbolwerk, in een poging om een ​​staakt-het-vuren te onderhandelen nadat Assad publiekelijk had gezworen ‘terroristen uit te roeien’ in Idlib.

De Mistura riep alle partijen op om tijd te laten voor de oprichting van humanitaire corridors te midden van tekenen dat het Syrische leger zich voorbereidt op een grote aanval op Idlib. De gezant hoopt een militaire aanval te voorkomen die kan leiden tot de dood en verwoesting op een schaal zoals vorig jaar gebeurde in Aleppo toen duizenden kinderen werden gedood.

Ook op donderdag bezocht de Israëlische minister van Defensie Avigdor Lieberman gemeenschappen die grenzen aan de noordgrens van Israël met Syrië en Libanon. Tijdens zijn tournee merkte hij op dat Israël niet verplicht was door overeenkomsten die andere landen mogelijk ondertekenen met betrekking tot de toekomst van Syrië.

Liberman zei: “Met alle respect voor alle deals en afspraken – wij zijn er niet toe gebonden. Het enige dat wij moeten doen is de veiligheidsbelangen van Israël in het oog houden. We zullen alles in het werk stellen om bestaande overeenkomsten te handhaven,” verwijzend naar het staakt-het-vuren akkoord van 1974 tussen Israël en Syrië.


Plaatje hierboven: Grote poster van Ayatollah Ali Khamenei, met op de voorgrond een  intercontinentale ballistische raket [ICBM]. De Opperste Geestelijke Leider van Iran, wil al de ongelovigen in de wereld, in het bijzonder in Israël, met zachte dwang bekeren tot het ware geloof. “Wie niet luisteren wil, zal voelen,” zei de wijze man uit het Oosten … [beeldbron: Lobe Log]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Anna Ahronheim “New images show Iranian surface-to-surface missile facility in Syria” van 31 augustus 2018 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Daniel Siryoti ‎”‎Satellite images indicate Iran is building another missile site in Syria” van 31 augustus 2018 op de site van Israel Hayom

7 gedachtes over “Satellietbeelden bewijzen nieuwe Iraanse raketinstallaties in Syrië gericht op Israël

 1. Geënsceneerd door de “religie van de vrede ” wil Iran en waarschijnlijk alle andere islamitische landen eerst Israël vernietigen en de Joden wereldwijd weer uitroeien alleen dit keer zal Israël als een vuurfakkel te midden van de volkeren wezen,dus waarschijnlijk zullen al die islamitische landen nu door hun eigen toedoen in een vlammenzee zelf vernietigd worden !!De tijd voor Israël gaat aanbreken!!

  Like

 2. Ach vergeet NOOIT>de Heilige Israels laat dat nooit onbestraft Er staat ergens geschreven,dat Damascus geheel weggenomen wordt,en dat Elam[Iran]vernietigd wordt,op welke plek waar dat in de Bijbel staat weet ik niet meer.Zou dit binnenkort gaan gebeuren?

  Like

  1. Dat klopt Benny, het staat in Jesaja 17: 1,2

   1 De last van Damaskus. Ziet, Damaskus zal weggenomen worden, dat zij geen stad meer zij, maar zij zal een vervallen steenhoop zijn.

   2 De steden van Aroer zullen verlaten worden; voor de kudden zullen zij wezen, die zullen daar nederliggen, en niemand zal ze verschrikken.

   Deze profetie is nog nooit in vervulling gekomen, en het zou best kunnen zijn, juist in deze hectische tijden, dat dit zomaar kan gebeuren. Laten we hopen en bidden dat, wanneer er een einde aan Damascus komt, de bevolking vóór die tijd een goed heenkomen heeft gezocht.

   Like

Reacties zijn gesloten.