Hezbollah plant aanvallen op Judea & Samaria in Israël vanuit Syrische basissen

Plaatje hierboven: Hezbollah soldaat heeft post gevat aan zijn automatische granaatwerper aan de grens met Israël

Een hoge Hezbollah-functionaris vertelde vrijdag aan de Libanese Al Akhbar-krant in Libanon dat de sjiitische terreurorganisatie van plan is om in de volgende conflictronde met Israël Judea en Samaria te infiltreren, berichtte Hayom. De functionaris zei tegen Al Akhbar dat Hezbollah “vele verrassingen” in petto heeft voor de “Zionistische vijand”.

“Een klein aantal goed bewapende jagers die bekend zijn met het verdedigingssysteem van de vijand kan infiltreren en de West Bank bereiken en grote schade toebrengen”, zei hij, benadrukkend dat de Syrische burgeroorlog “het perfecte trainingskamp was voor verzet, vechten in de bebouwde kom en experimenteren met verschillende wapens.”

“De strijd met Takfiri-organisaties heeft ons klaargestoomd om de Zionistische vijand te bevechten”, benadrukte de ambtenaar. “De oorlog komt … en we bereiden ons voor op een conflict. Het zou veel gemakkelijker voor ons zijn geweest om het hele zuiden van het land met 10 centimeter (4 inch) explosieven te bedekken in plaats van het voorbereiden van hinderlagen en explosieven voor IDF-soldaten.”

De bron benadrukte ook dat Hezbollah jaarlijks 2000 nieuwe terroristen opleidt en “verrassingen heeft onder elke rots en boom.”


Bronnen:

♦ naar een artikelHezbollah’s next target: Judea and Samaria – Hezbollah says Syrian civil war provided the ‘perfect training camp,’ promises Israel ‘many surprises’ in the next round of conflict” van 31 augustus 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelHezbollah planning attacks in Judea and Samaria, commander says” van 31 augustus 2018 op d esite van Israel Hayom

Een gedachte over “Hezbollah plant aanvallen op Judea & Samaria in Israël vanuit Syrische basissen

Reacties zijn gesloten.