Wekelijkse grensrellen: Duizenden Gazaanse Arabieren andermaal in de clinch met de IDF

Op vrijdagnamiddag 31 augustus braken er opnieuw gewelddadige protesten uit langsheen het veiligheidshekken dat Gaza scheidt van Israël. De IDF-soldaten reageerden op de rellen met traangas en andere middelen om de relschoppers uit elkaar te drijven.

Duizenden Palestijnse Arabieren troepten samen op vijf locaties langsheen de grens, gooiden stenen en brandbommen (Molotov cocktails) richting Israëlische soldaten en staken honderden autobanden in brand. Bij één incident werd een granaat gegooid naar een IDF-soldaat. Gelukkig vielen er geen gewonden aan Israëlische zijde.

Het zogeheten ‘gezondheidsministerie’ in Gaza, de propagandamachine van Hamas, zei dat 120 mensen gewond raakten waarvan twee ernstig, voornamelijk door het inademen van traangas naast vele andere die bedwelmd werden door de giftige zwarte rook die voortkwam van de autobanden die ze zelf in brand hadden gestoken.

De Arabieren beweerden ook dat ze erin geslaagd waren een Israëlisch vliegtuig neer te halen dat traangasgranaten afvuurde naar de demonstranten ten oosten van Rafah in het zuiden van Gaza. De IDF bevestigde dat een granaat die met een granaatwerper werd afgevuurd neerviel in het zuiden van Gaza viel, waarschijnlijk als gevolg van een technische storing. De IDF zei ook dat er geen angst was dat er informatie was gelekt.

Als onderdeel van het wekelijkse geweld langs de grens met Gaza, hebben de boze Arabieren andermaal vliegers en ballonnen met daaraan bandbommen en of explosieven vastgehecht in een poging om Israëlisch eigendom in brand te steken.

Sinds het begin van de wekelijkse rellen op 30 maart 2018 in het kader van de ‘Grote Mars van de Terugkeer’ -campagne van Hamas, werden duizenden ballonnen en vliegers met brandende en geïmproviseerde explosieven naar Israël gestuurd die honderden branden aanstichten waarbij voor miljoenen dollars schade aan eigendommen werden veroorzaakt.

De gewelddadige protesten worden openlijk aangemoedigd door de terreurleiders van Hamas in Gaza.

Plaatje hierboven: Gaza, aan de grens met Israël op vrijdag 31 augustus 2018. De IDF vuurt traangasgranaten af naar de opgefokte gewelddadige manifestanten. Plaatje hieronder: Gazanen gebruiken grote katapulten om projectielen af te schieten naar de IDF [beeldbron: Hamas/Al Qassam]

 


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Thousands of Arabs riot along Gaza border – Palestinian Arabs riot along the Gaza border, throwing rocks, burning tires and grenades” van 31 augustus 2018 op de site van Arutz Sheva

4 gedachtes over “Wekelijkse grensrellen: Duizenden Gazaanse Arabieren andermaal in de clinch met de IDF

 1. Je zou bijna medelijden met deze vol idioten krijgen.

  Een ezel stoot zich niet 2x aan dezelfde steen maar deze palestijnen
  kunnen er niet genoeg van krijgen.

  Like

 2. STOP eens met de benaming “palestijnen” !! voor 1967 waren dit Egyptenaren !
  op de ‘westbank’waren het Jordaniers ! gewoon Arabieren dus ! westbank heet Judea en Samaria sinds een paarduizend jaar !!

  Like

 3. addendum op vorige post ; gaza heet al gezer sinds hiroglyphentijd in egypte ; niks filistijns of kananiet maar gekraakt door zeevolkjes! het schorremorrie vandaag zijn rellerige “masri” -egyptisch tuig !

  Like

 4. Wanneer komen de food-kebab trucks om wat te verdienen op deze vrijdagen…..
  Want ook moeder met kinderen lopen er rond….zie ik op de foto.
  Het wordt inmiddels een schandalig terroristisch evenement.

  Like

Reacties zijn gesloten.