VS stopt financiering van UNRWA, het aparte hulpagentschap voor Palestijnen van de VN

De regering-Trump kondigde vrijdag aan dat het van oordeel is dat bijna $ 300 miljoen aan geplande financiering voor het VN-agentschap  dat Palestijnse vluchtelingen helpt louter verspilling is en dat het het agentschap niet langer zou financieren na tientallen jaren van steun.

In plaats daarvan zeggen de Amerikanen dat het dat het andere kanalen zou zoeken om de Palestijnen te helpen. Anders gezegd: de VS blijven de Palestijnen verder helpen en financieren maar niet meer via de geëigende kanalen van de UNRWA en ook niet meer via de corrupte regering van de Palestijnse Autoriteit geleid door Mahmoud Abbas. Een belangrijke nuance die niet terug te vinden is in de westerse berichtgeving.

De regering hekelde het Hulp- en Werkagentschap van de VN voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) voor mislukte praktijken en gaf te kennen dat het de criteria afwees waarmee de UNRWA de Palestijnse vluchtelingen definieert, waarbij het VN-agentschap niet alleen de oorspronkelijke vluchtelingen van 1948 de status van vluchteling verleent, maar vooral hun miljoenen nakomelingen sinds de VN de Palestijnse vluchtelingenstatus erfbaar heeft gemaakt.

De VS willen dat de VN het hulpagentschap volledig verandert, zoals deze Amerikaanse afgezant Nikki Haley deze week beschreef: “Allereerst kijk je naar het feit dat, ja, er een eindeloos aantal vluchtelingen is dat doorgaat om hulp te krijgen, maar wat nog belangrijker is, de Palestijnen blijven Amerika bashen.”

Premier Benjamin Netanyahu heeft onlangs de UNRWA vergeleken met het andere vluchtelingenagentschap van de Verenigde Naties, de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor Vluchtelingen (UNHCR), die Netanyahu zei, heeft “duidelijke criteria voor de ondersteuning van echte vluchtelingen, en niet fictieve vluchtelingen zoals vandaag gebeurt onder UNRWA.”

Het grootste verschil tussen de twee agentschappen is dat de UNRWA zich uitsluitend richt tot ‘Palestijnen’ en de UNHCR tot de rest van de wereldvluchtelingen. Terwijl de UNHCR pogingen doet om vluchtelingenproblemen op te lossen door mensen uit probleemgebieden te verplaatsen, bestendigt de UNRWA het Palestijnse vluchtelingenprobleem, houdt hen al zeven decennia lang gegijzeld in erbarmelijke omstandigheden in de vluchtelingenkampen met het doel om hen ooit op een dag te laten terugkeren naar de huizen van hun voorouders en Israël aldus op demografische wijze van de kaart te vegen.

Op nauwelijks vier jaar tijd is het aantal Palestijnse vluchtelingen met 600.000 eenheden toegenomen tot bijna 6 miljoen, om de simpele reden dat de vluchtelingenstatus erfbaar is en doorgegeven wordt van vader op zoon en dat tot in der eeuwigheid. Het geboortecijfer bepaalt letterlijk hoeveel vluchtelingen er jaarlijks bijkomen die automatisch Palestijns ‘vluchteling’ worden. Geen enkele andere vluchtelingengroep in de wereld heeft OOIT van een dergelijke voorkeursbehandeling genoten. Hiermee hoopt de UNRWA ooit de ultieme wens van de nazaten van Palestijnse vluchtelingen te vervullen met name de Terugkeer naar het land van Israël, dat herdoopt zou worden naar het islamitische Kalifaat Palestina, bij voorkeur zonder Joden erin. Het werkelijke aantal Palestijnse vluchtelingen van de Arabisch-Israëlische oorlog, aanvankelijk geschat door de UNRWA op ca. 750.000, wordt tegenwoordig geschat op om en nabij de 30.000, op voorwaarde dat dezelfde regels en vluchtelingenstatus zouden toegepast worden als de UNHCR, het hoofdagentschap inzake vluchtlingen van de Verenigde Naties.


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Israel “Report: US to Terminate UNRWA Funding” van 31 augustus 2018 op d esite van The Jewish Press

♦ naar een artikelUS announces it’s cutting all funding to Palestinian refugee agency” van 31 augustus 2018 op de site van The Times Of Israel

2 gedachtes over “VS stopt financiering van UNRWA, het aparte hulpagentschap voor Palestijnen van de VN

 1. Intussen heeft de Duitse minister Maas al toegezegd het UNWRA debakel voort te willen zetten en hiervoor flinke sommen geld vrij te maken, zoals zonder twijfel ook andere EU landen zullen doen………als begin.

  Ook Jordanie heeft een commitee opgezet om een ‘fundraiser onder de Arabische landen op te zetten om het gat te vullen en de palestijnen verder in hun drek te laten kwijnen.

  Allemaal mooie woorden voor de bühne en nu maar zien hoelang ze van plan zijn jaar naar jaar hun eigen budget te gaan inkrimpen voor het ‘welzijn van de jaarlijks groeiende groep ‘palestijnse vluchtelingen’.

  Gekke Uncle Donald heeft de US-kassa gesloten.

  Laten nu maar alle grote EU/Arabische mooipraters & helpers het maar overnemen. Opletten hoe snel het afgelopen is.

  Net als met de Iran “deal”….blablabla….en iedereen loopt in de pas met Amerika.

  Like

 2. al sinds 1948 “aan den dop” met bedelverhaaltjes : de pakkesteners kunnen beter een schep&schoffel nemen inplaats van akkers in slagveld te veranderen ! ze zijn- heel per ongeluk toevallig wel- de meest weldoende Arabische schooiers in het M.O ! soit; in Europa zitten de makaken uit de achterbuurt ook in audi quatro en gti ! vraag is : waar kan ik bekeren ? ikkie ook supercar !

  Like

Reacties zijn gesloten.