Hamasleider Sinwar: We zullen centrum van Tel Aviv aanvallen en bestoken met raketten

Plaatje hierboven: De Palestijnse Hamasleider Yahya Sinwar, bijgenaamd De Kannibaal,  zei op vrijdagavond 6 april 2018: “Gaza zal de Palestijnse kwestie terug in de politieke arena brengen. Demonstraties zullen blijven doorgaan. We zullen de grenzen afschaffen, we zullen hun harten uitrukken en hun levers opvreten en we zullen bidden in Jeruzalem.”

Yahya Sinwar, leider van Hamas in Gaza, zei op woensdag dat zijn groep via tussenpersonen een bericht naar Israël had gestuurd dat het “de ketel in het gezicht van de bezetter zou gooien en de sirenes zes maanden lang zou laten loeien in Gush Dan.” Gush Dan is de gemeenschappelijke verwijzing naar het metropolitaanse gebied van Tel Aviv, waar naar schatting vier miljoen Israëliërs wonen.

“Ik vertelde de bemiddelaar, die mij en [leider van de Izz ad-Din al-Qassam Brigades] Marwan Issa ontmoette, dat ik deze boodschap wilde overbrengen in het geval dat de pogingen om de zaken te kalmeren faalden en Israël een nieuwe agressie lanceerde over Gaza,” zei Sinwar.

Volgens Yahiya Sinwar, aka de Kannibaal van Gaza, is Hamas vandaag in staat om in vijf minuten hetzelfde aantal raketten af ​​te vuren als tijdens de 51 dagen van Operation Protective Edge in 2014. Hij beweerde dat “het aantal tunnels en hinderlagen dat door de verzetstrijders is voorbereid groter is dan waarmee de bezetting (dat is Israël) werd geconfronteerd in de vorige oorlog en dat de capaciteiten van de raketten zijn verbeterd.”

“Er is discussie over een bestand en de mogelijkheid om een ​​stabilisatie van het bestand van 2014 te krijgen, in ruil voor het op een concrete manier verbreken van het beleg, en de tijdslimiet om dit bestand te bereiken duurt niet lang,” waarschuwde de Hamas-leider. Sinwar onthulde dat er contacten waren geweest tussen Israël en Hamas met betrekking tot de terugkeer van de twee Israëlische gevangenen en de lichamen van twee vermiste IDF-soldaten, en benadrukte dat Hamas erop staat dat deze discussie geen deel uitmaakt van de nieuwe wapenstilstand.

Het grootste deel van Sinwar’s toespraak was gewijd aan de Palestijnse Autoriteit en haar hoge functionarissen, zeggende dat elke poging van voorzitter Abbas of de PA om sancties tegen Gaza op te leggen de verzoeningsgesprekken zou afremmen en Hamas dienovereenkomstig zou reageren.

“Terwijl de bezetting agressief handelde tegen de inwoners van de Gazastrook, legde Abu Mazen (Abbas’s nom de guerre) ons sancties op om het verzet te verzwakken,” zei Sinwar, en verklaarde: “We zullen de ineenstorting van Gaza niet toelaten tot elke prijs.”

Een woordvoerder van Hamas op woensdag riep de Palestijnse Autoriteit en Fatah op om hun erkenning van Israël te annuleren, de veiligheidscoördinatie met de IDF te stoppen en de sancties op de Gazastrook ongedaan te maken.

Tel Aviv, de Witte Stad, gesticht in 1909


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Israel “Hamas Chief: We Will Hit Tel Aviv” van 30 augustus 2018 op de site van The Jewish Press

Een gedachte over “Hamasleider Sinwar: We zullen centrum van Tel Aviv aanvallen en bestoken met raketten

  1. Ik hoop echt dat Israël in een eventuele volgende oorlog met hamas korte metten maakt met die bende gevaarlijke gekken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.