Voor het Westen is niet alle Palestijns bloed gelijk; 5.522 dode Syrische Palestijnen? Geen nieuws!

Plaatje hierboven: Palestijnse Syriërs temidden de religieuze burgeroorlog staan er helemaal alleen voor … [beeldbron: BESA]

Een recent gepubliceerd rapport van de actiegroep voor Palestijnen in Syrië (AGPS), een mensenrechtengroep, documenteerde 3.840 gevallen van Palestijnen die zijn gedood sinds het begin van de Syrische burgeroorlog in 2011 – bijna vier keer zoveel als de doden tijdens de zes jaar van de eerste intifada (december 1987-september 1993).

De doodsoorzaken varieerden van artilleriebeschietingen tot schietpartijen tot marteling in de beruchte gevangenissen van het regime in het hele land. Naast dit rapport heeft het Syrische regime voor het eerst een lijst met namen vrijgegeven waaronder 548 gedode Palestijnen. Hoewel het rapport van het regime geen melding maakte van hun doodsoorzaken, zijn mensenrechtenorganisaties het erover eens dat die Palestijnen zijn gestorven als gevolg van marelingen, uithongering en van een adequate medische behandeling worden beroofd.

De AGPS zei ook dat er nog 1.682 Palestijnen zijn vermist waarvan hun lot onbekend is. Volgens sommige beoordelingen zijn deze Palestijnen op enig moment tijdens de bloedige burgeroorlog gedood of – ‘in het beste geval’ – zitten ze nog steeds vast. Daarom zijn minstens 5.522 Palestijnen gedood of zijn ze sinds 2011 vermist.

Samen met de doden of vermisten zijn tienduizenden Palestijnen in Syrië hun huizen en werk kwijtgeraakt. Het vluchtelingenkamp Yarmouk, waar tienduizenden woonden, werd in de loop van de oorlog volledig verwoest. Voordat het kamp werd vernietigd, belegerde het Assad-regime het. In die tijd begonnen afbeeldingen van uitgemergelde Palestijnen te verschijnen in de Syrische oppositiemedia.

Ondanks deze verschrikkingen heeft geen enkele functionaris in de Palestijnse Autoriteit publiekelijk het Assad-regime veroordeeld. Dit is ongelofelijk. Waar is de verontwaardiging van de PA, Arabische en wereldwijde nieuwskanalen, mensenrechtengroepen, Palestijnse en Arabische politici? Waar is hun veroordeling van de oorlogsmisdaden van de Syrische president Bashar Assad tegen de Palestijnen? Waarom excelleert niet elke Arabische advocaat in Israël de Syrische dictator?

No Jews, no news!
Wanneer een Hamas- of Islamitische Jihad-terrorist uit Gaza wordt gedood door IDF-soldaten terwijl hij probeert een bermbom te planten of probeert de grensafrastering te doorbreken, zijn de Arabische en Westerse werelden apoplectisch. De Arabische Liga geeft zijn vertrouwde veroordeling uit; de consequent vijandige Koeweit veroordeelt Israël bij de VN en probeert de Veiligheidsraad bijeen te roepen; Mahmoud Abbas vraagt ​​internationale bescherming voor de Palestijnen; en al deze reacties worden de klok rond beantwoord door de Arabische en Westerse pers.

Wanneer Palestijnen worden gedood door andere Arabieren, geeft blijkbaar niemand om hen – niet in de Arabische wereld, en zelfs niet onder de Palestijnen zelf, of het nu in de PA of Hamas is. Iedereen blijft stil. Palestijns bloed op de Westelijke Jordaanoever en in Gaza is veel waardevoller dan Palestijns bloed in andere delen van de wereld.

Palestijnen die worden gedood door IDF-vuur kunnen worden gebruikt als een instrument, hetzij door Arabische landen of de westerse wereld, om Israël te ondermijnen en te verzwakken. Mensenrechtengroepen in het westen en in Israël investeren ook het grootste deel van hun energie en aandacht voor de Palestijnse kwestie in Israël. De vergelijking is duidelijk: wanneer Israël of de Joden niet de schuld krijgen voor het doden van Arabieren, is het niet interessant. No Jews, no news!

Gedurende de oorlog in Syrië was de stilte van Abbas over het lot van de Palestijnen oorverdovend. Hij heeft Assad of Iran nooit verloochend voor het doden van Palestijnen. Hij zoekt het beste van alle mogelijke werelden: steun van zowel Iran als de Arabieren. Het lijkt erop dat hij succesvol is geweest.

Tijdens de gruweldaden die enkele jaren geleden in Irak werden gepleegd, hield een onderdrukte Yazidi-vrouw een bordje waarop stond: “De tragedie van het Yazidi-volk is dat de Joden niet hun vijand zijn.”

Plaatje hierboven: Palestijnse miserie in Syrië, wie kan het wat schelen? Geen kat en zeker niet in het Westen. Zolang er geen Jood of Israëliër in betrokken is worden de Palestijnse Syriërs compleet aan hun lot overgelaten  [beeldbron: PalestiNow]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dr. Edy Cohen “When Palestinian Blood Isn’t Equal” van 24 augustus 2018 op de site van BESA

3 gedachtes over “Voor het Westen is niet alle Palestijns bloed gelijk; 5.522 dode Syrische Palestijnen? Geen nieuws!

  1. Tja; NO YEWS-NO NEWS !! het gaat toch allen maar om joodje pesten ?? nooit anders geweest !!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.