West Bank Unplugged afl.43: Financiële probs in de PA? Nou ja, niét in het paleis van Kharas

Voor diegenen die de West Bank alleen maar kennen via de plaatjes van permanente Palestijnse miserie en ellende die ons om de haverklap door Pallywood en Westerse anti-Israëlische ngo’s worden voorgeschoteld, kan het af en toe nuttig en verhelderend werken als we onze blik ook eens zouden richten op de verborgen welvaart in de Palestijnse gebieden. Want niets is wat het lijkt!

Zo bijvoorbeeld het ‘bescheiden’ optrekje van Mohamed Abdel Hadi, bijgenaamd Bachina, die net aan de rand van het Palestijnse dorpje Kharas, 12 km ten zuiden van Hebron op de West Bank, dit protserige paleis heeft laten bouwen. Mohamad Hadi is een Palestijnse zakenman die een grote bouwonderneming bezit en die zijn fortuin heeft gemaakt in, jawel Israël!

Het paleis beslaat een terrein van ca. twee hectaren, ofte twee voetbalvelden groot. Het nam ongeveer 6 jaar in beslag om het te bouwen. De zoon des huizes, die toevallig in de tuin het groen snoeide, maar verder op de foto weigerde te komen, lichtte het ontwerp van het optrekje als volgt toe:

“Het ontwerp werd geïnspireerd door de voorliefde van de eigenaar voor de Chinese cultuur, die de cultuur van het stamhoofd reflecteert, zijn smaak voor de “nieuwe elegantie” en zijn religieuze overtuiging naar verzen uit de Koran die in vele plaatsen werden ingebed.”

De zoon waarschuwde er wel voor dat het paleis goed beveiligd wordt door circuits bewakingscamera ‘s, het heeft een grote conferentieruimte en zijn familie gebruikt slechts enkele zalen en niet alle plaatsen. Hij toonde de schilderijen aan de muren en wees erop dat de kunstenaar een jaar in het paleis had verbleven om al zijn kunstwerken te schilderen. Voor het overige spreken de zestien plaatjes wel voor zich, me dunkt.

kharas04
kharas11
kharas01
kharas02
kharas05
kharas06
kharas07

Mohamed ‘Bachina’ Hadi en enkele van zijn stoeipoezen…

kharas08
kharas09
kharas10
kharas12
kharas13
kharas14
kharas15
kharas16
kharas17


Bronnen:

♦ naar een artikelEn Palestine, où règne la misère, Ibrahim Mizher, journaliste palestinien, a fait une bien étrange découverte…” van 13 januari 2013 op de site van Dreuz.info

5 gedachtes over “West Bank Unplugged afl.43: Financiële probs in de PA? Nou ja, niét in het paleis van Kharas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.