Palestijnse pin-up, de 17-jarige Ahed Tamimi, groet Hezbollahleider Hassan Nasrallah

De appel valt nooit ver weg van de boom. De Palestijnse activiste Ahed Tamimi, lieveling van de westerse media, die onlangs werd vrijgelaten uit een Israëlische gevangenis, bedankte Hezbullah secretaris-generaal Hassan Nasrallah voor zijn steun, nadat hij had gezegd dat de positie die ze had ingenomen “dapper en moedig” was.

Zijn woorden stimuleerden “niet alleen mijn moraal, maar ook het moreel van veel mensen,”‘zei ze, hem bedankend en hem een ​​fijne vakantie toewensend. Haar opmerkingen werden uit gezonden op 22 augustus 2018 op de Libanese TV-zender Al-Jadeed/New TV channel. Bekijk hier de videobeelden.

Sjeik Hassan Nasrallah: “De positie van het meisje Ahed Tamimi is dapper en moedig. Dit is een meisje dat de Israëlische soldaten confronteert en hen slaat.”

Journalist: “Wederzijds, Ahed groet [Nasrallah.]”

Ahed Tamimi: “Aan de achtenswaardige sjeik, Hassan Nasrallah, zeg ik: heel erg bedankt. Ik wens u een fijne vakantie toe. Zijn woorden versterkten ons moreel – niet alleen mijn moraal, maar ook het moreel van veel mensen, omdat ik het volk vertegenwoordig. Ik vertegenwoordig niet alleen mezelf, maar het volk en de [Palestijnse] zaak. Dit was ter ondersteuning van het hele Palestijnse volk, niet alleen ik. Ik wil hem graag groeten, hem bedanken voor zijn steun en hem vertellen dat hij ons altijd sterker maakt. We steunen hem allemaal en zijn trots op hem.”


Bronnen:

♦ naar een artikel en videoPalestinian Activist Ahed Tamimi Salutes Hizbullah Leader Nasrallah: We All Support Him and Are Proud of Him” van 22 augustus 2018 op de site van MEMRI.org