Gaat christendom over God liefhebben of over Joden haten?

Plaatje hierboven: De Afro-Amerikaanse Bisschop Suffragan, aka Gayle Harris, die sinds 2003 de Episcopal Diocese van Massachusetts leidt, werd gefilmd waarin ze aandrong op een resolutie waarin Israël werd veroordeeld voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid tijdens een vergadering van 13 juli van het bisdom van de kerk [beeldbron]

Waar gaat het christendom over? Gaat het om het ervaren en delen van de liefde van God met de mensheid? Of voeden christenen zich met de negatieve energie die wordt gevoed door verhalen die de Joden afschilderen als de weerzinwekkende, slechte andere?

Christenen van elke omvang moeten zich dit afvragen in het licht van het schandaal dat werd geïnitieerd door Suffragan Bishop Gayle Harris van het bisschoppelijk bisdom Massachusetts. Tijdens de Algemene Conventie van de Episcopale Kerk in juli in Austin, Texas, beschuldigde Harris Israëlische soldaten ervan een 15-jarige jongen 10 keer in de rug t ehebben geschoten omdat hij hen een vraag stelde die hen niet beviel.

Ze liet het klinken alsof ze uit de eerste hand getuige was van de moord die ze beschreef. Ze deed dit om geloof te doen hechten aan haar verhaal, dat ze aanbood om een ​​eenzijdige en polemische ouverture te steunen die Israël veroordeelde voor vermeende mishandeling van Palestijnse kinderen. (Voorspelbaar, de resolutie bevat geen enkele verwijzing naar Palestijnse misdaden tegen kinderen.)

Dit is precies wat ze zei tijdens haar tijd aan de microfoon in het bisschoppelijk huis van de Algemene Conventie: “Ik ben daar geweest toen een tiener, ik geloof dat hij vijftien was, over straat liep en een militair voertuig van de Israëlische regering hem staande hield en hen een vraag stelde, en omdat die vraag  de soldaten niet beviel, begon zette hij het op een lopen terwijl ze hem bedreigden en schoten hem vier keer in de rug. Hij viel op de grond en ze schoten hem nog eens zes keer in de rug.”

Ze zei ook dat ze “daar een paar jaar geleden” op de Tempelberg was toen Israëlische soldaten naar de stek kwamen om een ​​driejarig jongetje in de boeien te doen die met een rubberen bal speelde en die naar beneden liet rollen over de Westelijke Muur (aka Kotel of Klaagmuur).

Ja, het is bekend dat Palestijnen stenen op de hoofden van Joden gooien als ze bidden aan de Westelijke Muur, maar er het is gewoon onmogelijk om een rubberen bal onschuldig te laten ‘rollen’ over de obstakels tussen de Tempelberg en het plein eronder.

Het blijkt dat bisschop Harris faar niet aanwezig was zoals ze zei dat ze was. Een paar weken nadat Harris haar getuigenis had aangeboden aan haar kameraden in het House of Bishops, verontschuldigde ze zich voor het doorgeven van ongefundeerde gruwelverhalen en voor het ten onrechte impliceren dat zij getuige was van de gebeurtenissen die ze beschreef. Terwijl ze tussen de regels doorlas, was het vrij duidelijk dat Harris begreep dat ze misleid was en zich liet misleiden door degene die haar de verhalen vertelde die ze had doorgegeven.

“Ik erken ook dat ik de gelegenheid niet heb genomen om deze verhalen te verifiëren,” zei bisschop Gayle Harris in haar verontschuldiging. “Ik sprak vanuit mijn passie voor gerechtigheid voor alle mensen, maar ik herhaalde wat ik uit de tweede hand ontving. Het was me niet aan te raden om de verhalen te herhalen zonder verificatie, en ik verontschuldig me voor het feit dat ik dit gedaan heb.”

Als er een moord was gebeurd op de manier waarop Harris het beschreef, zou de hele wereld het weten omdat Palestijnse activisten en hun bondgenoten in de mensenrechtengemeenschap iedereen erover zouden vertellen. De ouders werden geïnterviewd en we kregen beelden te zien van de begrafenis van de jongen.

Hopelijk zal de verontschuldiging van Harris Episcopalen ertoe aanzetten om te onderzoeken wat er aan de hand is met de cultuur van hun kerk waardoor haar logisch onwaarschijnlijke en valse verklaringen over Israël onbetwist zijn gebleven door haar medebisschoppen. Andere christenen, in het bijzonder die mainstream protestanten in de Verenigde Staten, moeten het als een waarschuwend verhaal beschouwen wat er in de Episcopale Kerk gebeurt.

Plaatje hierboven: Aartsbisschop van de Anglikaanse kerk in Israël, de ‘Palestijn’ Suheil Salman Ibrahim Dawani (rechts) uit Tabloes (Judea & Samaria), leidt sinds 2007 de Episcopale Diocese van Jeruzalem [beeldbron: J-Diocese]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dexter Van Zile “Is christianity about loving God or hating Jews?” van 23 augustus 2018 op de site van The Jerusalem Post

Gerelateerd op deze blog:

♦ “Bisschop van de Anglikaanse Kerk verspreidt de grootste laster tegen de Joodse staat” van 5 augustus 2018 [lezen]

3 gedachtes over “Gaat christendom over God liefhebben of over Joden haten?

 1. Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Christendom gaat in eerste instantie over het JATTEN van teksten van de Joden. Zij kregen weliswaar een koekje van eigen deeg door de moslims een paar eeuwen later. Haat creëren en ophitsen tegen Joden i.v.m. moord op Jezus, zelf een Jood notabene. (Dat vergeten we even.)
  En vooral “Heb uw naaste lief als uzelf” blijven roepen (als het maar geen Jood is) én het rampzalige credo “Keer de andere wang” oid, waardoor heel Europa naar de verdoemenis gaat. Fijne mensen, echt, met een fijne akela in het Vaticaan als toetje.

  Like

 2. Pfft… die christenen maken weer lastige tijden door.

  Die pedofielenzaak die Paus Franciscus in de doofpot wilde steken in Dublin, Ierland, een door en door katholiek land, waar de laatste jaren duizenden gevallen van misbruik binnen katholieke instellingen en scholen aan het licht zijn gekomen.

  En dan gisteren rechtstreeks op TV 1 en de radio de wekelijkse (SCHIJN-)heilige mis, die priester die zei:

  “Vrouwen, wees onderdanig aan uw man als de man aan de heer. Want de man is het hoofd van de vrouw zoals Christus het hoofd is van de kerk. Hij gaf zijn leven om haar te redden. Zo moet de vrouw haar man in alles onderdanig zijn zoals ook de kerk onderdanig is aan Christus.”

  Middeleeuwse onzin, achterlijke zotten en kindermisbruikers. Dat ze in de RKK maar beginnen met het celibaat af te schaffen.

  Ook Pausen en bischoppen en kardinalen op 65 jaar met pensioen sturen, dan zijn er minder demente leiders aan de top.

  En mannen en vrouwen gelijk stellen in de complete hiërarchie van de christen kerken (en voeg er maar meteen de islam aan toe).

  Hoewel ik betwijfel dat dit allemaal ooit staat te gebeuren.

  Tenslotte is geloof altijd al de aartsvijand van de rede geweest en niks dat erop wijst dat dit ooit gaat veranderen.

  Like

 3. Nogmaals: De Roomse kerk is geen christelijke kerk !! Het Evangelie is nauwelijks herkenbaar door het Griekse en Romeinse denken dat zich in de derde eeuw in het toenmalige Christendom heeft genesteld. Ook veel heidense tradities en bijgeloof hebben het zicht op Christus verduisterd. Echter is er in de huidige evangelische gemeentes veel liefde voor Israël, en dankzij miljoenen aan donaties van deze relatief kleine groep hebben er de laatste jaren al 160.000 Joden naar Israël kunnen emigreren.
  In Israël wonen inmiddels duizenden zgn ‘Messiaanse’ Joden, die Jezus als Verlosser hebben aangenomen.

  Like

Reacties zijn gesloten.