Nieuwe chef van PLO Commissie van Gevangenen bezoekt beruchte Terreur-Moeder

Plaatje hierboven: PLO topman van het Gevangenen Zaken Abu Bakr bracht een speciaal bezoek aan de beruchte Terreur-Moeder Latifa Abu Hmeid van wie haar zes zonen in de cel zitten of zijn omgekomen tijdens aanslagen tegen Israëliërs [beeldbron: PMW]

De nieuwe PLO-commissaris van Gevangenen Zaken, Qadri Abu Bakr, treedt in de voetsporen van zijn voorganger. Het hoofd van de commissie is rechtstreeks verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat de terroristische gevangenen en vrijgelaten gevangenen de maandelijkse salarissen ontvangen die zijn voorgeschreven door de PA-wet van Gevangenen en Vrijgelaten Gevangenen van 2004 en de daaruit voortvloeiende voorschriften.

Volgens de Facebook-post zei Abu Baker tijdens het bezoek aan vrijgelaten gevangenen: “Het Palestijnse leiderschap – geleid door [PA] president Mahmoud Abbas en [PA] premier Rami Hamdallah – zal alles in het werk stellen voor de gevangenen, de vrijgelatenen gevangenen en hun families … we moeten niet toegeven aan de Amerikaanse en Israëlische druk op alles wat verband houdt met de salarissen van de martelaren en de gevangenen.”

De post vermeldde ook dat Abu Bakr een speciaal bezoek bracht aan de beruchte Terreur-Moeder Latifa Abu Hmeid. Abu Hmeid heeft 6 terroristenzonen die momenteel in de gevangenis zitten. 4 van haar zonen werden veroordeeld voor meerdere moorden en ze dienen meerdere levenslange gevangenisstraffen uit. Een vijfde zoon werd onlangs gearresteerd en aangeklaagd voor de moord op stafsergeant Ronen Lyubarski.

De zesde zoon wordt vastgehouden in administratieve detentie. Bovendien werd een zevende zoon van Abu Hmeid gedood in een poging hem te arresteren nadat hij een Israëliër had vermoord. Nadat zes zonen in de gevangenis en een zevende zoon zijn gedood na het plegen van een daad van terreur, is de familie Abu Hmeid de ontvanger van de hoogste financiële beloningen van de PA voor terrorisme: meer dan $ 1.000.000.

Op basis van de bepalingen van de Taylor Force Act in combinatie met de bepalingen van US Executive Order 13224, adviseerde Palestinian Media Watch dat het vorige hoofd van de commissie van gevangenen, Issa Karake, op de ‘zwarte lijst’ werd gezet en werd aangewezen als een sponsor van terrorisme.

De toewijding van Abu Bakr om de salarissen van de terroristische gevangenen en zijn speciale bezoek aan de moeder van vijf terroristische moordenaars te blijven betalen, toont duidelijk aan dat hij ook moet worden beschouwd als een voorstander van terreur, in de voetsporen van zijn voorganger.

Bij het plaatje hieronder: Abu Bakr is ook een vrijgelaten gevangene, die 16 jaar in een Israëlische gevangenis heeft doorgebracht. Daarom beveelt PMW aan dat Abu Bakr wordt aangewezen als een ‘sponsor van terrorisme’ in overeenstemming met E.O. 13224.

Plaatje hierboven: Afbeelding van Abu Bakr in een Israëlische gevangenis, geplaatst op zijn persoonlijke Facebook-pagina


Bronnen:

♦ naar een artikel van Itamar Marcus en Maurice Hirsch “Head of PLO Commission of Prisoners visits notorious Terror-Mom” van 22 augustus 2018 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

2 gedachtes over “Nieuwe chef van PLO Commissie van Gevangenen bezoekt beruchte Terreur-Moeder

  1. Moet het niet zijn “Latifa Um Hmeid”? Abu betekent ‘vader van’ en Um ‘moeder van.
    Ik neem aan dat Hmeid een van haar zonen is.

    Like

Reacties zijn gesloten.