En toen was het weer vrijdag, Gazaanse hoogdag van geweld en terreur tegen Israël

Tientallen Gazanen raakten vrijdag gewond bij rellen aan het veiliheidshekken langsheen de grens met Israël. Ten minste 5000 relschoppers verzamelden zich op verschillende punten langs het hekken in hernieuwde pogingen om de grens te overschrijden en IDF-soldaten en Israëli’s die in het gebied wonen aan te vallen.

De Hamas-terroristen die opereerden onder dekking van de rellen en de dikke zwarte rook die afkomstig was van de banden verbrand door de relschoppers, leidde de Gazanen ertoe om de soldaten aan te vallen met behulp van katapulten om keien over de grens te laten vliegen. IDF-soldaten gebruikten traangas als reactie om de meute aanvallers uiteen te drijven.

Ballonnen
De brandstichtingsacties door Hamas en andere terroristen in Gaza zijn niet gestopt, ondanks de beweringen van de terroristische organisatie dat er een “staakt-het-vuren” zou bestaan wat door Israël wordt ontkend. Bewoners in het zuiden van Israël meldden tal van ballonnen met brandbommen die woensdag over de grens werden gevlogen naar Ashkelon, Ofakim, Shikma en Gefen.

Minister van Defensie Avigdor Liberman zei tijdens het overschouwen van een militaire oefening van de IDF in het noorden van het land dat hij op de hoogte was van de vlucht ballonnen maar zei “dat het enkel ballonnen waren zonder dat er brandbommen aan gehecht waren”.

Brandweerlieden en veiligheidstroepen werden ook opgeroepen om te bepalen of een brand die overdag uitbrak in het Erez-bos werd veroorzaakt door een spontane ontbranding of door een ballon waaraan een Molotov-cocktail was bevestigd, die gelanceerd door Gaza-terroristen over de grens naar Israël werd gevlogen.

Kerem Shalom
De Israëlische minister van Defensie, Avigdor Liberman, waarschuwde vrijdag dat als de rust niet weerkeert op vrijdag, dat de grensovergang voor goederen van Kerem Shalom opnieuw gesloten zou worden. “Ik probeer de vergelijking te formuleren tussen veiligheid, rust en economie,” zei Liberman in een ochtendbezoek aan Kibbutz Kissufim, nabij de grens met Gaza.

“Als er geen terreur is, zal er een economie zijn. Er moet een directe band zijn,” legde hij uit volgens Ynet. “Dat is de belangrijke boodschap die we proberen te communiceren met de inwoners van Gaza, met de gemiddelde Gazaan die zich druk maakt om zijn brood te verdienen en die nadenkt over hoe hij voor zijn gezin moet zorgen. Daarom, als er rust is. . . blijft de grensovergang open. Als er geen rust is, wordt deze gesloten.”

‘Als lemmingen gooiden de Gazanen zich op de grenzen van Israël …’


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Arson Balloon Attacks on Israel Continue From Gaza” van 23 augustus 2018 en een artikelIt’s Friday: More Hamas Violence at the Gaza Border” en een artikelLiberman Warns Kerem Shalom Crossing Likely To Close, Again” van 25 augustus 2018 op de site van The Jewish Press

Een gedachte over “En toen was het weer vrijdag, Gazaanse hoogdag van geweld en terreur tegen Israël

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.