Terrorist die naar Israëlische soldaten vuurde blijkt verpleger van Artsen Zonder Grenzen

Terrorist Hani al Majdalawi, die maandag het vuur opende naar Israêlische soldaten aan het veiligheidshekken in Gaza, is een medewerker en verpleger van de NGO Artsen Zonder Grenzen, een Frans-internationale hulporganisatie met vestigingen over de hele wereld, die tussen de 150 en 200 werknemers in Gaza tewerkstelt. Zijn lichaam wordt nog steeds vastgehouden in Israël. Zijn broer Osama bevestigde de zaken op Facebook.

Op maandag arriveerde Hani al Majdalawi gewapend aan een sectie van  het veiligheidshekken in de noordelijke Gazastrook en opende het vuur op een Israëlische patrouille met een automatisch wapen dat hij met zijn eigen geld had gekocht, aldus zijn broer. De soldaten vuurden terug, doodden Hani Majdalawi en haalden zijn lichaam op. Niemand behalve hem raakte gewond bij dit incident.

Hij was financieel welgesteld, mentaal stabiel en verwachtte zijn eerste kind bij zijn vrouw, met wie hij onlangs was getrouwd, zei Osama Majdalawi over zijn broer. Hani Majdalawi was geen lid van een Palestijnse terroristische groep, zei zijn broer. Artsen zonder Grenzen weigerden commentaar te geven op het incident.

De Druzische brigadegeneraal Kamil Abu-Rukun, de Coördinator van de Activiteiten van de Israëlische Regering in de Gebieden (COGAT), schreef in een verklaring dat Majdalawi’s associatie met Artsen Zonder Grenzen verschillende vragen oproept. éWe moeten ons afvragen hoe een man die is opgeleid om levens te redden, met zijn salaris een wapen koopt om te doden? Degenen die zich bezighouden met het redden van levens, moeten helpen met humanitaire activiteiten in de Gazastrook in plaats van met terrorisme “, schreef hij.

Terrorist Zonder Grenzen
♦ Hani al Majdalawi ♦


Bronnen:

♦ naar een artikelGaza man who shot at Israeli soldiers was Doctors Without Borders nurse” van 24 augustus 2018 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikel van David Rosenberg “Doctors Without Borders confirms slain terrorist was an employee” en een artikel van Ido Ben Porat “Terror without borders” van 24 augustus 2018 op de site van Arutz Sheva

7 gedachtes over “Terrorist die naar Israëlische soldaten vuurde blijkt verpleger van Artsen Zonder Grenzen

 1. De kans dat de PVV ooit aan de macht komt, staat gelijk met een olifant die leert vliegen.
  Onzinnige onzin kan niet regeren zolang er in meerderheid verstandige en weldenkende mensen zijn.

  Like

 2. Ik geef al jaren aan deze organisatie. Ik trek mijn donateurschap in. Eerst die sexschandalen, en nu dit. Dat is de druppel die de emmer doet overlopen

  Geliked door 1 persoon

 3. ‘Artsen zonder Grenzen’ bezorgden, ( nog) van plan zijnde binnendringers in onze landen,: een voorspoedige vaart over de Middellandse Zee.: nu , toch intussen wetende? dat er een behoorlijke ..’tegenzin’ is ontstaan, tegen dit meestal ISLAMITISCHE ‘gespuis’.

  Like

 4. Gelukkig geef ik al jaren niets aan die huichelclub
  Meehuichelen met de islam en de asielparasieten. Zodra de PVV aan de macht komt dan verdwijnt de subsidie voor deze islam huichelaars .

  Like

 5. Palestijns terrorisme & Artsen zonder grenzen
  Grenzenloze samenwerking.

  Ziehier de nieuwe slogan!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.