Meotti: van 10.000 naar 900 christenen; Europa heette dat de ‘Arabische Lente’

Zij noemden het de “Arabische Lente”. In Egypte viel alles uit elkaar na de democratische travestie onder de Moslim Broederschap en alleen een andere staatsgreep georganiseerd door een generaal redde het land.

Syrië lijkt nu op een Bosch-schilderij: 500 duizend doden en de bijna-dood van het christendom in een ‘guerre pour rien‘, een oorlog om niets. Libië bestaat niet meer. Irak is een tragische grap. In Iran zijn de kombuizen vol. In Turkije verving de Sultan het secularisme.

Jemen is de begraafplaats geworden van 2.400 kinderen (het laatste bloedbad van 40 kinderen onder Saoedische bommen, maar wee degene die erover praat). En de Palestijnse Arabische gebieden staan ​​op de rand van een andere Jihad tegen Israël.

We moeten Barack Obama bedanken, de slimme politologen die op de politieke islam wilden vertrouwen en de journalisten die alleen Twitter zagen en niet de Salafisten. Het leek een lente, maar het was maar een winter die niet alleen Noord-Afrika en het Midden-Oosten verwoestte, maar ook bijdroeg aan het destabiliseren van Europa.

En voor christenen was het meer dan een winter. Het was de apocalyps. De New York Times berichtte zojuist over Tal Tamer, een christelijk dorp in het noorden van Syrië, nu gecontroleerd door de Koerden. “De kerk is een hoop puin, de klokkentoren en het kruis is omgevallen als een gekapte boom. De onverharde paden zijn overwoekerd, door zwerfhonden gelopen. De meeste huizen zijn leeg, hun eigenaars in Duitsland, Australië, de Verenigde Staten en elders”.

De Islamitische Staat (ISIS/Daesh) viel het gebied in 2015 aan en greep meer dan 220 Assyrische christenen. Ongeveer 10.000 Assyrische christenen woonden daar in meer dan 30 dorpen voordat de burgeroorlog in 2011 begon, en er waren meer dan twee dozijn kerken. Nu zijn er nog 900 mensen en slechts één kerk heeft vaste diensten. Sommige van de dorpen zijn helemaal leeg. Een ander dorp heeft slechts twee inwoners: een moeder en haar zoon.

70.000 Armeense christenen zijn Syrië ontvlucht. Ze waren vóór de oorlog met 100.000. Vandaag zijn er 30.000. Volgens gegevens die onlangs zijn aangekondigd door Arshak Poladian, de Armeense ambassadeur in Syrië, “is 70 procent van de Armeense gemeenschap gevlucht”. Slechts 7 Armeense kerken op 17 zijn gespaard gebleven. 11 Armeense scholen zijn verwoest en slechts één zal worden herbouwd. Er waren vóór de oorlog 1.300 studenten op de Karen Jeppe-school in Aleppo. Vandaag zijn er nog 300 over.

De Armeniërs in Syrië zijn de afstammelingen van de overlevenden van de genocide onder de Turken van 1915. Tegenwoordig wordt de geschiedenis herhaald met islamitische fundamentalisten. De Europese landen, geïntimideerd door de Turken, beklagen zich nog steeds over de genocide van een eeuw geleden. Ze durven niet iets zeggen over deze nieuwe, beangstigende aantallen.

Christelijke meisjes ontvoerd en veranderd in seksslaven, kerken veranderd in puin, vermoorded gelovigen en geestelijken, spookdorpen, hele ontbrekende gemeenschappen. Het einde van het Oosterse christendom vond plaats in de medeplichtige stilte van West-Europa, dat het zag, maar bleef zwijgen en wegdraaide.

door Giulio Meotti

Barack Obama, die eventjes met zijn smartphone snel vrede in het Midden-Oosten zou brengen (en er direct de Nobelprijs voor de Vrede binnensleepte ook al had hij 8 jaar later nog altijd niks bereikt), ontpopte zich al gauw als één van de grootste fans van het eerste uur van de Arabische Lente en van de Moslim Broederschap …

Obama: “Huh? Waar is mijnen andere sloef?


Bronnen:

♦ naar een artikel van Giulio Meotti “From 10000 to 900 Christians: The Arab Spring” van 24 augustus 2018 op de sitevan Arutz Sheva

3 gedachtes over “Meotti: van 10.000 naar 900 christenen; Europa heette dat de ‘Arabische Lente’

  1. op een of andere manier zal men in de toekomst de “schuld ” neer weten te leggen bij die demonische zionistische Joden !! nooit anders geweest !!

    Like

  2. De New York times moet zijn mond houden en het hoofd buigen in schaamte als zijnde een van de allergrootste fans van deze ‘lente & Obama.

    Europa mag zich als goede 2e op het bordes plaatsen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.