PA-president Mahmoud Abbas is hoofdverantwoordelijke voor de crisis in Gaza

Plaatje hierboven: Gaza Stad, 9 juli 2017. Palestijnse vrouwen houden plakkaten omhoog tijdens een protest tegen de Israëlische blokkade waarvoor zij naast Israël’s ministers Lieberman en Netanyahu ook Mahmoud Abbas en diens premier Rami Hamdallah verantwoordelijk houden [beeldbron: Mohammed Asad/Electronic Intifada]

De Palestijnse Autoriteit (PA) blijft een dubbelzinnig beleid voeren met betrekking tot de Gazastrook. Aan de ene kant blijven president Mahmoud Abbas en het leiderschap van de PA ophitsen tegen Israël door de Joodse staat enkel en alleen verantwoordelijk te stellen voor de humanitaire en economische crisis in de Gazastrook.

Aan de andere kant blijven Abbas en zijn in Ramallah gevestigde regering strenge economische sancties opleggen aan de Gazastrook. Nu buigt Abbas zich terug voor een wapenstilstandsovereenkomst tussen Israël en Hamas en de andere Palestijnse terreurgroepen in de Gazastrook.

Abbas zegt dat hij zich zorgen maakt dat een dergelijke deal de weg vrijmaakt voor de implementatie van het tot nog toe aangekondigde vredesplan van de Amerikaanse president Donald Trump in het Midden-Oosten. In een brief aan de secretaris-generaal van de VN beschuldigde het ministerie van Buitenlandse Zaken van Mahmoud Abbas Israël ervan ‘misdaden’ te plegen tegen Palestijnen, vooral in de Gazastrook, en hernieuwde het de roep om ‘internationale bescherming’ te bieden aan de Palestijnen.

Dit is dezelfde Abbas wiens sancties het recente geweld langs de grens tussen de Gazastrook en Israël hebben veroorzaakt. Dit is dezelfde Abbas wiens sancties kankerpatiënten beroven van chemotherapie in de Gazastrook. Dit is dezelfde Abbas wiens sancties duizenden ambtenaren hebben beroofd van hun salaris in de Gazastrook. Als iemand ‘internationale bescherming’ nodig heeft, dan zijn het die demonstranten die het doelwit zijn van de veiligheidstroepen van Abbas op de Westelijke Jordaanoever.

Abbas is vooral bezorgd dat de internationale gemeenschap economische en humanitaire projecten in de Gazastrook achter zijn rug zal financieren. Hij wil dat het geld via zijn regering wordt uitgegeven. Hij wil elke cent controleren die de internationale gemeenschap uitspreekt voor het welzijn van zijn mensen. Wat wil Abbas precies? Hij wil dat de bevolking van de Gazastrook blijft protesteren, zodat hij kan doorgaan met het demoniseren van Israël.


Bronnen:

♦ naar een door Brabosh.com ingekort artikel van Bassam TawilAbbas’s Responsibility for Gaza Crisis” van 21 augustus 2018 op de site van The Gatestone Institute

2 gedachtes over “PA-president Mahmoud Abbas is hoofdverantwoordelijke voor de crisis in Gaza

  1. Ga dát maar eens uitleggen aan onze Europeese palestijnen vrienden & terreur geldschieters.

    Valt helemaal buiten hun Israel/Dreyfus concept en dus is het gewoon niet waar en dus word er niet over gesproken/geschreven..

    Like

  2. de abbas-man gaat de geschiedenis in als “the great rejectionist ” !! de enige obstakels voor vrede zijn fatah/plo & hamas/isis !! een burgeroorlog tussen westbank en gaza ??? EU sponsorship ?? hoeveel gekker gaat het worden ??

    Like

Reacties zijn gesloten.