Sjeik Khatib: ‘Arabische regeringen financieren de overname van Jeruzalem door de Joden’

Altijd interessant om de Palestijnse pers te lezen. Dat zou bij westerse politici en EU-parlementsleden verplichte lectuur moeten zijn. Dan zouden ze misschien wat voeling krijgen met de realiteit en begrijpen wat er écht aan de hand is met “hun” Palestijnse poesjenellen ( = ‘hansworst’ voor de Nederlanders).

In een editoriaal op de site van het Palestijnse persagentschp Palestina Vandaag, gelieerd met de terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ), zei het plaatsvervangend hoofd van de in Israël illegale Islamitische Beweging, sjeik Kamal al-Khatib dat Jeruzalem en zijn heilige moskee het doelwit zijn van de meest ernstige aanvallen van het Jodendom sinds de bezetting van Jeruzalem in juni 1967.

Al-Khatib wees erop dat de aanvallen toenamen na het besluit van de Amerikaanse regering om Jeruzalem te verklaren als de verenigde hoofdstad van Israël en zijn ambassade van Tel Aviv naar het Jeruzalem te verplaatsen. “De Verenigde Staten hebben Jeruzalem afgekondigd als de hoofdstad van Israël en hebben hun ambassade overgedragen aan bezet Jeruzalem, wat de deur openstelde voor aanvallen op haar inwoners, vooral met betrekking tot nederzettingen en invallen die zelfs geen moment ophielden.”

Hij benadrukte dat de ‘bezetting’ probeert een beleid van ver-Joodsing op te leggen in samenspanning met de Arabische regimes en zegt: “Helaas zijn de VAE en Saoedi’s betrokken bij de verkoop van land en huizen van Jeruzalem aan de Israëli’s.” Hij voegde eraan toe: “Bij ons bekend in getallen, documenten en namen dat de Arabische landen ernaar streven de Jeruzalemieten in overeenstemming te brengen met de overtuigingen van die landen die een einde willen maken aan het conflict ten gunste van de Israëlische bezetting en de ‘deal van de eeuw’ willen accepteren.”

éDe Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië hebben serieuze uitspraken gedaan over Jeruzalem die in overeenstemming zijn met de Amerikaanse en Israëlische visie over de bezette stad en er worden tientallen miljoenen dollars aan uitgegeven. Maar we proberen zoveel mogelijk de Jerusalemieten te informeren over de ernst van de rol van de VAE en Saoedi-Arabië in Jeruzalem”, zei hij

“De bezetting probeert de Al-Aqsa-moskee te domineren. De opgravingen onder de moskee zijn alleen bekend bij de Israëli’s zelf, maar wat er gebeurt, is zeer verontrustend en de indicatoren geven duidelijk de ernst aan van wat zich afspeelt onder de Al-Aqsa moskee.”

Hij wees er ook op dat het Israëlische militaire establishment “is begonnen met het promoten van een nieuwe en gevaarlijkere propositie dan de temporele en ruimtelijke verdeling van de moskee van de moslims en de Rotskoepel met de Joden, waarbij de Joden hun vermeende tempel herbouwen aan de Koepel van de Rots-moskee.”

De Islamitische Beweging in Israël staat al jaren in de voorhoede van het opruien van moslims tegen de Joden met leugens en pure Jodenhaat. Eerder, in februari van dit jaar verklaarde deze gekke sjeik “Jeruzalem wordt de hoofdstad van het islamitische kalifaat”.

Hij haalde tegelijk uit naar de Palestijnse Autroiteit van Mahmoud Abbas zeggende dat de PA “met ons wedijvert in hun liefde voor Al Quds ( =Jeruzalem) maar ook diegenen waren die over Al Quds onderhandelden tijdens de Oslo Akkoorden en aldus bereid waren om [met de Joden] over Jeruzalem te onderhandelen. Vandaag, nu dat Jeruzalem steeds Joodser wordt, huilen ze krokodillen tranen”.


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “Islamic Movement leader in Israel says Arab governments are funding Jewish takeover of Jerusalem, Jews building Temple” van 22 augustus 2018 op de site van Elder of Zyion

Een gedachte over “Sjeik Khatib: ‘Arabische regeringen financieren de overname van Jeruzalem door de Joden’

  1. Goed artikel alleen jammer dat de twee figuren van Laurel en Hardy gebruikt worden om t plaatje te illustreren. Deze bijzondere komieken zou je daarvoor niet moeten gebruiken. Hoe goed bedoeld ook.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.