De ‘Palestijnse’ Moefti en Hitler: ‘Holocaust uitbreiden naar de Arabische wereld en ‘Palestina’

Op 28 november 1941 bracht Haj Amin al-Hoesseini, de Groetmoefti van Jeruzalem een opgemerkt bezoek aan Reichsführer Adolf Hitler in Berlijn. Bij een dampend kopje thee smeedden ze samen plannen om de Holocaust uit te breiden naar de Arabische wereld en al de Joden in de Arabische wereld uit te roeien in het bijzonder in het Brits Mandaat van Palestina. Dat heeft op een bepaald ogenblik tijdens WOII echt niet veel gescheeld of dat doel werd bereikt.

In oktober 1942 was het Duitse pantserleger, aka het beruchte Afrikakorps onder bevel van veldmaarschalk Erwin Rommel reeds opgerukt tot in Egypte op weg naar ‘Palestina’. Tijdens de Tweede Slag om El Alamein (amper 235 km verwijderd van Tel Aviv, ruwweg de afstand Brussel-Amsterdam!), slaagde het Britse Leger onder generaal ‘Monty’ (Bernard Montgomery) er uiteindelijk in om de nazi’s te verslaan.

Als dat niet gelukt was hadden de nazi’s makkelijk het Suez kanaal overgestoken, opgerukt dwars doorheen de Sinaïwoestijn en het Britse Mandaat voor Palestina letterlijk van de kaart hebben geveegd. Dan zou de genocidale plannenmakers Hitler en de Palestijnse ‘held’ Haj Amin Al-Hoesseini alsnog hun ultieme droom van een Holocaust op de Joden in het M-O verwezenlijkt hebben.

Jihad en Jodenhaat
De Palestijnse geestelijke leider Haj Amin al-Hoesseini (1897-1974), Grootmoefti van Jeruzalem van 1921 tot 1937, was een beruchte nazi die nazi-propaganda vermengde met de Islam. Hij werd gezocht voor oorlogsmisdaden in Bosnië en Joegoslavië. Zijn mix als militant voor de nazi-propaganda was een bron van inspiratie voor zowel Yasser Arafat en zijn tegenwoordige opvolger Mahmoud Abbas, en hét symbool van het gewapend verzet tegen Israël.

Op 23 november 2010 zei Mahmoud Abbas, de president van de Palestijnse Autoriteit over zijn ‘held’:  “We moeten ons het voortreffelijke leiderschap blijven herinneren van de eerste leider van het Palestijnse volk, de Grootmoefti van Palestina, Haj Mohammed Amin al-Hoesseini. Hij leidde vanaf het begin onze strijd [tegen de Joden.]

In 1917 was de Joodse staat een stuk dichterbij gekomen door de Balfour-declaratie van 2 november 1917, genoemd naar de Britse Minister van Buitenlandse Zaken James Balfour, die een overeenkomst sloot tussen Groot-Brittannië en het uiteengevallen Ottomaans-Turkse Rijk. De Balfour-declaratie voorzag na 400 jaar Turks-Ottomaanse overheersing een thuisland voor de joden in Palestina, dat tot aan de onafhankelijkheid van Israël op 18 mei 1948, onder Brits mandaat zal blijven.

Amin El Hoesseini verzette zich meteen tegen het principe van de Joodse staat. Hij was voorstander om Palestina in te lijven bij Syrië en wordt de aanstichter en organisator van tientallen rellen en aanslagen tegen de joden tot hij in 1920 wordt opgepakt en tot tien jaar gevangenisstraf wordt veroordeeld. Een jaar later verkrijgt hij amnestie en wordt op 8 mei 1921 Groot-Moefti van Jeruzalem.

Verdediger van de pan-Arabische kwestie tijdens de jaren 1920, streed Amin al-Hoesseini in het Britse Mandaat Palestina tegen de emigratie van de Joden georganiseerd door de Britten. Hij toonde duidelijke sympathieën voor nazi-theorieën, verhuisde in 1937 naar Berlijn, ontmoette er topnazi’s van het Derde Rijk en was geïnteresseerd in de Endlösung.

De ‘Palestijnse’ Grootmoefti en Adolf Hitler in Berlijn 

Al-Hoesseini organiseert het Arabisch Palestijnse verzet en als aanstichter van nieuwe rellen in 1928-29, 1930, 1936 enz., wordt hij voor zijn vele terroristische activiteiten op 1 oktober 1937 verplicht het land uit te vluchten. Via Libanon, Irak en Italië bereikt El Hoesseini Duitsland en vind veilig onderdak in het Derde Rijk van Adolf Hitler die sinds 1933 aan de macht was. In de jaren dertig zochten de nazi’s aanvankelijk nog naar een locatie om de Europese en Duitse Joden naar toe te deporteren, het zogeheten Madagaskar Plan.

Hoesseini bracht de Tweede Wereldoorlog door in Berlijn aan de zijde van Adolf Hitler, de Rijksführer van het Derde Rijk. De Groot-Moefti richtte een elitekorps op voor moslims om te vechten tegen de geallieerden, dat werd opgenomen in de Waffen SS, dat bestond uit ca. 12.000 mensen die in Bosnië en Kroatië werden gerekruteerd. Hij richtte binnen de SS een moslimdivisie op, de zogeheten SS-Handschaar (of Handzar)-divisie, en speelde een eersterangsrol in het aanzetten tot genocide op de Europese Joden, Serviërs en Roma & Sinti [zigeuners].

Na het einde van WO II rekruteerde hij actief voormalige nazi-officieren als adviseurs voor de Arabische regeringen in het Midden-Oosten. Hoesseini bleef Grootmoefti van Jeruzalem tot 1 oktober 1948 wanneer hij wordt afgezet door het Hoogste Arabische Comité waarvan hij zelf sinds 25 april 1936 de president was. Hij overleed op 5 juli 1974 in Beiroet.

2 gedachtes over “De ‘Palestijnse’ Moefti en Hitler: ‘Holocaust uitbreiden naar de Arabische wereld en ‘Palestina’

  1. Toevoeging: in 1942 had de moefti de in nazi-Duitsland gebouwde mobiele vergassings-installaties al klaar staan in de havens van Athene om naar Palestina verscheept te worden in geval Rommel vanuit Egypte zou doorstoten naar Palestina. Zie: Klaus-Michael Mallmann en Martin Cüppers, “Nazi Palestine”. (De paginanummers voor de oorspronkelijke Duitse uitgave “Halbmond und Hakenkreuz” zijn 138-9 en 146.)

    In dit artikel van mij https://bit.ly/2KEGK6G ga ik op voornoemd “detail” in. Voor de moefti zie ook het mede door mij vertaalde boek “Nazi’s, Islamisten en het Moderne Midden-Oosten” van Rubin en Schwanitz: https://bit.ly/2xsKhhS

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.