Trump: Volgende premier van Israël zal Mohammed heten als één-staat-oplossing het haalt

“Israëliërs zullen uiteindelijk een premier genaamd Mohammed hebben als tot een éénstaatoplossing wordt besloten voor het Israëlisch-Palestijnse conflict,” zou president Donald Trump naar verluidt koning Abdullah van Jordanië hebben verteld.

Volgens Axios, informeerde Abdullah de Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian over de opmerkingen van Trump tijdens een bijeenkomst in Amman eerder deze maand, en herinnerde eraan hoe hij zijn Amerikaanse tegenhanger zei dat “veel jonge Palestijnen de tweestatenoplossing niet meer willen, maar liever samen leven met de Israëli’s in één staat met gelijke rechten voor iedereen.”

Een dergelijk resultaat, zei de koning, zou betekenen dat Israël “zijn Joodse karakter zou verliezen”. Abdullah beschreef Trump als, sarcastisch antwoordend, dat zijn opmerking klopte en dat in een dergelijk geval “de eerste minister van Israël in een paar jaar zal Mohammed worden genoemd.”

Ondersteuning voor een tweestatenoplossing onder Israëli’s en Palestijnen is onlangs tot een historisch dieptepunt gedaald. Volgens een nieuwe peiling van de Universiteit van Tel Aviv en het Palestijnse Centrum voor Beleid en Onderzoek in Ramallah, zegt slechts 43 procent van zowel Israëlische Joden als Palestijnen, dat een dergelijk onderhandeld einde aan het conflict, een daling van 9 en 8 punten betekent sinds 2016.

In zijn publieke verklaringen is Trump enigszins agnostisch gebleven wat betreft de contouren van een definitieve overeenkomst tussen Israël en de Palestijnen. Tijdens een gezamenlijke persconferentie met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in februari 2017 uitte de president zijn ambivalentie over de vorm die een definitieve regeling zou aannemen, zeggende dat hij “naar twee staten en een staatoplossing keek, en ik hou van diee ene oplossing die beide partijen leuk vinden. “Ik ben erg blij met [de oplossing] die beide partijen leuk vinden. Ik kan met beiden leven,” zei Trump.


Bronnen:

♦ naar een artikelTrump says Israel will have a prime minister named Mohammed if there is a one-state solution” van 20 augustus 2018 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

3 gedachtes over “Trump: Volgende premier van Israël zal Mohammed heten als één-staat-oplossing het haalt

 1. De 2-Staten optie is al lang een feit en begint héél langzaam maar wél zeker de realiteit te worden.

  Israel & Jordanie/Palestina…..met grenscorrecties voor Judea & Samaria.

  Abbas word terzijde geschoven en Gaza word Gazastan, een onafhankelijk land voor fanatici.

  Like

 2. In een van de ‘dictaten’ in hun koran staat toch dat ‘LIEGEN’ ‘ tegen ‘ongelovigen’ ECHT ……’.NIET. BESTRAFT WORDT,……( wordt zelfs ‘aangeraden’)..
  … …JORDANIE is OOK Islamitisch,…dus..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.