PA kiest ervoor om terroristen te financieren boven de opvoeding van kinderen

Plaatje hierboven: Misdadig kindermisbruik in de Arabische gebieden in Gaza en Judea & Samaria die verondersteld worden onder de voogdij te staan van de Palestijnse Autoriteit geleid door president Mahmoud Abbas, Gaza 26 juli 2014 [beeldbron: ACD]

Op woensdag 15 augustus ’18 heeft de Palestijnse Autoriteit de wereld duidelijk gemaakt dat zij, als zij moet kiezen, de salarissen aan terroristen zal betalen in plaats van voor de opvoeding van haar kinderen te betalen.

Recente rapporten stellen dat de UNRWA (het Palestijnse hulpagentschap van de VN) niet genoeg geld heeft om het UNRWA-schoolsysteem open te stellen voor meer dan 320.000 Palestijnse kinderen. Het budget van de UNRWA voor de scholen zou gemakkelijk door de PA betaald kunnen worden uit het geld dat ze besteden aan het betalen van terroristische gevangenen en families van zogenaamde ‘martelaren’.

Maar woensdagavond heeft Mahmoud Abbas op de openbare Palestijnse omroep PA TV aangekondigd: “Israël beschouwt ze (dwz, terroristische gevangenen) ) als criminelen … Zelfs als we ons in ons eigen vlees moeten snijden, zullen we doorgaan met het geven van de steun en hulp.” Hij sprak echter met geen woord over het gebruik van geld om de scholen voor Palestijnse kinderen open te stellen.

Op donderdag 16 augustus kondigde UNRWA-commissaris-generaal Pierre Krähenbühl aan dat de scholen op tijd zullen worden geopend, maar het probleem is daarmee niet opgelost:

“Terwijl ik vandaag de opening van het schooljaar aankondig, wil ik duidelijk zijn dat UNRWA helemaal niet uit de problemen is. Sinds januari 2018 heeft UNRWA 208 miljoen euros aan extra financiering gemobiliseerd, wat zeer bemoedigend is. Momenteel hebben we echter pas eind september financiering voor het uitvoeren van de diensten van het Agentschap. We hebben nog eens 190 miljoen euros nodig om ervoor te zorgen dat onze scholen niet alleen worden geopend, maar ook kunnen blijven werken tot het einde van het schooljaar.”

Voor het jaar 2018 kende de PA 295 miljoen euros toe om de salarissen en andere vergoedingen te betalen aan terroristische gevangenen, vrijgelaten terroristische gevangenen, de families van overleden terroristen en de gewonden. Deze fondsen, die worden besteed aan minder dan 100.000 mensen,  omvatten meer dan een derde van het volledige budget van het ministerie van Onderwijs van de PA (800 miljoen euros) dat educatieve diensten biedt aan meer dan een miljoen Palestijnen.

Het begrotingstekort van de UNRWA – niet meer dan 190 miljoen euros – is cumulatief voor alle door de UNRWA gerunde scholen (inclusief scholen in Jordanië, Syrië en Libanon). In totaal bieden deze scholen onderwijs aan 526.000 studenten, waarvan, volgens het UNRWA jaarverslag 2017, er minder dan 320.000 in de door de PA gecontroleerde gebieden wonen. Dienovereenkomstig zou het tekort om educatieve diensten te verstrekken aan de studenten woonachtig in de PA-gebieden aanzienlijk minder zijn.

In plaats van de verantwoordelijkheid te dragen om haar kinderen op te voeden, verwerpt de PA echter voortdurend de eis dat zij ophoudt terroristen en hun families te betalen en vertrouwt zij op de internationale gemeenschap om basisdiensten te verlenen. Slechts 3 dagen geleden benadrukte Hamdallah tijdens een ontmoeting tussen PA premier Rami Hamdallah en een delegatie van de PLO-commissie voor gevangenenzaken onder leiding van de nieuw benoemde directeur van de Commissie, Qadri Abu Bakr, het volgende:

“De kordate houding van het leiderschap – geleid door [PA] president Mahmoud Abbas en de regering – en zijn inzet om de toelagen van de families van de martelaren en gevangenen te betalen … ondanks de uitdagingen, de verstrekking van alle soorten steun aan de Commissie van Prisoners Affairs in zijn verheven en patriottische activiteiten voor onze dappere gevangenen in de gevangenissen van de bezetting gaat verder. Hij benadrukte ook dat de gevangenen de speerpunt zijn van de Palestijnse strijd, en dat zij degenen zijn die de jaren van hun leven hebben opgeofferd voor onze rechtvaardige zaak.”

Het contrast tussen de financiële crisis van de UNRWA en de aandrang van de PA om het terrorisme te blijven belonen, legt bloot en benadrukt hoe de PA schuift met haar verantwoordelijkheid om basisdiensten aan haar mensen te leveren en in plaats daarvan vertrouwt op de internationale hulp, zodat het haar weerzinwekkende manier van het belonen van terrorisme kan voortzetten.

Palestinian Media Watch roept alle relevante actoren, waaronder de donorlanden van de VN en de PA, op om van de PA te eisen dat zij prioriteit geeft aan het verstrekken van onderwijs aan haar kinderen, in plaats van door te gaan met belonen van terrorisme.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Itamar Marcus en Maurice Hirsch “PA chooses to fund terrorists over children’s education” van 16 augustus 2018 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Een gedachte over “PA kiest ervoor om terroristen te financieren boven de opvoeding van kinderen

 1. Als ik dat allemaal zo lees, zou ik haast denken
  dat er werkelijk een ” Staat Palestina ” bestaat?
  ” Ministerie van Onderwijs “??
  Van WAT?
  Moet je dat stelletje geflipte padvindertjes zien!
  Het enige waar ze goed in zijn?
  Vliegers maken, Palestijnse vlaggen, titels zoals
  Minister, President, Ambassador, Commander,
  Secretary, Whatever ……
  Geld stelen en uitgeven van de westerse belasting
  betaler, daarrrrr zijn ze goed in.
  Stelletje Nonvaleurs. Parasieten. Moordenaars.
  Ga eens werken voor de kost!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.