Boegbeelden van Joods Huispartij willen Hamas naar de catacomben sturen

De spanningen in het kabinet van Netayahu nemen toe omwille van de lamentabele aanpak van de terreur van Hamas, en hoe met hun ‘Grote Mars van de Terugkeer’ – campagne werd omgesprongen. Ook de Israëlische landbouwgemeenschappen, van wie hun akkers en velden er geblakerd bijliggen, kunnen er niet mee lachen.

Minister van Onderwijs Naftali Bennett (partij Joods Huis) haalde scherp uit naar minister van Defensie Avigdor Lieberman (partij Israel Beytenu) voor de voorgestelde overeenkomst aka hudna met Hamas. De voorgestelde deal tussen Israël en Hamas wordt bemiddeld door Egypte en naar verwachting inclusief verbetering van de humanitaire omstandigheden in Gaza, evenals de bouw van een zeehaven in de Egyptische stad Ismailia en een luchthaven in de Sinaï.

In een gesprek met de Israëlische krant Yediot Aharonot op zondag, zei minister Bennett:

“Lieberman verkoos om in te binden en dit zal tot oorlog leiden. Zijn aarzeling en zijn hallucinatoire perceptie, volgens welke de inwoners van Gaza Hamas zullen afzetten en veiligheid brengen aan inwoners van het grensgebied van Gaza, zijn volkomen ongegrond en onverantwoordelijk. Dezelfde Lieberman die beloofde Hamas neer te halen en [Hamas-leider Ismail] te elimineren, geeft Haniyeh nu hun beloningen, ten koste van de veiligheid van de staat Israël.

“Zijn zwakke beleid, bedekt met pragmatisme en verantwoordelijkheid, stelt Hamas in staat om 140 dagen lang het zuiden te verbranden en inwoners te dicteren wanneer ze naar hun schuilkelders moeten rennen en wanneer ze deze weer kunnen verlaten. Iedereen die toegeeft aan terreur brengt angst met zich mee – en Lieberman gaf toe. Zijn benadering brengt de staat Israël in gevaar en zal een onvermijdelijk conflict brengen op de voorwaarden die Hamas dicteert en op een tijdstip dat hen uitkomt.”

Een woordvoerder van Lieberman’s partij Yisrael Beytenu antwoordde: “Het beleid van de Israëlische regering wordt bepaald door het kabinet, of op zijn minst door degenen die aanwezig zijn op de relevante vergaderingen. Iedereen die klaar staat en bereid is om het bloed van onze soldaten op te offeren op het altaar van politieke belangen, is het niet waard om betrokken te zijn bij beveiligingskwesties. Het is beter dat hij zijn tijd besteedt aan de voorbereiding op het komende schooljaar, waarvoor hij verantwoordelijk is.”

Parlementslid Motti Yogev (partij Joods Huis) en lid van het Knesset Comité inzake Buitenlandse Zaken en het Defensiecomité zei dat een sterkere afschrikking haalbaar is door een aanval op Hamas-leiders zonder de burgerbevolking te schaden.

“De Palestijnse Autoriteit en Abu Mazen zijn niet relevant voor de oplossing en de regeling in de Gazastrook. Abbas geeft niet om de bewoners van Gaza net zoals het Arafat ook niks kon schelen. Hamas is ook niet de oplossing. Het controleert tijdelijk Gaza en als er geen nationale consensus is over de noodzaak om het Hamas-regime te verslaan, dan moeten we proberen om tijdelijk met hen om te gaan, terwijl het afschrikwekkend vermogen versterkt wordt door de leiders te treffen, de grenzen niet te sluiten en de bevolking schade toe te brengen.

“In de Gazastrook moeten we actie ondernemen om een ​​onderscheid te maken tussen de bevolking en het Hamas-regime, om de afschrikking te versterken door de leiders van Hamas schade toe te brengen, en niet de bevolking te schaden door de grensovergangen te sluiten. We moeten helpen door humanitaire hulp te bieden aan de bevolking in Gaza, inclusief het goedkeuren van werk in Israël. In dit opzicht zal elk internationaal partnerschap van Egypte of geld uit Qatar ten bate van de bevolking worden verwelkomd.

“Uiteindelijk zullen we vroeg of laat niet aan de verantwoordelijkheid voor Gaza kunnen ontsnappen, we moeten Hamas en elke andere terroristische organisatie en controle over de Gazastrook verslaan met alomvattende veiligheidsmaatregelen en humanitaire controle over de Gazastrook. Dit komt ook omdat Gaza deel uitmaakt van het Land van Israël, zowel voor onze veiligheid als ten behoeve van de inwoners van de Gazastrook, en ook voor de terugkeer van onze vermiste personen. Elke andere illusie van de school van Oslo en de terugtrekking is in de loop van de tijd onrealistisch en onverantwoord.”

Hamas is er klaar voor …


Bronnen:

♦ naar een artikelBennett: Caving in to Hamas will lead to war” en een artikel van Mordechai Sones “‘Hitting Hamas leaders will strengthen deterrence’ – MK Yogev calls to separate between Gaza population and Hamas leadership with Egyptian and other help to strengthen deterrence” van 19 augustus 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Itamar Eichner “Bennett: ‘Lieberman’s surrender to Hamas will bring war on us all’” van 19 augustus 2018 op de site van Ynet News (Yedioth Ahronoth)

9 gedachtes over “Boegbeelden van Joods Huispartij willen Hamas naar de catacomben sturen

 1. De volgende oorlog tegen Israel is in volle voorbereiding kijk maar goed naar Turkije, Iran en Rusland allen genoemd bij de profeet Ezechiel 38 !!

  Like

 2. Uit deze uitspraak leid ik af dat een tweestatenoplossing er één zou zijn zonder Gaza. In feite blijft er dan weinig over om over te onderhandelen. De bevolking daar is al voor het leeuwendeel afhankelijk van Israël. Is Qatar een goede en aanvaardbare tweede leverancier van goederen en fondsen?

  Like

 3. De grootste fout is toegeven aan terroristen, dat leggen ze uit als zwakte, zonder genade keihard terugslaan is de beste oplossing en de enige taal die ze begrijpen !

  Like

 4. Een prima artikel dat de verschrikkelijke realiteit in de Israëlische politiek reflecteert. Het lijkt alsof de leiders van dit land hebben op een dag besloten HUN KLOTEN IN DE VUILNISBAK TE DEPONEREN en verder door te gaan in het leven als makke en vooral LAFFE LAMMETJES; al moeten de laffe lammetjes leven in een wereld vol hongerige wolven. In hen handelswijze zit geen spat logica. De handelwijze van “Minister van Defensie” Avigdor Liberman (noem hem maar Vladimir. Dat is zijn echte naam die hij bij zijn geboorte in Moldova had gekregen), toont een totale onverschilligheid tegenover het leed van de bewoners bij de grens met Gaza. Bijna vijf maanden lang brengen ze hen tijd met rennen naar de schuilkelders. Zij horen hen koeien loeien van angst voor de brandbommen die op hen stallen vallen. Zij zien hen duizenden kippen en kalkoenen levend verbranden en hen velden verschroeien door de ontelbare branden. Maar het ziet er naar uit, dat het hem en zijn naaste medewerkers niet echt interesseert. Deze kerel is zeer kort, of waarschijnlijk helemaal niet in militaire dienst geweest. Hem te benoemen tot Minister van Defensie staat gelijk aan de benoeming van zijn Nederlandse ex collega Jeanine Hennis- Plass-chaert. Beide kunnen goed plassen, maar niet hen land verdedigen. Maar bij Lieberman is de zaak nog veel en veel erger. De stank rondom deze personage is enorm. Minister Hennis had weinig of geen kennis van militaire zaken. Zij gaf leiding aan een leger in vredestijd. Vladimir Lieberman staat bekend als een twijfelachtige louche man; een bekende van de politie. Hij is omgeven door corruptieschandalen en wordt verdacht in een reeks van corruptie affaires, valsheid in geschriften en andere zaken. In feite past hij als minister van Defensie in een Bananenrepubliek. Zijn hoofdbaas idem dito. Zie : https://edition.cnn.com/2017/01/08/middleeast/israeli-politics-corruption/index.htmltps://www.middleeasteye.net/news/avigdor-lieberman-nightclub-bouncer-israels-new-doorman-674403139
  Zulke mensen kunnen normaliter niet een land regeren en zeker niet een land verdedigen.

  Like

 5. Israël is feitelijk …altijd’ te ‘goedertieren’ geweest voor Arabieren,, ( beseffend?!) dat ARABS in hun aard totaal onbetrouwbaar zijn, en correct leven naar hun Koran, met zijn ophitsende ‘dictaten’, die exact opgevolgd worden. …….: in het boek van F. Hoveyda: ‘WAS WOLLEN DIE ARABER?’uitg. Knauer Verlag, Munchen, isbn 3.426.04867.4, waarschuwde hij al o.a. Met de woorden , op beginpagina 7,: ” Verallgemeinerung hin oder her, ich sage Ihnen, sie wollen wenn nicht die totale AUSLOSCHUNG des ABENDLANDES, so doch zumindest seine DEMUTIGUNG, seine SCHWACHUNG,seinen VERFALL. Warum den wachsenden HASS auf die unglaubigen( genauer gesagt auf die Christen und die JUDEN der Industriestaaten ) verstecken, der AUF DEM. BODEN des ISLAM. GART? …….ER ZEIGT SICH IN ALLER OFFENLICHKEIT. In AMMAN wie in Bagdad, in ALGIER. wie in. ISLAMABAD ,…….IN LONDON wie. In PARIS”. ……..Hij heeft Israel er niet speciaal bij vernoemd, maar wel ‘JUDEN der INDUSTRIESTAATEN ‘, ( en Israel staat met ZIJN. Industrie EN. ONTWIKKELING. op een zeer hoog peil, …….dus…….die conclusie omvat vanzelfsprekend OOK ISRAEL!!! .’Wahrend des Golfkrieges war in den Diskussionen immer wieder zu horen: ‘Die Araber sind eben anders . Wer aber sind die Araber? Woher kommen sie? Welche Zielen haben sie? Fereydoun Hoveyda ,geboren in DAMASKUS und aufgewachsen in Beirut, kennt die Arabische Welt und ihre Fuhrer. Er liefert mit diesem Buch eine briljante und spannende Analyse dieser uns so fremden arabischen Welt und macht klar,worin die Konflikte begrundet sind, die seit JAHRHUNDERTEN zwischen der westlichen Welt und dem Oriënt immer wieder aufflammen’.*~*~*~###. ‘ . TITEL der. Originalausgabe ” Que veulent les Arabes?” 1991. Editions First, PARIS. *~*~*~###

  Like

  1. @FLECKIE. Ook zonder het boek van F. Hoveyda weten wij hoe de Arabieren in elkaar zitten. Zij zijn onbetrouwbaar; zeker voor mensen buiten hen stam en volk. Voor mensen die “buiten het kartel van Allah” leven, zijn ze al bij voorbaat levensgevaarlijk. Dit feit moet voor Israëlische politici zo duidelijk zijn als een Amen in de kerk. De Israëlische minister van Onderwijs, Naftali Bennet zie ik, persoonlijk, als een opportunist. Het is waar dat deze man heeft een prachtig staat van dienst. Hij diende in een van de commando’s eenheden. Hij is tijdens een van de Libanon oorlogen, terug uit de VS gekomen om als reservist in het leger te dienen. Hij was eigenaar van twee start-up bedrijven (hi-tech) en later met winst verkocht. Dus In tegenstelling tot Bibi Netanyahu die aan zware geldverslaving lijdt en Vladimir Lieberman die zich met louche zaken bezig houdt, heeft Bennet (tot dusver) schone handen. Toch heeft Bennet in zijn Uur U zijn onbetrouwbaarheid getoond. In de Wadi Zafit overstroming (10 april 2018), waar 10 middelbare schoolleerlingen de dood vonden https://www.timesofisrael.com/10-teens-killed-in-flood-were-300-meters-from-safety-says-rescuer/ en https://www.nytimes.com/2018/04/26/world/middleeast/israel-flash-flood-hikers.html deed Bennet er alles aan om de schuld naar de deur van het ministerie van Defensie en het leger te rollen; dat terwijl hij als minister van Educatie is verantwoordelijk voor het welzijn van leerlingen. Zijn gedrag staat in scherpe contrast met die van de Griekse premier Tsipras die de verantwoordelijkheid voor de bosbranden op zich nam https://nos.nl/artikel/2243477-griekse-premier-tsipras-ik-ben-verantwoordelijk-voor-bosbranden.html.
   DEEL 2

   Like

   1. DEEL 2
    @ FLECKIE Let op de wijze waarin de woordvoerder van Lieberman’s partij “Ons huis Israël” reageert: A.) “Het beleid van de Israëlische regering wordt bepaald door het kabinet”. Dat is niet helemaal correct. Het beleid m.b.t. oorlogshandelingen wordt meestal bepaald door een zeer klein forum met de premier en Minister van Defensie aan het hoofd. Er is meestal geen tijd om discussies in de Knesset te voeren als de grens brandt. Het is nog nooit eerder gebeurd dat men de bevolking bijna vijf maanden lang op deze wijze laat lijden. Zelfs in de vroege jaren ’50 werd een speciaal commando (Eenheid 101 o.l.v. Ariel Sharon) opgericht om de aanvallen van over de grens te stoppen. B) Dan komt nog een argument : “. Iedereen die klaar staat en bereid is om het bloed van onze soldaten op te offeren op het altaar van politieke belangen, is het niet waard om betrokken te zijn bij beveiligingskwesties”. Dit is een primitieve en onintelligent argument: a) Wie spreekt over het vergieten van het bloed van onze soldaten? Men moet extreem dom zijn om überhaupt soldaten naar zo’n wespennest als Gaza te sturen. De boel kan op veel effectievere wijze worden gebombardeerd (helikopters en drones).
    Dan komt het argument van parlementslid, Motti Yogev, (partij Joods Huis) “een sterkere afschrikking haalbaar is door een aanval op Hamas-leiders zonder de burgerbevolking te schaden”. De aanval op Hamas-leiders is prima. Maar is Hamas niet een integraal deel van de burgerbevolking? Zijn Hamas-leiders Marsmannetjes die Gaza bezet houden? Zijn degenen die brandbommen en helium-ballonen richting Israel sturen geen burgers? Het wordt vervolgt door het WALGELIJKE GEJANK over “de Palestijnen van wie hen leiders niets van hen lot trekken en We moeten helpen door humanitaire hulp te bieden aan de bevolking in Gaza, inclusief het goedkeuren van werk in Israël …enz”.
    Het gepaste antwoord kan ik hier leveren via het volgende verhaal: Tijdens de festiviteiten in Den Haag t.g.v. het einde van de oorlog, vlogen historische vliegtuigen boven de hemel van regio Haaglanden. Er waren daar alle typen vliegtuigen w.o. ook paar v.d. Luftwaffe. Weet jij wat er toen gebeurde? Er brak paniek uit in alle bejaardentehuizen van Den Haag, Voorburg, Rijswijk enz.. Alle mogelijke instanties werden overspoeld met regen van telefoons afkomstig van overstuurde oude mensen die bang waren dat “de oorlog van toen is weer begonnen”. Paar zinnen herhaalden zich in de gesprekken: DE MOFFEN ZIJN ER WEER! DE OORLOG IS WEER BEGONNEN EN IK BEN ZO BANG!. Kijk! Dit soort trauma’s moeten de Palestijnen hebben! Zij moeten schijten van angst bij iedere gezoem boven hen hoofd. Net als de stokoude bejaarden van Nederland die uit alle poriën zweten zodra ze zelfs in een oorlogsfilm het geluid van het luchtalarm horen.
    Maar dit soort gedachte zit bij Israëlische Gutmenschen niet in. Ze hebben meer medelijden met hen vijanden dat met hen eigen bevolking.
    ALS POLITIEKE LEIDERS DENKEN DAT HEN EIGEN VOLK NIET WAARD IS OM VOOR TE VECHTEN, IS HET VOLK EN HET LAND TEN DOOD GESCHREVEN.

    Like

Reacties zijn gesloten.