Israëliërs demonstreren aan Gazagrens voor de vrijgave van hun doden

Plaatje hierboven: Het Black Arrow Monument op amper 900 meters van de grens met Gaza, herinnert aan Operation Black Arrow van 28 februari 1955, een militaire operatie van de IDF in Gaza (toen onder Egyptische controle) en een voorbode van de Suez Crisis. Acht Israëliërs werden op die dag gedood evenals achtendertig Egyptische soldaten.

Op vrijdagnamiddag 17 augustus 2018 braken andermaal rellen uit aan het veiligheidshekken tussen Gaza en Israël, ondanks de geruchten van een mogelijk staakt-het-vuren bestand tussen Hamas en Israël. Maar de afkondiging van een dergelijke tactische hudna door Hamas en Co lijkt vooralsnog wat voorbarig.

Echter, eerder op de dag op vrijdagochtend kwamen ca. 200 Israëliërs voor de 16de keer samen aan het ‘Black Arrow’ monument (plaatje hierboven) nabij de Gazastrook om hun steun te betuigen aan de familie van wijlen luitenant Hadar Goldin, wiens lichaam al vier jaar wordt vastgehouden in de Strook.

De vader van luitenant Hadar, professor Simha Goldin, die doceert aan de Universiteit van Tel Aviv, spaarde zijn kritiek niet op de regering  die geleid wordt door premier Binyamin Netanyahu:

“Nadat de spindoctors  werden afgeschrikt door de term ‘staakt-het-vuren’, omdat Hadar werd gedood en gekidnapt tijdens een humanitair staakt-het-vuren, bedachten ze een nieuw begrip: een ‘arrangement’. Dus vanaf hier wil ik tegen Netanyahu zeggen – dit is geen staakt-het-vuren of een ‘arrangement’ – het wordt ‘appeasement’ [verzoening] genoemd. Netanyahu weet precies wat dat is; zijn vader heeft er veel over geschreven.

Appeasement [verzoening] is wat Chamberlain deed toen hij werd bang gemaakt door een tiran en een onderdrukker … Bibi is geen Churchill – Bibi is Chamberlain … Om Churchill te zijn moet hij de vijand de prijs laten zien die hij moet betalen voor zijn acties en dat doen wij niet. Om het even wie die nu Gaza binnengaat wil ‘verzoenen’ met Hamas en Yahya Sinwar (de nieuwe leider van Hamas in Gaza), die volgende week de zoveelste folie van de premier gaat vieren.

Netanyahu heeft van alle Israëliërs de grootste dwazen van het Midden-Oosten gemaakt, en we zullen dit met bloed betalen. Inwoners van de Israëlische periferie zullen hiervoor betalen nadat de islamitische feestdag is afgelopen. Yahya Sinwar moet hier rapporteren en Hadar en Oren terughalen en hij zal van mij niets krijgen. Als dit niet gebeurt, zal de Israëlische regering, die het monster al vier jaar voedt, de volgende oorlog veroorzaken, net zoals Chamberlain een oorlog naar Engeland bracht.”


Plaatje hierboven: Gaza, vrijdag 13 april 2018. Protesten aan het veiligheidshekken dat Gaza scheidt van Israël, op de 3de vrijdag van de wekelijkse ‘Mars van de Terugkeer’ -campagne van Hamas [beeldbron: Reuters/Mohammed Salem]

Palestijnse demonstranten maken ‘selfies’ terwijl ze een zogenaamde ‘doodskist’ dragen, gewikkeld in een Israëlische vlag met daarop de foto’s van de twee Israëlische soldaten die omkwamen tijdens Operation Protective Edge in de zomer van 2018. Luitenant Hadar Goldin staat op de eerste foto van links op de koffer met naast hem stafsergeant Shaul Aaron.

De stoffelijke resten van beide soldaten worden sindsdien gegijzeld door Hamas en achtergehouden in afwachting van een mogelijke gevangenenruil. Ook de foto’s van twee gegijzelde Israëlische burgers die al jaren vermist worden in de Strook, prijken op de ‘doodskist’.


Bronnen:

♦ naar een artikelReport: Two killed, 270 wounded, in Gaza border clashes” van 17 augustus 2018 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelIDF kills two Palestinians on the Gaza border” van 18 augustus 2018 op de site van Ynet News (Yedioth Ahronoth)

Een gedachte over “Israëliërs demonstreren aan Gazagrens voor de vrijgave van hun doden

  1. Islam en vrede gaat niet met elkaar samen ,de islam komt voort uit het koninkrijk van de leugen ,deze religie is gebaseerd op het rijk der duisternis en is ten principale zeer onbetrouwbaar !!!!Spijtig voor die 1,8 miljard volgelingen en al die “hoogopgeleide” onbenullen die waarschijnlijk uit angst of onkunde bijval verlenen aan deze goddeloze religie !Het faciliteren van de islam zou strafbaar moeten worden!!!

    Like

Reacties zijn gesloten.