Hamas stopt met brandstichten en andere vijgen na Pasen

Het persagentschap Ma’an van de Palestijnse Autoriteit publiceerde op vrijdag de details van een mogelijk staakt-het-vuren-overeenkomst tussen Israël en Hamas en het andere dozijn terroristische organisaties in de Gazastrook .

Het rapport is gebaseerd op de verklaringen van een hooggeplaatst lid van de Palestijnse Arabische delegatie in Caïro. De belangrijkste punten in de Hamas-eisen die in de overeenkomst zijn opgenomen, zijn onder meer: ​​opheffing van de blokkade, levering van elektriciteit voor 20 uur per dag, toelating van alle civiele goederen in de Gazastrook, exploitatie van de veilige doorgang van Gaza naar Judea en Samaria, en totstandbrenging van een zee- en luchthaven in de Gazastrook.

Israël wilde ook elke Hamasleider bedanken met een Mercedes C-Klasse Coupé, een dozijn paar nieuwe schoenen voor hun madame en een villa met zwembad aan de kust, maar Hamas bedankte ervoor en zei dat hun magazijnen al uitpuilen van gestolen rommel. (grapje)

De grensovergang van Kerem Shalom bestemd voor doorvoer van goederen,werd op woensdagochtend wederom opgesteld op bevel van de Israëlische minister van Defensie, Avigdor Lieberman en dit na drie dagen van relatieve rust langs de grens met Gaza. Bovendien besloot de minister de toegestane visserijzone voor de kust uit te breiden tot een afstand van negen zeemijl van de huidige drie.

“Rust loont en geweld niet,” voegde Lieberman eraan toe en is “bedoeld om aan de bevolking in Gaza te laten zien dat het handhaven van rust in de eerste plaats een interesse is voor de inwoners van Gaza.” Het nieuws werd bevestigd door Hamas en een functionaris zei dat de demonstraties en brandstichtingen in Israël zouden ophouden, met de boodschap dat Hamas toezicht zou houden op haar leden en burgers.

Een vooraanstaande Hamas-bron zei dat de kwestie van de burgers en lichamen van Israëlische soldaten die door Hamas worden vastgehouden, niet zal worden besproken totdat de intenties van Israël met betrekking tot het opheffen van de blokkade zijn verduidelijkt. Hij schatte dat de kwestie twee maanden na de implementatie van het staakt-het-vuren relevant zou zijn.

Op woensdag zei een politieke bron dat het Israëlische Veiligheidskabinet had besloten dat een toekomstige regeling met Hamas de terugkeer zou inhouden van de gevallen soldaten en burgers die in de Gazastrook werden vastgehouden.

“Er zal geen echte afspraak met Hamas zijn zonder de terugkeer van onze jongens en burgers naar huis en de belofte van een langgdurige kalmte. De huidige rust is het resultaat van agressieve IDF-activiteit die zo nodig zal worden voortgezet. In het licht hiervan is de grenspost van Kerem Shalom weer operationeel en iwerd het visgebied verruimd en heropend,” zei de bron.

De ‘vreedzame’ ordediensten van Hamas houden de situeatie nog wel een tijdje in het oog


Bronnen:

♦ naar een artikel “Report: Hamas to stop arson terror” van 17 augustus 2018 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Hamas stopt met brandstichten en andere vijgen na Pasen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.