De Maleisische premier verdedigt zijn recht om antisemitisch te zijn

Plaatje hierboven: Op Change.org loopt sinds 26 mei 2018 een petitie om de premier van de islamitische staat Maleisië, Dr. Mahathir Mohamad, voor te dragen voor de Nobelprijs voor de Vrede 2018. In de petitie wordt Mahathir vergeleken met anti-apartheids revolutionair Nelson Mandela en heeft sindsdien bijna 178.000 handtekeningen ontvangen [beeldbron: The Star]

“Antisemitisme is een kunstmatige constructie die is ontworpen om critici van de Joden de mond te snoeren,” zei de Maleisische premier Mahathir Mohamad. “Er is één ras dat niet kan worden bekritiseerd. Als je antisemitisch bent, lijkt het bijna alsof je een crimineel bent,” zei Mohamad in een interview met de Associated Press op maandag, ontkennend dat hij een hekel had aan Joden als zodanig.

“Antisemitisme is een term die is uitgevonden om te voorkomen dat mensen de Joden bekritiseren omdat ze verkeerde dingen hebben gedaan. Wanneer iemand iets verkeerd doet, kan het me niet schelen hoe groot ze zijn. Het kunnen machtige landen zijn, maar als ze iets verkeerd doen, oefen ik mijn recht op vrijheid van meningsuiting uit. Ze bekritiseren me, waarom kan ik ze niet bekritiseren?”, zei de kandidaat Nobelprijs voor de Vrede 2018 in het interview.

Dr. Mahathir Mohamad, een uitgesproken antisemiet, werd op 10 mei 2018 ingezworen als de premier van de islamitische staat Maleisië waar zowat 62% van de bevolking het Soefisme belijden, een vorm van de Soennitische islam, bijna twee decennia nadat hij voor het laatst dat ambt had bekleed. Hij staat bekend om zijn antisemitische retoriek en schreef in 2012 op zijn persoonlijke blog dat “de Joden deze wereld regeren by proxy” (by proxy staat via tussenpersonen, -groepen of landen).

In 2003 zei hij op de top van de Organisatie van de Islamitische Conferentie in Kuala Lumpur dat “1,3 miljard moslims kunnen niet verslagen worden door een paar miljoen Joden. Er moet een manier zijn. En we kunnen alleen een manier vinden als we stoppen om na te denken, onze zwakheden en onze kracht te beoordelen, te plannen, te strategiseren en vervolgens een tegenaanval uit te voeren. We zijn eigenlijk heel sterk. 1,3 miljard mensen kunnen niet eenvoudig worden weggevaagd. De Europeanen hebben 6 van de 12 miljoen Joden gedood [tijdens WOII].”

Hij heeft ook gezegd: “Ik ben blij dat ik als antisemitisch wordt geëtiketteerd […]. Hoe kan ik anders zijn, wanneer de Joden die zo vaak praten over de gruwelen die ze leden tijdens de Holocaust, dezelfde nazi-wreedheid en hardvochtigheid toonden tegenover niet alleen hun vijanden, maar zelfs tegenover hun bondgenoten als mochten zij proberen het zinloze doden van hun Palestijnse vijanden te willen stoppen.”

Hij schreef in zijn boek ‘The Makay Dilemma’ uit 1970 dat “de Joden niet alleen verslaafd zijn aan elkaar, maar instinctief geld begrijpen”. In 2007 was Mohamad niet in functie toen hij de oprichting aankondigde van een tribunaal voor oorlogsmisdaden dat zich zou richten op slachtoffers van mishandeling in Irak, Libanon en de Palestijnse gebieden.

Met zijn 92 jaar is hij ’s werelds oudste gekozen leider. Hij diende eerder als premier van 1981 tot 1999. Ondanks de controverse rondom zijn opmerkingen, vertelde hij aan het AP dat hij niet zozeer om zijn nalatenschap gaf of hoe hij zou herinnerd worden. “Eerlijk gezegd kan het me niet schelen. Ik zal er niet meer zijn,” zei hij. ‘Als ik dood ben, maakt het niet meer uit.’


Kuala Lumpur, Maleisië, 9 juli 2011. Manifestatie tegen aangekondigde hervorming van de kieswet: “Het is een complot van de Joden!” schreven de kranten toen. Op het bord hierboven staat (slecht leesbaar) “KILL THE JEWS!” geschreven met daarnaast een Davidster. Vandaag wonen er ca. 100 Joden in Maleisië, voornamelijk immigranten vanuit Rusland. Klaarblijkelijk vinden de islamitische Maleisiërs dat nog 100 teveel …  [beeldbron: AFP/Vicious Babushka]


Bronnen:

♦ naar een artikelMalaysian prime minister defends his right to be anti-Semitic” van 15 augustus 2018 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikel van Mei Mei Chu “Fourth petition in a fortnight – this time Dr M’s nomination for Nobel Peace Prize” van 27 mei 2018 op de site van The Star Online

5 gedachtes over “De Maleisische premier verdedigt zijn recht om antisemitisch te zijn

 1. zo is het meneer Brabosh !! het is (net als jaren 30) weer helemaal BONTON om de vloer aan te dweilen met joden-judaïsme-Israel !!het mag weer !!! maar haal het niet in je hoofd om iets kritisch te zeggen over islamisme want dat is een misdaad tegen de mensheid en beledigend voor de profeet !! je behoort geheel “politiek-korrekt” de begrippen Ras&Religie helemaal met elkaar te verwarren zodat de grootste schreeuwerd altijd gelijk heeft !! meneertje mahatir krijgt zijn nobelprijs gewoon voor de lol : of gaat hij een oorlog tegen Israel beginnen? dan krijgt hij hem ook !! ( grap)

  Geliked door 1 persoon

 2. Nee Willy, want dan ben je in het geval van deze islamitische premier van Maleisië een notoire islamofoob. De kans dat je dan vervolgd wordt ligt aanzienlijk hoger dan indien je ‘maar’ een antisemiet zou zijn.

  Like

 3. Dat de term islamofobie eind vorige eeuw is uitgevonden om kritiek in verband met de islam in de kiem te smoren staat vast.
  Dat er iemand die de titel Dr. voor zijn naam heeft staan dat nu gaat proberen om te draaien is op zen minst gezegd zeer flauw. Zoals een kind dat niet meer weet wat het moet zeggen en dan maar gauw zegt “alles wat je zegt dat ben je zelf”. LOL

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.