Tamimi over haar ‘vreselijke’ tijd in Israëlische cel: feesten, dansen, zingen, TV kijken enz.

Over het gevangenissregime in Israëlische gevangenissen van Palestijnen circuleren al jaren de wildste verhalen: foltering, uithongering, mishandeling, isolatie enz. Uiteraard is dat pure onzin, leugens en misleiding.

Dat wordt nog maar eens bevestigd door de Palestijnse krullenbol, de 17-jarige Ahed Tamimi, die onlangs vrijkwam na acht maanden opsluiting in een Israëlische cel voor het aanzetten tot zelfmoordaanslagen en voor het jarenlange provoceren, schelden, spugen, slaan en schoppen van Israëlische soldaten en politieagenten.

Op 1 augustus 2018 gaf ze een interview weg op de Russische RT TV waarin ze de dagelijkse routine beschrijft voor zichzelf en de hele vleugel van de gevangenis. Uit het interview met Tamimi, die zichtbaar 6 tot 7 kilograms was aangekomen in de gevangenis, blijkt dat het allemaal nogal meeviel: feesten, dansen, zingen, TV kijken, boeken lezen zelfs studeren voor een diploma en examens afleggen …. de ‘hel op aarde’ dus…

RT (voorheen Russia Today) is een Russisch internationaal televisienetwerk dat wordt gefinancierd door de Russische regering. Het station zendt dagelijks nieuwsberichten uit via kabel- en satelliettelevisieprogramma’s gericht op doelgroepen buiten Rusland, evenals internetcontent in het Engels, Spaans, Frans, Duits, Arabisch en Russisch.

Journalist van RT TV: “Vertel ons in detail hoe je de tijd hebt doorgebracht; wat heb je gedaan in de gevangenissen?”

Ahed Tamimi: “Zoals ik al zei, heb ik een heleboel dingen gedaan: een juridische cursus gevolgd, we hebben daar veel tijd aan besteed, en studeis voor toelatingsexamens; las boeken; we zongen samen, we hadden zelfs gezamenlijke ontbijten voor de hele vleugel – we gingen soms naar buiten wandelen, elke kamer bracht zijn spullen mee en we aten samen buiten. We aten ook de meeste tijd samen. We hielden ook feestjes, we zongen samen en dansten. Er waren veel dingen die we deden om de tijd te doden: we keken televisie, we sprongen bijvoorbeeld rond in de kamers en deden de gekste dingen; we hebben veel dingen gedaan.”

Video: Zingen, dansen en feesten … het gevangenisleven
van de vrijgelaten tienergevangene Ahed Tamimi


Bronnen:

♦ naar een artikel van Itamar Marcus “The truth about Israeli prisons: Singing and dancing; TV and books” en een artikelSong, dance, and parties – prison life of released teen prisoner Ahed Tamimi” van 15 augustus 2018 op de site van Palestinian Media watch (PMW)

Een gedachte over “Tamimi over haar ‘vreselijke’ tijd in Israëlische cel: feesten, dansen, zingen, TV kijken enz.

  1. Ja kommer en kwel in die Israelische gevangenis.

    Benieuwd wanneer onze ‘humanitaire organisaties hier eens tegen gaan protesteren……tenslotte is 7 á 8 kilo bijkomen in zo een korte tijd een schending van het vrouwenrecht dat ons ‘voorschrijft om slank te zijn.

    Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.