Belgische Palestijn van de terreurgroep PFLP opgepakt in Israël

Plaatje hierboven: De marxistisch-leninistische terreurorganisatie PFLP (Volksfront voor de Bevrijding van Palestina) kan in België op veel sympathie en steun rekenen in linkse middens en partijen zoals de PVDA/PTB, Comac, ngo’s zoals Oxfam en UAWC e.a. [Beeldbron: PFLP]

Israël arresteerde een Belgische staatsburger die verdacht wordt te behoren tot het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), toen hij vorige maand probeerde het land binnen te komen via de Allenby-grensovergang vanuit Jordanië, zei de veiligheidsdienst Shin Bet op woensdag.

De 36-jarige Mustafa Haled Awad werd geboren in een Palestijns vluchtelingenkamp in Zuid-Libanon en verhuisde later naar België en ontving daar het burgerschap. Volgens de Shin Bet sloot Awad zich in 2010 aan bij de PFLP en werkte voor de organisatie vanuit Europa, door contacten te onderhouden met agenten in Libanon, Syrië, Jordanië en de Westelijke Jordaanoever.

“Het onderzoek toonde ook aan dat Mustafa hielp met het doorsluizen van terreurfondsen van het ‘Populair Front’ in Syrië en Libanon naar agenten in Europa,” zei de Shin Bet.

Volgens de veiligheidsdienst heeft Awad in 2015 ook getraind met leden van de terroristische groep Hezbollah in Libanon. Awad werd gearresteerd toen hij probeerde Israël binnen te komen uit Jordanië op 19 juli, maar de details van de zaak werden bewaard onder een door de rechtbank uitgegeven gag-bevel tot nu. Het onderzoek naar Awad werd geleid door de Shin Beth en de Lahav 433-eenheid van de Israëlische politie.

Naar verwachting zal de centrale officier van justitie in de komende dagen een aanklacht tegen de Belgische onderdaan indienen voor zijn activiteiten bij de terreurgroep, aldus de Shin Bet. De aankondiging kwam toen de Shin Bet geconfronteerd werd met hernieuwde publieke controle op haar beleid met betrekking tot het ondervragen van buitenlandse bezoekers aan Israël op de luchthaven en andere grensovergangen.

“Het onderzoek bewijst de dreiging van terreurgroepen die mensen met buitenlandse paspoorten in hun gelederen brengen, waardoor ze de staat Israël kunnen binnengaan”, zei de Shin Bet. De marxistische PFLP-groep heeft een aantal terreuraanslagen uitgevoerd tegen Israël en Israëlische burgers sinds de oprichting in 1967, inclusief de moord op de toenmalige toerismeminister Rehavam Zeevi in ​​2001.

De afgelopen jaren is de PFLP ook gekoppeld aan Hezbollah en de aartsvijand Iran van Israël. “De Shin Beth zal vastberaden doorgaan om de dreigingen van terreurgroepen die in het buitenland tegen de staat Israël opereren te dwarsbomen,” zei de veiligheidsdienst.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Judah Ari Gross “Israel arrests Belgian national suspected of belonging to PFLP terror group” van 15 augustus 2018 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Uzi Baruch “From Belgium to Popular Front for the Liberation of Palestine” van 15 augustus 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelBackground: Belgian Funding to NGOs Linked to PFLP Terror Network” van 9 februari 2017 op de site van NGO Monitor

♦ naar een artikelUn Belge membre du FPLP a été arrêté alors qu’il voulait entrer en Israël” van 17 augustus 2018 op de site van Philosémitisme.be

Gerelateerd op deze blog:

♦ “Hoe België via Oxfam en de UAWC de Palestijnse gewapende terreur tegen Israël financiert” van 18 februari 2018 [lezen]

2 gedachtes over “Belgische Palestijn van de terreurgroep PFLP opgepakt in Israël

 1. Een ‘Belgische palestijn’

  Oftewel ben je een Belg of een ‘palestijn’.
  Beide bestaat niet.

  Als hij een ‘palestijn’ is waarom woont hij dan niet in zijn geliefde ‘palestina’, het land dat door zoveel landen is erkend, het land met die gematigde president die zo goed voor zijn bevolking zorgt.

  Wat moet hij hier en waarom werkt hij voor een terreur, uh ‘bevrijdingsorganisatie’ als zijn land ‘palestina’ al bestaat.

  Legitieme vragen waar niemand een antwoord op wenst te geven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.