Waarom zoveel Gazanen hopen gedood te worden tijdens protesten aan de grens met Israël

Plaatje hierboven: De ultieme natte droom van elke potentiële Jodendoder in Gaza en de Arabische gebieden in Israël: in een reusachtige explosie zoveel mogelijk Joden mee in zijn dood nemen om beloond te worden met 72 gretige maagden in het walhalla van Hamas

Redactrice Amira Hass schreef in Haaretz het volgende artikel:

“Hoeveel van de jonge mensen die vrijdag protesteerden bij het grenshekken in Gaza hoopten dat de soldaten die tegenover hen stonden de trekker overhaalden en hun leven zouden beëindigen? Veel. Veel meer dan wordt gemeld of dat de Palestijnen bereid zijn om publiekelijk te accepteren.

“Een persoon die in het been werd geschoten en zijn been had laten amputeren huilt. Niet omdat zijn been is verdwenen, maar omdat de soldaat hem niet heeft vermoord,” zei iemand die een paar dagen uit de Gazastrook kwam. Hij vertelde over een 30-jarige man die een paar keer naar het hekken ging, een paar keer werd gewond, totdat hij geluk had en de soldaat aan de andere kant hem uiteindelijk doodschoot.

Wat is de verhouding tussen het aantal mensen dat probeert de principes van de Palestijnse strijd te blijven beschermen – door te protesteren tegen aan het grenshekken – en het aantal mensen dat de patriottisch-nationalistische mantel gebruikt om zelfmoord te plegen, wetende dat de islam ‘gewone’ zelfmoord verbiedt ?

Velen van hen zijn jonge mensen die naar het hekken gaan om gewond te raken, denkend dat Hamas hen zal betalen, en dan kunnen ze hun schulden in de supermarkt betalen of hun huur betalen voor twee maanden. Het is waar: Hamas betaalt de gewonde een eenmalige betaling uit van $ 200, kreeg ik te horen. Maar alleen als de blessure ernstig was.

Iemand die licht gewond was geraakt en naar een kantoor in Hamas was gegaan om geld te vragen, werd afgewezen. Iemand anders had geluk – zijn blessure was een compensatie waard, toen ging hij naar het hekken om opnieuw te worden verwond en ontving hij opnieuw compensatie.

Sommige mensen misleidden zichzelf dat hun gezin een grote vergoeding zou krijgen als ze zouden worden gedood, of dat er maandelijks een vergoeding voor letsel zou komen. Ze denken nog steeds dat het net zoiets is als de wweede intifada, toen Saddam Hoessein en Iran geld stuurden voor deze doeleinden en de Palestijnse Autoriteit de last droeg. Die dagen zijn voor altijd voorbij. ….

En nu voor de vrouwelijke demonstranten: aangezien ze met weinigen zijn, kan dit op een beschuldiging of minachting lijken, die protesten zal uitlokken. Maar een Palestijnse vrouw die met vrouwen sprak die naar het hekken gingen, zegt dat ze gelooft dat maar weinig van hen het om nationale redenen doen, of dat geleidelijk de nationale redenen plaats maakten voor persoonlijk-economische redenen.

Sommigen van hen raakten gewond en ontvingen een schadevergoeding. De een ging dicht bij haar zoon staan ​​die protesteerde. En velen gingen dood – iemand wiens man weigerde van haar te echtscheiden, een andere die ongehuwd was en voelde dat de maatschappij haar als ‘beschadigd goed’ beschouwde, een derde die het slachtoffer was van familiaal geweld … We zijn bekend met het fenomeen van vrouwen in Judea & Samaria die zelfmoord-door-soldaat heeft gepleegd.”

Commentaar van EoZ: Wat Amira Hass niet zegt, is dat degenen die willen sterven, handelingen zullen verrichten om succes te verzekeren – het hekken doorsnijden, brandbommen gooien naar soldaten, wat dan ook. Ze vermeldt dat wel maar slechts weinig mensen die naar het grenshekken gaan, zijn werkelijk geïnteresseerd in protest. Ze gaan de tijd doden. Sommigen gingen voor gratis eten verstrekt door Hamas voor de Ramadan. Het is een sociale gebeurtenis, geen protest. Wat aantoont dat de wekelijkse gebeurtenissen aan het hek volledig verkeerd worden gerapporteerd en dat al van in het begin.


Bronnen:

♦ met dank aan Tiki S. voor de hint

♦ naar een artikel van EoZ “Many Gazans hope to be killed by Israel at fence protests” van 13 augustus 2018 op de site van Elder of Ziyon

♦ naar een artikel van Amira Hass “Analysis Palestinian Protesters in Gaza: Don’t Wound Us – Kill Us” van 13 augustus 2018 op de site van Haaretz

2 gedachtes over “Waarom zoveel Gazanen hopen gedood te worden tijdens protesten aan de grens met Israël

Reacties zijn gesloten.