Trump ondertekent groot defensie hulppakket voor Israël twv. $ 3,8 miljard jaarlijks

De Amerikaanse president Donald Trump heeft op maandag j.l. een wetsvoorstel inzake defensie-uitgaven ondertekend (plaatje hierboven) dat een tienjarig memorandum van overeenstemming met Israël codificeert dat nog tijdens de regering van Barack Obama werd onderhandeld.

De National Defense Authorization Act ter waarde van $ 717 miljard, omvat een tweeledige maatregel over een heel decennia lang memorandum van overeenstemming tussen Amerika en Israël, waarbij jaarlijks 3,8 miljard dollar aan de Joodse staat wordt gegeven, te beginnen in 2018 tot 2028.

De NDAA, voluit ‘John S. McCain National Defense Authorization Act voor 2019‘, machtigt fondsen voor onderzoek en ontwikkeling met betrekking tot wapenverdedigingssystemen, inclusief de Iron Dome, David’s Sling, Arrow 2 en Arrow 3 systemen, die Israël moeten beschermen tegen missile- en rakedreigingen.

Daarnaast biedt de wet $ 50 miljoen voor gezamenlijk Amerikaans-Israëlisch werk aan de antitunneltechnologie, die de afgelopen jaren een grotere bedreiging voor de veiligheid voor Israël vormt, die uitgaat van de Palestijnse islamitische terreurgroep Hamas en andere terreurgroepen in Gaza die onder haar mantel opereren.

De maatregel werd eerder deze maand door de Senaat goedgekeurd voordat deze wet naar Trump ging ter ondertekening. In december 2016 stemde de Amerikaanse Senaat voor een wetsvoorstel inzake defensiebeleid dat meer dan $ 600 miljoen omvat voor raketafweersamenwerking met Israël.

Nadat het memorandum van overeenstemming was ondertekend, zeiden de Republikeinse senatoren dat ze een deel ervan wilden herzien zodat Israël nog meer hulp kon krijgen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Trump signs defense bill including aid to Israel – Trump signs into law defense spending bill which codifies memorandum of understanding with Israel” van 14 augustus 2018 en een artikelHouse approves defense bill with missile aid for Israel – House of Representatives passes 2018 National Defense Authorization Act, including $705 million for missile defense cooperation” van 15 juli 2017 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel “Trump Approves Largest-Ever Aid Package to Israel” van 14 augustus 2018 op de site van United With Israel (WIN)

♦ naar een artikel van Jackson Richman “Trump approves largest-ever aid package to Israel, sets up showdown with Turkey over F-35s” van 14 augustus 2018 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

Een gedachte over “Trump ondertekent groot defensie hulppakket voor Israël twv. $ 3,8 miljard jaarlijks

Reacties zijn gesloten.