Peiling: Slechts 43 % Palestijnen en Israëliërs steunen de 2-statenoplossing

De steun voor een tweestatenoplossing voor het langdurige Israëlisch-Palestijnse conflict is de voorbije twee decennia tot een nieuwe dieptepunt gedaald, zowel onder de Israëlische Joden als onder het ‘uitgevonden volk’ aka de Palestijnen, zo blijkt uit een nieuwe peiling.

De peiling, gezamenlijk uitgevoerd door de Universiteit van Tel Aviv en het Palestijnse Centrum voor Beleid en Onderzoek (PCPSR), wees uit dat slechts 43 procent van de Israëli’s en Palestijnen de oprichting van een Palestijnse staat naast Israël ondersteunt.

De enquête zegt dat de redenen voor het gebrek aan ondersteuning zijn onder meer twijfels over de mogelijkheid om een ​​tweestatenoplossing te implementeren en een gebrek aan vertrouwen aan de andere kant. Het zegt dat de steun voor het concept een decennium geleden begon af te nemen.

De peiling, gehouden in juni en juli, en vrijgegeven op maandag, interviewde 2150 Palestijnen en 1600 Israëliërs. Het had een foutenmarge van 2,5 procentpunt voor de Palestijnen en 3 procentpunten voor de Israëli’s.

Het rejectionisme onder de Arabieren, die zich locaal vanaf 1964 stilaan ‘Palestijnen’ en zelfs een ‘volk’ gaan noemen, werd internationaal een eerste keer erg duidelijk toen zij op 29 november 1947 het eerste voorstel tot een tweestatenoplossing (VN-Resolutie 181, aka het Verdeelplan) verwierpen.

De arabieren begonnen prompt een oorlog met het doel de Joodse staat te vernietigen, wat resulteerde in een pijnlijke débacle voor de Arabische wereld. Ze zullen het daarna nog dikwijls proberen en evenzoveel keer mislukken.

Bijna 71 jaar later hebben zij hun genocidale plannen om Israël en het Joodse volk van de kaart te vegen nog steeds niet opgeborgen, hoewel het voor hen toch duidelijk zou moeten zijn dat Israël militair niet kan verslagen worden. De deur sluit zich naar Palestina. Zij hebben kun kansen gehad en ze hebben ze allemaal verknoeid.

Op dit ogenblik lijken enkel nog de Europese Unie en het Kwartet voor het Midden-Oosten zich vast te houden aan het Verdeelplan van 1947 – inclusief de ‘kwestie’ Jeruzalem – dat toen door de Arabieren werd versnipperd en dat tot op vandaag nergens in de Arabische- en de moslimwereld met inbegrip van Iran overtuigend wordt gedragen.

Ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry en zijn chef Barack Obama hadden niks geleerd en niks begrepen. Premier Netanyahu moest tijdens Obama’s acht jaren legislatuur alle truken uit de kast halen om Israël te behoeden voor een nieuwe catastrofe.


Bronnen:

♦ naar een artikelSupport for two-state solution hits new low for both Israelis and Palestinians” van 14 augustus 2018 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

♦ naar een artikelSupport for 2-state solution hits new low for Israelis, Palestinians” van 14 augustus 2018 op de site van Israel Hayom

5 gedachtes over “Peiling: Slechts 43 % Palestijnen en Israëliërs steunen de 2-statenoplossing

 1. De 2-staten “oplossing” uitgedacht door ignoranten & anti Israel militanten is een mislukt gedrocht.

  De échte 2-staten oplossing bestaat al jaren….Jordanie/Palestina & Israel.

  Over Judea & Samaria moeten onderhandelingen gevoerd worden voor grenscorrecties.

  Like

 2. Het uitgevonden volk heeft al een staat. Jordanie. Maar het smaakt altijd naar meer. De naam heet veroveringsdrang. Hebben ze Israel, willen ze daarna Egypte…..

  Like

 3. Ze, de Palestijnen willen doodgewoon profiteren ( uitbuiten) van de met moeite ‘ fantastisch ontgonnen’. staat ISRAEL! ( zodoende in een ‘gespreid nestje zich kunnen vestigen, daarbij natuurlijk toch nog de geldelijke ondersteuningen van de UNRWA kunnen/ mogen incasseren, ( opgebracht door onnozelaars uit andere …(ongelovigen!). landen!

  Like

Reacties zijn gesloten.