De nep-humanitaire UNRWA crisis: ‘Waar is al de bloem en het tarwemeel gebleven?’

In de afgelopen maand hebben leden van het Subcomité inzake het Midden-Oosten van het Amerikaanse parlement hun bezorgdheid geuit dat humanitaire hulp de Palestijnse bevolking niet bereikt, vooral in Gaza.

Het Centrum voor Onderzoek naar het Nabije Oosten (CFNEPR) nam contact op met 44 landen die humanitaire hulp verlenen aan de Palestijnse bevolking in Gaza via de UNRWA, het Hulp- en Werkagentschap van de Verenigde Naties in Gaza, om te bepalen of een donor natie haar donaties heeft teruggeschroefd voor de Palestijnen in Gaza. 75% van de bevolking van Gaza woont in UNRWA-faciliteiten.

Met uitzondering van de VS, die 20% van de donaties aan UNRWA hebben teruggeschroefd, antwoordde elke diplomatieke legatie die donaties aan de UNRWA gaf, nadrukkelijk dat ze niet één enkele cent minder hebben gedoneerd aan de UNRWA.

Na het aflezen van de antwoorden van de diplomatieke gemeenschap, berekende CFNEPR dat het UNRIWA-budget van 1,2 miljard dollar moet stromen als water van de donor naar de vijf miljoen mensen die profiteren van de gezondheids-, onderwijs- en welzijnsprogramma’s van de UNRWA – in Gaza, Jeruzalem, Judea, Samaria , Libanon, Jordanië en Syrië.

Bekijk hier de uitsplitsing van donorfondsen naar UNRWA per land van het afgelopen jaar: “2017 Pledges to UNRWA’s Programmes (Cash and In-kind) – Overall Donor Ranking as 31 December 2017 in USD” [PDF-file]

Ondanks garanties van een voortdurende cashflow, beweert UNRWA nog steeds aan de media dat het geen middelen heeft om basisdiensten te leveren. UNRWA-mediadviseur Adnan Abu Hasna verklaarde dat UNRWA fundamentele voedselproducten ontbeert en dat de mensen in Gaza “niets te verliezen hebben”, eraan toevoegend dat “we nog niet weten of de school het komende jaar zal openen … We hebben het over 300.000 studenten die naar school moeten.”

Waarom, kijkend naar de feiten, beweert de UNRWA dat zij geen geld heeft voor humanitaire behoeften? Waar is al de bloem, het tarwemeel gebleven, oftewel het geld voor meel? Het antwoord kan liggen bij Hamas, de terreurgroep die nu lof verdient voor het bombarderen van civiele gemeenschappen, die sinds 1999 de vakbond en de leerkrachtenassociatie van de UNRWA in Gaza controleert.

Vorige maand lanceerde Hamas een omvangrijk, duur militair trainingsprogramma voor UNRWA-studenten dat op 14 juli begon.Het militaire trainingsprogramma van Hamas voor UNRWA-studenten bevindt zich langs de omheining van Gaza, waardoor UNRWA-leerlingen in gevaar komen, in strijd met verdragen die de rechten van het kind beschermen.

In de documentaire film uit 2015-film het ‘Kinderleger van Hamas‘, prees een kabinetslid van Hamas de samenwerking met UNRWA in het militaire trainingsprogramma 2015 voor Hamas. Dit is op 05’40” te zien. Militaire training voor UNRWA-studenten duurt tot de start van het schooljaar eind augustus en omvat 120.000 kinderen van de UNRWA-scholen in de zomer.

Enkele vragen aan alle financiers van de UNRWA:

  1. Gaat u controleren of er middelen voor UNRWA zijn besteed aan het wapentrainingsprogramma voor UNRWA-studenten?
  2. Wilt u vragen of het passend is dat een VN-agentschap Hamas op de loonlijst laat staan?
  3. Wilt u vragen of het passend is dat een VN-instantie paramilitaire oefeningen houdt op de gronden van VN-scholen?

Video: Het kinderleger van Hamas


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Bedein “Where has all the flour gone? The fake humanitarian UNRWA crisis” van 14 augustus 2018 op de site van Arutz Sheva

5 gedachtes over “De nep-humanitaire UNRWA crisis: ‘Waar is al de bloem en het tarwemeel gebleven?’

  1. Tja , wie anders willy ? de Arabische broederlanden hebben “ZWAAR SCHEIT” aan pally’s !! maar de gutmenschjes uit Europa laten hun bruine hartje wel spreken hoor !! neo-nazi’s in maatpak !!

    Like

  2. Treurig filmpje !! dat willen veel mensen liever niet zien !! een verloren jeugd ,een verloren generatie ,een verloren volk !!! bedankt hamas !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.