Opnieuw rennen Joodse mannen, vrouwen en kinderen naar de schuilkelders; hoelang nog?

Plaatje hierboven: Joodse mannen, vrouwen en kinderen rennen naar de schuilkelders telkens wanneer het Rood Alarm afgaat dat waarschuwt voor inkomende raketten en of mortiergranaten die vanuit de Gazastrook worden afgevuurd door Hamas en Co naar willekeurige burgerdoelwitten in zuidelijk Israël [beeldbron: Xinhua]

Alweer. Ja, nogmaals, moesten Israëlische Joden (Arabieren zijn geen doelwit) zich verbergen en schrikken zich stijf in de schuilkelders.

Sinds Israël (Sharon en zijn corrupte bende) zo briljant en met succes duizenden Joden uit hun huizen in Gush Katif sleepten en Gaza ‘Judenrein‘ maakte, heeft Hamas de bevoegdheid om te beslissen wanneer en hoe lang ze de Joden ondergronds zullen laten rondrennen. Zij bepalen de shots (geen bedoelde woordspeling).

Dit is de derde ‘ronde’ of was het de vierde? Een mens verliest de tel hierbij. Wat zeker is, is dat ze elke ronde hebben gewonnen. Als een terreurorganisatie een confrontatie overleeft, is het een overwinning. Voor een land, vooral iemand die zo machtig is als Israël om een bestand overeen te komen, is het een enorme nederlaag en een grotere schande.

We zullen deze ‘ronde’ ook verliezen omdat de huidige leiders geen vertrouwen hebben in onze eigen gerechtigheid om het probleem op te lossen, om alles te doen om haar burgers te beschermen. We hebben geprobeerd ze op ons te laten lijken. We hebben tienduizend modelburgers brutaal verdreven en hun huizen (en synagogen en begraafplaatsen) aan Hamas geschonken. We dachten dat de wereld ons recht eindelijk zou begrijpen om onszelf te verdedigen …

We staan de families van de aartterroristen toe om de beste medische behandeling in Israël ontvangen. We dachten dat ze onze humanitaire gebaren zouden waarderen. We laten dagelijks duizenden vrachtwagens met materieel en goederen Gaza binnen, zelfs als ze de grensovergangen afbranden. Wij bieden ze water en elektriciteit aan.

Egypte zou dit kunnen doen vanaf hun Rafiah-grensovergang, maar weigert. Wij doen dat omdat we aardige jongens zijn en geloven in de menselijke geest … Egypte is niet het voorwerp van Gaza’s haat. Weet Egypte iets dat wij niet weten? Zeker weten. Hallo? Dus er zal een nieuwe ronde zijn, of een ‘staakt-het-vuren’ waarvan Hamas kan beweren dat ze die het machtige Israël hebben opgedrongen. Ze zullen correct zijn.

Wat te doen? Elimineer het voltallige leiderschap van Hamas. Als ze ervoor kiezen zich achter hun familie te verschuilen, helpt het niet. Bottom line. In Gaza en in het moslim – Joodse conflict in Eretz Yisrael in het algemeen – is de enige manier waarop ze zullen ophouden ons proberen te vermoorden, wanneer de prijs te hoog wordt.

Ik weet dat het een primitieve benadering is, maar ik geloof dat het de enige is. Het leiderschap is niet degene die de hekken beklimmen om Israël aan te vallen, noch zijn of hun familieleden. Die studeren waarschijnlijk aan een universiteit in het Westen.

De nooit eindigende oorlog van de islam met de rest van de wereld houdt op zolang ze beseffen dat ze niet kunnen winnen en dat het te veel pijn doet. Het veroorzaken van ontbering aan de eenvoudige ingezetene van Gaza die leeft onder de tirannie van Hamas, zal het leiderschap niet afschrikken. Integendeel, ze houden van de bloederige en met tranen bedekte foto’s om deze aan het goedgelovige en anti-Israëlische publiek over de hele wereld te tonen.

Het was een misdaad om onze soldaten te laten sterven in gevechten die we niet van plan waren te winnen. Laten we ze niet blijven gebruiken als politieke pionnen in een nooit eindigend spel dat onze leiders niet willen winnen. Zonder volledig geloof in onze gerechtigheid, kunnen ze ons niet naar de overwinning leiden – alleen naar een periode van ‘rust’ – tot de volgende ronde.

Ik bid dat we het niet nog een keer doen. Nog een ronde drie (of vier) is precies wat onze vijand wil. Dat is de reden van hun bestaan. Soms is het Joodse leven belangrijker dan wat de NY Times te zeggen heeft.

door Shalom Pollack

Plaatje hieronder: De meeste raketten en mortiergranaten van Hamas en Co exploderen in onbewoond gebied of worden tijdig neergehaald door het Iron Dome anti-raketsysteem, maar af en toe is het echt raak. 

Op 15 november 2012, tijdens Operation Pillar of Defense, kreeg een residentieel gebouw in Kiryat Malachi een directe hit te verwerken. Kiryat Malachi is gelegen ten oosten van Ashkelon halfweg naar Ashdod waar zowat 22.000 mensen wonen [beeldbron: David Katz/The Israel Project (TIP)]

Drie mensen kwamen om het leven waaronder de 24-jarige Itzik Amsalem, de 49-jarige Aharon Smadja en de 25-jarige Mirah Scharf, een moeder van drie kinderen en op dat ogenblik zwanger van een 4de. Haar 4-jarig zoontje raakte zwaar gewond en ook haar twee dochtertjes, 2 jaar oud en het jongste van 8 maanden, dienden te worden gehospitaliseerd.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Shalom Pollack “Once Again…” van 13 augustus 2018 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikelThree dead in rocket attack on Kiryat Malachi” van 14 november 2012 op de site van The Times of Israel

7 gedachtes over “Opnieuw rennen Joodse mannen, vrouwen en kinderen naar de schuilkelders; hoelang nog?

 1. nogmaals newbie met zenuwoud joods grapje ! :: tis maar goed dat ik niet al mijn vijanden om het leven breng ! ik zou anders ruzie krijgen met mijn buren !!

  Like

 2. iedere actie roept een tegenreactie op ! dat weten Joden door de eeuwen heen ; vandaar de enorme terug-houdendheid van Israel !! EEN dag oppermachtig IDF-tien jaar diplomatieke schade !! gisteren hadden ALLE palestijnen geschiedenis kunnen zijn ! vergeten en begraven ! waarom niet ? omdat joden JOODS zijn !!

  Like

 3. De Joodse mensen hebben meer dan welk ander volk ook, de grootste offers gebracht. Telkens wanneer de natie ISRAEL wordt aangevallen, telt de IDF “tot HONDERD”, voordat het tegenmaatregelen treft. Elk ander land had al veel eerder een afdoende, alles vernietigende tegenaanval gedaan!! Én Israel strooit pamfletten boven de Gazastrook uit, om de bevolking te waarschuwen, dat zij een veilig heen komen moeten gaan zoeken. Welke “vijand” doet überhaupt zoiets??!! Terwijl Abbas /Hamas hun kinderen naar de gevarenzone /grens met Israël sturen. Én als er dan slachtoffers vallen, groot misbaar maken, zelfs als een slachtoffer door ‘eigen’ raketvuur omkomt! En de vooringenomen media neemt de leugens al te graag aan voor waar, en publiceert deze ook nog eens wereldwijd! Watch out world! Het geduld van ISRAEL’s GOD!! raakt op, wie weet hoe snel! HIJ zal ZIJN land/volk ISRAEL, NOOIT opgeven!!

  Like

 4. Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Sharon’s visie en total commitment to Israël wordt nog steeds niet begrepen, volgens mij. De gebrachte offers door de settlers ook niet. Misschien is mijn oordeel over Sharon wel beneveld door mijn admiratie voor zijn moed en schijnbare hardheid. Wie zal het zeggen..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.