Amb. Danon haalt scherp uit naar VN-topfunctionaris die voorstelde om Israël uit de V.N. te zetten

De Israëlische ambassadeur aan de Verenigde Naties Danny Danon heeft harde kritiek geuit op een suggestie van de VN-functionaris Michael Lynk dat Israël moet worden geschorst in de wereldorganisatie over wat de Verenigde Naties kenmerkt als schendingen van het internationale recht, berichtte Fox News woensdag.

De uitspraken van Lynk zijn “nog een reden waarom de [Mensenrechtenraad] zijn geloofwaardigheid heeft verloren”, zei Danon. “Mahmoud Abbas weet dat acties zoals deze niets doen om de vrede te bevorderen,” zei Danon in een interview op Fox News. “Integendeel, in feite werkt het actief tegen het, en moedigt opruiing en een cultuur van haat aan.”

“De internationale gemeenschap heeft niet alleen het vermogen, maar ook de verantwoordelijkheid en de plicht om [de nederzettingen] te beëindigen,” vertelde de Canadees Michael Lynk, Speciaal Rapporteur over de Situatie van de Mensenrechten in de Palestijnse gebieden voor de VN, aan een sessie in juli van de Raad voor de Mensenrechten, eraan toevoegend dat er “een aantal instrumenten zijn die de internationale gemeenschap kan gebruiken om Israëlische acties te veranderen.”

“Het kan betekenen dat u de privileges van Israël als een staatslid in de Verenigde Naties moet herzien of opschorten,” zei Lynk. “Het zou kunnen betekenen dat landen in de wereld, met name die met belangrijke handels- of politieke relaties met Israël, hun relaties met Israël zouden herzien in de militaire, politieke, diplomatieke en economische investeringsdomeinen. Het kan betekenen dat Israël een aantal vormen van beperkingen in zijn mogelijkheden onder ogen zal zien om de handel te beëindigen.”

De Verenigde Staten trokken zich in juni jongstleden terug uit de Mensenrechtenraad omwille van wat het beschouwde als de vooringenomen behandeling van Israël door de organisatie en het falen om ernstige schendingen wereldwijd aan te pakken.

Anne Herzberg, een experte in de Verenigde Naties van de organisatie NGO Monitor, daagde Lynk ook uit en zei dat hij “niet gekwalificeerd was voor zijn rol.” “Het is volkomen ongepast voor een VN-functionaris die belast is met het onafhankelijk beoordelen van mensenrechten, om zich zo partijdig te gedragen, en spreekt over de ongepaste nauwe partnerschappen met en het vertrouwen op radicale anti-Israëlische groepen,” zei ze. “Zolang hij in zijn positie blijft, compromitteert Lynk de legitimiteit van de hele VN.”

NGO Monitor stelde dat Lynk partnerschappen onderhoudt met organisaties die banden hebben met terreurgroepen en die de Boycott, Divestment, Sanctions (BDS) promoten, berichtte Fox News.

In reactie hierop benadrukte Lynk “het belang om ervoor te zorgen dat landen het internationale recht gehoorzamen en dat de internationale gemeenschap effectieve maatregelen moet treffen om onwettig gedrag door VN-lidstaten te beteugelen.” De audio van het evenement werd verkregen door Fox News van NGO Monitor.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Yvette J. Deane “Amb. Danon blasts offical who suggested Israel be suspended from U.N.” van 8 augustus 2018 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een serie artikels over Michael Lynk en een artikelSpecial Rapporteur on Israel: The UN’s Weakest Lynk” van 20 maart 2018 op de site van NGO Monitor

4 gedachtes over “Amb. Danon haalt scherp uit naar VN-topfunctionaris die voorstelde om Israël uit de V.N. te zetten

 1. kruisridder heeft wel een punt !! de poorten van Poitiers en Wenen worden belaagd !! Parijs is geknakt ! Rotterdam verturkt ! Europa vermolmt door woestijnratten !! Verenigde Naties kijkt lachend toe !! Wordt Wakker !!

  Like

 2. De VN is de vijand van de vrije wereld. Kijk ook maar naar Servie die kapot is gebombardeerd toen de Serviers de moslims in de pan hakten nadat de moslims zelf hele dorpen en streken in Servie hadden uitgemoord.

  Like

 3. “Palestina” is nu ook al zo een actie begonnen.

  Het word eindelijk tijd om de Verenigde Naties tegen Israel dát te geven wat ze verdienen…….Palestina i.p.v. Israel

  De enkele overgebleven beschaafde landen in de wereld zouden daarna een nieuw platform moeten oprichten dat écht een verschil kan maken voor mensen en niet haar tijd & geld verdoet met vergaderingen & Jodenhaat.

  Europa zal dan haar keuzes moeten maken.

  Palestinisme of Antisemitisme.

  Like

 4. in feite is “De Verenigde Naties ” via UNWRA de grootste sponsor van hamas/isis !! meer dan 1 milliard per jaar aan fondsen voor terreur !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.