Palestijnse Autoriteit heeft € 258.544 betaald aan Sbarro-aanslagers en of hun nabestaanden

Zeventien jaar nadat een zelfmoordterrorist zijn explosief vest in de Sbarro-pizzeria in het centrum van Jeruzalem heeft laten ontploffen, worden de families van de daders nog steeds beloond met maandelijkse betalingen door de Palestijnse Autoriteit (PA), berichtte Palestinian  Media Watch (PMW) op 9 augustus 2018 op haar site.

In de zelfmoordaanslag van 9 augustus 2091 op de Sbarro pizzeria lieten 15 mensen het leven, waaronder zeven kinderen. Drie van de kinderen waren broers en zussen en werden samen met hun ouders gedood. Een totaal van 130 burgers raakten gewond bij de aanval. Onder de slachtoffers vijf leden van het Nederlandse gezin Schijveschuurder en het vijftienjarige meisje Malki Chana Roth.

Tot nu toe bedragen de betalingen aan de drie terroristen in totaal meer dan $ 294.332 (€ 258,5 miljoen). De Sbarro-terroristen zijn onder degenen waarvoor de PA en Hamas erop aandringen om hen vrij te laten in een vredesakkoord. De terrorist die de Sbarro-bom maakte, Abdallah Barghouti, heeft in totaal 67 mensen vermoord. De familie van zelfmoordterrorist Izz al-Din Al-Masri heeft $ 50,124 ontvangen als beloning voor zijn zelfmoordaanslag.

De terrorist die de aanval had gepland en de zelfmoordaanslager naar de Sbarro had vervoerd, was Ahlam Tamimi. Tamimi werd in september 2001 gearresteerd en kreeg 16 keer levenslange opsluiting. In 2011 werd ze vroegtijdig vrijgelaten als onderdeel van het akkoord om de Israëlische soldaat Gilad Shalit te bevrijden van zijn Hamas-gijzelaars. Voor haar tijd in de gevangenis is ze door de PA beloond met salarisbetalingen van ten minste $ 52.681 (€ 46.266).

De zelfmoordbommengordel werd gebouwd door Abdallah Barghouti, de bommenbouwer van Hamas. Barghouti werd in mei 2003 gearresteerd en werd veroordeeld tot 67 keer levenslange gevangenisstraf, waaronder 15 keer levenslang voor het bouwen van de bom die werd gebruikt om de mensen in Sbarro te vermoorden. Hij heeft salarisbetalingen ontvangen van de PA voor ten minste $ 191.526 (€ 168.238). Tegen september 2018 heeft de PA Barghouti, Tamimi en de familie van Al-Masri cumulatief beloond met minstens $ 294.332 (€ 258.544).

De PA stelt dat elke terrorist die door Israël wordt opgesloten een maandsalaris ontvangt voor de volledige duur van zijn of haar tijd in de gevangenis en vaak zelfs na zijn of haar vrijlating. De PA betaalt ook maandelijkse toelagen aan de families van terroristen, zogenaamde ‘martelaren’.


Bronnen:

♦ naar een artikelPalestinian Authority has paid $294,332 to the Sbarro bombers” van 12 augustus 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Maurice Hirsch en Itamar Marcus “PA has paid $294,332 to the Sbarro bombers” van 9 augustus 2018 op de site van Palestinian  Media Watch (PMW)

9 gedachtes over “Palestijnse Autoriteit heeft € 258.544 betaald aan Sbarro-aanslagers en of hun nabestaanden

 1. Gelukkig hebben wij minister Kaag. Zo,n huichelaar die het opneemt voor terroristen. Gelukkig heeft ze 16.000 000 euro versnelt overgemaakt naar de terroristen. Ons geld wordt gebruikt om terroristen te steunen door deze islamlover.Gelukkig zijn veel nederlanders het met haar eens.Schaam u diep!!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb het al eerder gezegd,Ook in Nederland kijken veel mensen weg.Waar blijven alle Joodse instanties en hun leiders om onvoorwaardelijk steun toe te zeggen aan de PVV?
  Waarom hoor ik zoveel negativiteit over Wilders van bijv Esther Voet ?.Alleen de PVV neemt het openlijk op voor de Joden.Wacht niet af maar ga ook eens wat doen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het probleem met politici in het algemeen is dat je ze wat geeft (je stem bv.) maar nooit weet wat je terugkrijgt. Het is als spelen op de nationale loterij, gemaakt om te verliezen. En politici drijven velen in het verlies.

   Je geeft ze bv. een kip. Soms krijg je dan een mooi zwaan terug maar meestal een draak van een beest dat meteen je beide benen afknapt.

   Nee bedankt, ik hoef ze niet meer die linkse en rechtse opportunisten en hoeren van de democratie.

   Like

  2. Eén uitzondering – en wat Nederland betreft – was de Joodse Uri Rosenthal van de VVD, minister van buitenlandse zaken in het kabinet Rutte I. Uri is gehuwd met Dinah Rosenthal, een Israëlische en geboren in Haifa. Twee van Rosenthal’s zussen wonen in Israël.

   Jammer dat hij zo kort is aangebleven (van 4 oktober 2010 tot 5 november 2012). Je kon hem bijna de Donald Trump noemen van het buitenlandse beleid ten aanzien van Israêl. Dat was de periode dat Israël “Nederland een vriend van Israël” heette. Maar Israël verslikte zich in Nederland. Het ging dus niet over ‘vriend’ Nederland maar over de persoon Rosenthal zelves.

   Kabinet Rutte I was er een samen met de PVV. Maar daar heb ik in die periode niks pro-Joods of pro-Israël van vernomen. ’t Was al Uri Rosenthal wat de klok sloeg en die zetelde voor de VVD.

   Like

 3. De huichelarij van het westen die deze ‘humane’ terreur uit palestina financiert heeft haar dieptepunt blijkbaar nog steeds niet bereikt.

  Geliked door 2 people

 4. de maatpakken en dure schoentjes in den haag en brussel dragen binnenskamers nog steeds bruine hemden en citeren Mussert !!
  zij geven graag en veel aan “goede doelen” zoals hamas/isis , plo en andere groepjes die anti-Israel terreur bedrijven !!

  Like

 5. Zie ook link http://kerenmalki.org/the-sbarro-restaurant-massacre/ , http://kerenmalki.org en http://markhumphrys.com/israel.conflict.crimes.html#sbarro . Een van de gedode slachtoffers was de vijftienjarige Australische Malka Chana Roth. Haar ouders hebben in de eer van haar een stichting opgericht om kinderen met een beperking buiten instellingen te houden. Op die site spreken ze niet over zelfmoordterroristen, maar over menselijke bommen, want Al-Masri’s en mevrouw Tamini’s doel was niet Al-Masri’s dood, maar de dood van zoveel mogelijk Joden. En dit zijn voor Fatah en Hamas rolmodellen, en mevrouw Kaag en mevrouw Morgherini laten zich strijk en zet opzettelijk misleiden in de naam van de politieke correctheid.

  Like

Reacties zijn gesloten.