Hamasregime staat op instorten; schade in Gaza immens (in beeld)

Plaatje hierboven: De ‘dumb and dumber’ van de Al Qassam Brigades van Hamas op weg naar het veiligheidshekken met Israël om ‘vreedzaam’ te betogen tegen de bezetting en een vuurpijltje (Qassam M75) af te schieten, nog steeds met ‘vreedzame’ bedoelingen [beeldbron: AP/Hatem Moussa]

Israël’s minister voor Energie en lid van het veiligheidskabinet van de premier, Yuval Steinitz (Likoed) zei op zondag dat de Israëlische regering overweegt om Hamas omver te werpen. De terreurgroep functioneert ook als de regering van Gaza.

Steinitz, zei op het radiostation Reshet Bet: “We hebben deze laatste ronde gebruikt om de raket- en UAV-infrastructuur ernstig te beschadigen. Wij als het kabinet moeten het grotere geheel zien. We hebben geen overeenkomst voor een staakt-het-vuren ondertekend en we houden onze kaarten achter de hand. Het omverwerpen van Hamas is een optie en we staan ​​er dichter bij dan in het verleden.”

Tussen woensdag en donderdag heeft Hamas ongeveer 200 raketten en mortiergranaten afgevuurd op Israël. Op donderdagavond werd door Hamas in Gaza eenzijdig het aangaan van een staakt-het-vuren met Israël gemeld. Maar daar is Israël niet van op de hoogte. Hoewel sindsdien brandende vliegers en ballonnen het Israëlische grondgebied werden binnengevlogen door Hamas, werden geen raketten of mortiergranaten meer afgevuurd.

Het woordvoerdersbureau van de IDF publiceerde op donderdag 9 augustus foto’s van de uitgebreide vernietiging in Gaza als gevolg van honderden aanvallen op terreurdoelwitten in Gaza door de IDF in de afgelopen 24 uur, als reactie op raketten die op Israëlisch grondgebied werden afgevuurd.

De woordvoerder verklaarde dat op donderdagmiddag een luchtmachtaanval op verschillende terroristische doelen langs de Gazastrook werd beëindigd. Het was een voortzetting van een poging om de ondergrondse terroristische infrastructuur, die het IDF de afgelopen jaren heeft geleid, te vernietigen.

De uitgebreide aanslagen door de IDF resulteerden in de vernietiging van ongeveer 150 militaire en strategische doelen van de terroristische organisatie Hamas, die organisatie een zware slag toebrachten. “De terreurorganisatie Hamas draagt ​​de verantwoordelijkheid voor alles in en om de Gazastrook en zal de gevolgen dragen van terroristische daden tegen Israëlische burgers”, zei de IDF woordvoerder.

Hieronder enkele plaatjes (8) die werden vrijgegeven door de IDF omtrent de aangerichte schade aan bolwerken en kantoren van Hamas in de Gazastrook van 9 augustus 2018:


Bronnen:

♦ naar een artikelLikud minister: Closer than ever to Hamas collapse – Energy Minister Steinitz says Israel never signed peace agreement with Hamas” van 12 augustus 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van David Israel “Watch: This Is What Gaza Looks Like after Thursday’s IDF Raids” van 9 augustus 2018 op de site van The Jewish Press

3 gedachtes over “Hamasregime staat op instorten; schade in Gaza immens (in beeld)

 1. Helaas voor hen die het huidige Israël een warm hart toedragen.
  Ik hoop op een Arabische Palestijnse overwinning.
  Een staat op grondslag van geloof is een racistische staat. En daar dient verzet tegen gevoerd te worden.
  Homme Korstanje

  Like

  1. Homme of domme Korstanje ; er zijn TIG islamitische staten met anderhalf miljard aanhangers ; 1.5 milliard racisten !!??? Israel is een Multi-raciale staat juist omdat Judaïsme geen ras is maar een levensovertuiging !” racist” is het mode-woord onder onnozelen en ongeletterden ; jij mag dus als aanbidder van de Palestijnse overwinning ook erelid worden van de N.S.B ! mazzeltof homme

   Like

 2. Wij maken het mogelijk dat de terroristen van Hamas hun gang gaan,. Met mijn belastinggeld financiert de EU en Nederland de crisis die door de terroristen wordt veroorzaakt. Discriminatie en anti zionoisme ten top. helaas staan wij als burgers machteloos of wij moeten revolutie in dit land maken. Onze leidslieden zijn door zgn politiek correct er schuldig aan.
  Helaas. Sterkte Israël wij bidden voor jullie.

  Like

Reacties zijn gesloten.