Europa is een obstakel voor vrede in het Midden-Oosten

Plaatje hierboven: Het Iran nucleair akkoord is een feit. Van links naar rechts: de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier, de hoge vertegenwoordiger van de EU inzake buitenlandse kwesties Federica Mogherini, de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif, de Iraanse ambassadeur aan het atoomagentschap (IAEA) Ali Akbar Salehi en de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov in Wenen op 14 juli 2015 [beeldbron: Haaretz]

Na eeuwen van kolonialisme en de verwoestende Tweede Wereldoorlog kwam Europa naar voren als een zelfbenoemde supermacht van vrede en mensenrechten. In plaats van vreedzame zusterdemocratieën zoals Israël te ondersteunen, heeft de EU echter steeds vaker gekozen voor despotische terroristische regimes zoals Iran en PLO. Door Israël te verraden, verraadt Europa uiteindelijk zichzelf en zijn eigen fundamentele waarden.

De Europese Unie en de ministers van Buitenlandse Zaken van Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk hebben onlangs hun verzet uitgesproken tegen hernieuwde Amerikaanse sancties tegen Iran als gevolg van de imperialistische agressie van Teheran. Dit volgt een al te voorspelbaar patroon waarbij Europese verklaringen en daden niet kloppen.

Om verschillende redenen heeft Europa meer middelen besteed en aandacht besteed aan het Arabisch-Israëlische conflict dan aan enig ander conflict in de wereld. In een tijdperk waarin de zogenaamde Arabische Lente snel veranderde in een dodelijke Islamitische Winter, blijft Europa vasthouden aan de ontkrachte mythe van het Arabisch-Israëlische conflict als de moeder van alle conflicten.

Na de islamistische terroristische aanslagen in Parijs in 2015, heeft de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Margot Wallström de ISIS-aanvallen gekoppeld aan het Arabisch-Israëlische conflict. Door de jaren heen hebben talrijke Europese functionarissen verklaard dat het oplossen van het Arabisch-Israëlische conflict een strategisch Europees belang is. In de praktijk heeft het Europese beleid echter systematisch elke kans op echte vrede tussen Arabieren en Israëli’s ondermijnd. In plaats van een afsluiting van het conflict te bevorderen, heeft Europa het bestendigd om ideologische en commerciële redenen.

Europa heeft de duizelingwekkende kosten van dodelijke propaganda door het nazisme en communisme pijnlijk ervaren. In plaats van te leren van zijn eigen gewelddadige geschiedenis, besloot Europa de geschiedenis en de rede af te schaffen. Het Arabisch-Israëlische conflict ging nooit over bepaalde grenzen, maar over de Arabische afwijzing van het bestaansrecht van Israël binnen om het even welke grenzen.

In plaats van een einde te eisen aan de Arabische agressie tegen het bestaan ​​van Israël, heeft de Europese Unie de PLO-propaganda van Arabische slachtofferschap en belastering van Israël omarmd. Wat Brussel betreft, is wijdverspreid geweld en extremisme in het Midden-Oosten op de een of andere manier verbonden met de aanwezigheid van Joden die buiten de Groene Lijn leven sinds 1967. Het feit dat de terroristische organisatie PLO drie jaar voordat er Joden in Judea en Samaria woonden, werd opgericht, daarover maakt Europa zich geen zorgen.

De Europese Unie ondersteunt niet alleen Arabische claims tegen Israël. Brussel is de belangrijkste gangmaker geworden van het Arabische en islamistische terrorisme en de propaganda tegen Israël. De Arabische bevolking in Judea, Samaria en Gaza heeft per hoofd van de bevolking meer hulp ontvangen dan wie ook ter wereld.

Hoewel zij haar bezorgdheid uitte over het welzijn van de Arabische burgers, is Europa opzettelijk voorbijgegaan aan het despotisme en de flagrante schending van fundamentele mensenrechten door het Abbas-regime. Brussel heeft ook het cynische misbruik van Arabische burgers door Hamas als menselijke schilden tegen Israël grotendeels genegeerd. In plaats van het terrorisme van PLO en Hamas tegen Israël te veroordelen, heeft de Europese Unie stelselmatig kritiek geuit op de Joodse staat om zichzelf te verdedigen.

Weinig delen van de wereld hebben meer ervaring met vluchtelingen dan Europa. Na de Tweede Wereldoorlog werden miljoenen vluchtelingen hervestigd binnen Europa en daarbuiten. In plaats van naar een vergelijkbare oplossing in het Midden-Oosten te streven, blijft de Europese Unie de UNRWA financieren, wat cynisch het Arabisch-Israëlische conflict voedt.

In tegenstelling tot andere vluchtelingenorganisaties heeft de UNRWA de opdracht om het Arabische vluchtelingenprobleem te bestendigen in plaats van op te lossen. Op een Orwelliaanse manier worden miljoenen buitenaardse Arabieren die nooit voet aan wal hebben gezet, toch als ‘vluchtelingen’ van het Arabisch-Israëlische conflict beschouwd. Daarentegen heeft Israël miljoenen Joodse vluchtelingen uit Europa, het Midden-Oosten en daarbuiten opgenomen en met succes geïntegreerd.

Meningsverschillen tussen democratieën komen vaak voor. De groeiende kloof tussen Brussel en Jeruzalem gaat echter veel dieper. Op de meest cruciale kwesties met betrekking tot het Midden-Oosten, kiest Europa partij tegen Israël. De Europese Unie weigert Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël. Brussel sloot zich aan bij de moslimwereld door president Trump te veroordelen omdat hij de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem had verplaatst.

De Europese Unie verzet zich tegen sancties tegen Iran en negeert grotendeels de genocidale dreigingen van Teheran tegen Israël. Europa blijft de despotische Holocaust-ontkenner Abbas behandelen als een ‘gematigde’ staatsman. In plaats van te eisen dat Ramallah en Gaza Europese fondsen gebruiken voor vrede en vooruitgang, financiert Brussel indirect de terroristische oorlog van PLO en Hamas tegen Israël.

In plaats van een einde te maken aan het antisemitisme in het Midden-Oosten, negeert of verontschuldigt Brussel zich voor moslim en Arabische genocidale Jodenhaat. In 2005 verliet Israël de Gazastrook en evacueerde duizenden Joden aldaar. Volgens de Europese logica had deze zet moeten leiden tot vrede. Het leidde echter tot een ongekende explosie van agressie tegen Israël. In plaats van een onvoorwaardelijk einde te eisen van Hamas-terrorisme tegen Israël, fabriceert Brussel een morele gelijkwaardigheid tussen de democratische Joodse staat en de islamisten.

Dezelfde EU die beweert een tweestatenoplossing voor het Arabisch-Joodse conflict te ondersteunen, bekritiseerde onlangs Israël omdat het land zich juridisch tot een Joodse natiestaat had verklaard. Brussel beweerde zelfs absurd dat de nieuwe Joodse natiestatenwet de tweestatenoplossing zou kunnen ‘compliceren of voorkomen’. Het lijkt erop dat Europa met terugwerkende kracht gekant is tegen het VN-verdelingsplan om een ​​Arabische en een Joodse staat te vestigen in het voormalige Britse Palestine-mandaat. Joodse nationale dakloosheid maakte de Holocaust mogelijk.

Zeven decennia na de heroprichting en restauratie van de Joodse natiestaat, blijft Europa zijn ideologische oorlog voeren tegen het Joodse volk in naam van ‘mensenrechten’.

door Daniel Krygier


Bronnen:

♦ naar een artikel van Daniel Krygier “Europe is an Obstacle to Middle East Peace” van 9 augustus 2018 op de site van MIDA

3 gedachtes over “Europa is een obstakel voor vrede in het Midden-Oosten

  1. 100% juist.

    Europa is door haar coloniaal verleden & verdeel/heers politiek de oorzaak van alle huidige MO conflikten en is vandaag door haar arrogantie, ignorantie, eigenbelang & Jodenhaat de obstructor in de oplossing ervan.

    Tijd om de deur dicht te gooien voor Europa en dat is precies wat iedereen doet……behalve Abu Mazen uit palestina en de Iraanse Ayatollah’s.

    Geliked door 1 persoon

  2. Europa is een obstakel voor alles. Europa is de grootste klucht van de geschiedenis. Ik hoop dat Israel weet dat niet iedereen in Europa tegen hen is en dat die Europese kluchtzangers niet spreken in mijn naam.

    Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.